Jump to content
IGNORED

Dizajn Worldwide

iDemo

Recommended Posts

Posted (edited)

Meni ovo nije dizajn vec politika.

U cemu je razlika izmedju sranja u rupu i sranja u kesu u plasticnoj flasi koju cu kasnije da zakopam u rupu? Pre mesec i kusur video sam akciju Koka-Kole koja je u Vijetnam odnela petnaest plasticnih kuraca koji ucine da prazna flasa od koka kole dobije novi zivot - ili kao rezervoar za vodeni pistolj ili kao ogromni flomaster, etc. Dakle da bi reciklirali sto grama plastike oni su proizveli kilo plastike koja ce svakako da se baci kroz sedam do petnaest dana koriscenja.

Hocu reci, sva ta licemerna izdrkavanja razvijenog sveta nad nerazvijenima, sva ta fejk dobrocinstva (dok real politika i korporacije gaze svojom suprotnom stazom) mi opako idu na Djordja.

Edited by Caligula
Posted

Meni ovo nije dizajn vec politika.

U cemu je razlika izmedju sranja u rupu i sranja u kesu u plasticnoj flasi koju cu kasnije da zakopam u rupu? Pre mesec i kusur video sam akciju Koka-Kole koja je u Vijetnam odnela petnaest plasticnih kuraca koji ucine da prazna flasa od koka kole dobije novi zivot - ili kao rezervoar za vodeni pistolj ili kao ogromni flomaster, etc. Dakle da bi reciklirali sto grama plastike oni su proizveli kilo plastike koja ce svakako da se baci kroz sedam do petnaest dana koriscenja.

Hocu reci, sva ta licemerna izdrkavanja razvijenog sveta nad nerazvijenima, sva ta fejk dobrocinstva (dok real politika i korporacije gaze svojom suprotnom stazom) mi opako idu na Djordja.

Obrati se ovde :)

Teoretski postoji, mislim na razliku izmedju sranja u rupu (koju btw moras da iskopas ili da je neko za tebe iskopa i o njoj se brine) i koja je potencijano opasna da opasnija ne moze biti i ove kese koja razgradjuje i sadrzaj i samu sebe.

O konceptu mislimo slicno sa sve Djordjijima, ali ovo ipak jeste dizajn.

• 1 month later...
Posted

IBM kampanja Smarter Cities, Ogilvy & Mather i bilbordi.

Ogilvy-and-Mather-for-IBM_2_zpsc6bd8031.

Ogilvy-and-Mather-for-IBM_3_zps8dfea0c8.

Ogilvy-and-Mather-for-IBM_1_zps2b715097.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Norvežani izabrali novi dizajn pasoša: beli za imigrante, plavi za diplomate, crveni za ostale.

Norway-Passport-1.jpg

Unutrašnje strane imaju ilustraciju fjordova...

Norway-Passport-4.jpg

... a kad se ubace pod UV svetlo, pojavi se aurora borealis

Norway-Passport-3.jpg

Posted

Taj za imigrante je u stvari 'travel document' za one strance koji ne mogu da izvade nijedan drugi pasos (najcesce izbegla lica) i, koliko znam, svuda (u zemljama koje to imaju) izgleda drugacije (ovde je npr. tamno braon) i donosi drugacija prava (treba viza za svaku zemlju).

Sent from my iTelephone using Tapatalk.

• 2 months later...
Posted

Sit-Stand-Behzad-Rashidi-4-537x315.jpg

Ovo da sam imao prošle jeseni (tri meseca na štakama). 

Posted

Prelep je novi norveški pasoš (i nove novčanice). Novi kanadski je malo kao Tron kad se stavi pod ultraljubičasto svetlo, ali meni kul. 

new-canadian-passport-uv-light-images-3.jpg

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Valjda je za ovaj topik ... Novi logo Prve

logo-largest.png

meni toliko grozan da sam morao da i pišem o njemu ovde. Prvo što liči na nešto, valjda na onaj antiaids simbol. Al' dobro, nego koga uopšte nešto presavijeno asocoria na nešto dobro ? Presavijeno = staro = korišćeno, zgužvano...

Ako bi mogao neko od onih koji se u to razumeju da napiše koju .

Posted (edited)

uf, i meni bas grozan... ajd' to manje vise /shvatila sam davno da zaista o ukusima ne vredi raspravljati/, nego sto tu ima bas puno zanatskih promasaja. font je neproporcionalan u odnosu na znak po debljini, ''tezini'' i po velicini /taj font zahteva ''laksi'' znak/ i previse je blizu znaka...sam znak je mozda trebao da podseca na neku filmsku traku /?/, a mozda je samo kao neka ukrasna traka, za svecanije prilike ;-) presavijena u obliku jedinice...

sve u svemu, bice da je radio komsijin mali za sto evrica...:-)

nego, kad sam vec tu da malo opljunem slavomirovu izlozbu u muzeju primenjene umetnosti ;-) 

osnovni utisak mi je da se covek negde zaglavio. bio je zbilja jako dobar kad je bio mlad i oni njegovi studentski i ucenicki radovi deluju skroz sveze, moderno, inventivno. a onda se negde zagubio. cak mi se cini da njegovo kreativno nesnalazenje pocinje od onog plakata koji je radio za bitef /mislim da je tada bio u saatchi and saatchi-ju/ sa ekserima probodenim krastavcem, koji je u idejnom smislu poprilicno banalan i na prvu loptu. a posle se to izgleda nastavilo.... graficki i zanatski je solidan do odlican, ali su mu same asocijacije i ideje nekako skucene i nategnute. 

Edited by nezvanova
Posted

Valjda je za ovaj topik ... Novi logo Prve

logo-largest.png

meni toliko grozan da sam morao da i pišem o njemu ovde. Prvo što liči na nešto, valjda na onaj antiaids simbol. Al' dobro, nego koga uopšte nešto presavijeno asocoria na nešto dobro ? Presavijeno = staro = korišćeno, zgužvano...

Овако не само да је грозан, него није ни употребљив на ТВ-у, јер се слова ПРВА или не би видела, или би 1 боло очи.

На ТВ-у иде само 1, и то у некој бело/сивој боји, са мање сенчења.

Иако 1 сам по себи јесте препознатљив дизајн, ипак ми се чини да би требало да иде нешто уз њега, јер лако може да се, у обиљу станица, погреши са неком јединицом - поготово јер овако и изгледа као Један, не као Прва.

• 3 weeks later...
Posted

Rhei is a prototype of an electro-mechanical clock with a liquid display, and the result of a one-year long passion project, created by Damjan Stanković, executed in collaboration with Marko Pavlović and many other wonderful people.

http://www.hellorhei.com/