Caligula Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 (edited) Hans Christian Andersen. The Snow Queen... jako:)@Hef&Barcelona Chair: To ti je kao da kazes za visoku, zgodnu, lepu, duhovitu i talentovanu zenu da je, zbog tih osobina, neprakticna. Naravno da je neprakticna:)ne kazem da je stvar ukusa - dobar dizajn je, jednostavno, dobar dizajn. Najprakticnija stvar za izlezavanje i sedenje je Lazy Bag - ali ne pleni u prostoru. Edited October 26, 2007 by CowBoy
PussyGalore Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Ruzna je za sve pare :-)ha, ha, a zamisli da sam platila punu cenu?!nego, u poverenju, ova lepotica ,u mojoj biblioteci, sa svim onim hardcover knjigama se baskari kao neka gizdava snasa.By [url=http://profile.imageshack.us
hefestus Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 ... jako:)@Hef&Barcelona Chair: To ti je kao da kazes za visoku, zgodnu, lepu, duhovitu i talentovanu zenu da je, zbog tih osobina, neprakticna. Naravno da je neprakticna:)ne kazem da je stvar ukusa - dobar dizajn je, jednostavno, dobar dizajn. Najprakticnija stvar za izlezavanje i sedenje je Lazy Bag - ali ne pleni u prostoru. dobro ti je ovo!
Caligula Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 (edited) dobro ti je ovo!:DKaze se da dobar dizajn izlazi iz funkcije predmeta - dakle, da oblik koji se razvio iz funkcije upotrebnog predmeta mora da bude dobar. Dobar primer za to je, u industrijskom dizajnu, escajg. (escajg je, uz stolicu, jedan od najtezih dizajnerskih zadataka - kako napraviti originalan dizajn necega sto je stolecima u svakodnevnoj upotrebi u najrazlicitijim oblicima i materijalima ?).Po meni, Barcelona Chair je sasvim udobna (isprobao, :), mada je nemam u stanu) funkcionalna i vizuelno interesantna. Inace, gore opisanoj dami mnogo ravnopravnije konkurise (odnosno, medjusobno se dopunjuju) dobra arhitektura , exterier, enterier, sve jedno.Ovde ima interesantno dizajniranog escajga (Studio Mutlu+Milano) Edited October 26, 2007 by CowBoy
hefestus Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Taman sam hteo da trazim neki ref. kad ti dodao link. :)Studio Mutlu+Milano, evo cackam celo popodne po sajtu. Like it 2 much. Ne samo escajg vec vecinu designa.Baci jos koji link.
Caligula Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 (edited) Evo linka ka linkovima - radi se o industrijskom, grafickom dizajnu, fotografiji. Obidji im i arhivu :), ima tamo kojecega. Urednici sajta ne linkuju samo celebrities umetnike - ima jos vise neafirmisanih a svezih.Ili, ovaj trendi link - ima tu i zita i kukolja:) Edited October 28, 2007 by CowBoy
bus Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Kad se već pomenuo escajg, mi jedemo ovim. Cena (pošto je IKEA) je zanemarljiva, produkcija je masovna, ali to i jeste ideja industrijskog dizajna, a da je lepo, lepo je.
bus Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 A sa ove stolice se javljam. Samo je narandžasta.
Zmitjkoe Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 A sa ove stolice se javljam. Samo je narandžasta.
Caligula Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 (edited) DNA Stair , Dzefri Paker - koga ne mrzi neka procunja po sajtu :) Edited November 6, 2007 by CowBoy
Caligula Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 stolica Brodija Nila, njegov dizajn izgleda kao da je direktno materijalizovan iz 3D programa - precisceno, pazljivo birani materijali. ... i ponesto sa Dutch Design Week-a:
Recommended Posts