Jump to content
IGNORED

Andalucia

teacher

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mrdja

36

• Teja

7

• Milosh76

5

• Parsons

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
Posted

Sad mi treba objedinjeni topic za Spaniju ali ga nema...

Sredina septembra, plan mi je da budem po 6 dana u Sevilji, Madridu i Barsi. Za Madrid i Barsu cu se snaci, ali mi treba mala pomoc i saveti sa predlozima sta sve mogu za 6 dana u Andaluziji?

Posted (edited)

Pod obavezno Ronda i Granada!

Edited by Zet
  • 2 years later...
Posted (edited)

Jedva nadjoh temu :D ...

Idem sa zenom u februaru u Andaluziju, tacnije Malaga, Sevilja, Kordoba, Granada, sa izletima do Ronde i Kadiza, a mozda uglavim jos nesto recimo Herez de la Frontera

Nasao sam odlicnu ponudu za karte preko wizza i Ryanaira, ide u Malagu, a vracam se iz Sevilje termin 16-25.2.2018.

Kakvo je vreme u februaru u Andaluziji? Po accuweatheru bi trebalo da bude 18-19 stepeni, doduse jos je rano da bi ta prognoza bila i realna. Recimo, danas je u Sevilji 20 stepeni :D

Osim navedenih gradova,  da li ima jos neki na koji treba da obratim paznju i eventualno izmenim planove?

Ideja je da budem 2 noci u Malagi (stizem kasno uvece 16) tj. dva puna dana i da onda odem u Granadu. Tamo opet budem 2 noci i onda za Sevilju odakle cu praviti izlete.

Edited by Milosh76
Posted

Ja sam u tri navrata bio u Sevilji u periodu januar-februar i dnevna temperatura je bila zaista prijatna u odnosu na ostale delove Španije za to doba godine. Gledam fotografije i tokom dana sam bio u majicama kratkih rukava, dok je u večernjim časovima osetno svežije, dukserica i tanja jakna su ipak potrebni. Nije redak slučaj da se u to doba pojavi hladni kišni talas sa Atlantika i naglo obori temperaturu na par dana.

Za posete Andaluziji najbolji je period oktobar-maj, temperatura i vlažnost vazduha su idealni. Juli i avgust su pakao na zemlji.

Plan putovanja je sasvim u redu, za deset dana videćete dosta toga. Najbitnije je da u svakom gradu provedete dva dana u laganom obilasku znamenitosti, a uveče u poseti flamenko barovima.

Ako uživate u zimskim čarolijama predložio bih skijanje na Sijera Nevadi u blizini Granade.

Posted (edited)

Za samu Sevilju bolje tri nego dva dana, dok dva puna za Malagu mozda i nisu potrebna - gledaj tako da ostavis vise vremena za Granadu nego za Malagu, ako dodjes do pitanja "ili - ili". Meni je malo tesko da odredim te dane, jer sam boravila u Granadi duze te ne znam da li je "bolje" tri ili dva za nju samu.

Edited by I*m with the pilots
Posted

Stizem uvece oko23, imam 2 noci u Malagi i posle idem za Granadu, takodje 2 noci i na kraju 5 noci u Sevilji, s tim sto krecem nazad 25og ujutro.

Tako da sam po 2 dana u Granadi i Malgi, a 5 u Sevilji, planiram 2 celodnevna izleta, jedan u Rondu, drugi u Kadiz i Herez. Karte za Alhambru sam promasio, a cu ili iskulirati ili platiti 2-3puta skuplje preko agencije :(

Inace ceo ceh avion+hoteli za dvoje pd 16-25.2 je izaslo oko 1000e za dvoje... s tim da su hoteli bili za mene iznenadjujuce skupi

• 4 weeks later...
Posted
On 30/12/2017 at 2:31 PM, Milosh76 said:

Idem sa zenom u februaru u Andaluziju, tacnije Malaga, Sevilja, Kordoba, Granada, sa izletima do Ronde i Kadiza, a mozda uglavim jos nesto recimo Herez de la Frontera

Nasao sam odlicnu ponudu za karte preko wizza i Ryanaira, ide u Malagu, a vracam se iz Sevilje termin 16-25.2.2018.

koju si konkretno kombinaciju izveo? kapiram wizzom iz bg-a na neki aerodrom sa kog ryan leti malagu i sevilju...

Posted (edited)

1 hour ago, Bright Billy said:

koju si konkretno kombinaciju izveo? kapiram wizzom iz bg-a na neki aerodrom sa kog ryan leti malagu i sevilju...

Nis - Dortmund, Wizzom, pa oko 5h pauze, pa vecernji let Ryanair iz Dortmunda do Malage

Vracam se jutarnjim letom iz Sevilje do Karlsrue/Baden badena Ryanairom i posle 9h pauze idem za BG Wizzom,,, Zbirno 283e za dvoje sa koferom 20kg :D

Edited by Milosh76
Posted

u jebenti sunce, ozbiljna kombinatorika :)