Jump to content
IGNORED

Recnik


Brazilac

Recommended Posts

Treba mi savet za dobar nemacko-srpski/srpsko-nemacki recnik. Koji preporucujete i gde ga kupiti u Beogradu?Takodje, koji nemacko-nemacki recnik vredi uzeti?Fala unapred! :)P.S. Ako ima adekvatan topic koji je nekako ne nadjoh, nek moderator merdzuje...

Link to comment

Ja u računaru imam ovaj, doduše neku stariju verziju koja zadovoljava moju skromnu potrebu za nemačkim jezikom. Sad vidim da su u ovu novu verziju ubacili i članove uz imenice, što je nedostatak kod stare verzije, tako da ću verovatno i ja da se ponovim sa ovom novom verzijom.

Edited by Luka
Link to comment

nemacko-nemacki je najkorisceniji duden. srpsko-nemacki mi se ni jedan nije svidjao, ja koristim nemacko<->engleski leo koji je super, ima linkovanu gramatiku, a i diskusije (ponekad na engleskom) o koriscenju pojedinih reci. mogu se prokliktati sinonimi da se lakse nadje najpogodnija rec.

Link to comment
ja koristim nemacko<->engleski leo koji je super, ima linkovanu gramatiku, a i diskusije (ponekad na engleskom) o koriscenju pojedinih reci. mogu se prokliktati sinonimi da se lakse nadje najpogodnija rec.
u što je ovo dobro, na prvi pogled. :wub: odoh da ga istražujem.
Link to comment
ja koristim nemacko<->engleski leo
Ima i izgovor! :wub: Ima i gramatičke promene! :wub: I sve to može da se upoređuje na 2 jezika! :wub: Paculla, ova informacija je zlata vredna! Hvala ti najlepše!
Link to comment

meni sasvim fino deluje nemačko-srpski/srpsko-nemački rečnik instituta za strane jezike. izašao pre neki dan. više od 1400 strana/80 000 reči + skraćena gramatika + cd (za koji nisam siguran da je još izašao iz štampe - dobih "promo" kopiju).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...