Brazilac Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Treba mi savet za dobar nemacko-srpski/srpsko-nemacki recnik. Koji preporucujete i gde ga kupiti u Beogradu?Takodje, koji nemacko-nemacki recnik vredi uzeti?Fala unapred! :)P.S. Ako ima adekvatan topic koji je nekako ne nadjoh, nek moderator merdzuje...
Luka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 (edited) Ja u računaru imam ovaj, doduše neku stariju verziju koja zadovoljava moju skromnu potrebu za nemačkim jezikom. Sad vidim da su u ovu novu verziju ubacili i članove uz imenice, što je nedostatak kod stare verzije, tako da ću verovatno i ja da se ponovim sa ovom novom verzijom. Edited July 29, 2008 by Luka
paculla Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 nemacko-nemacki je najkorisceniji duden. srpsko-nemacki mi se ni jedan nije svidjao, ja koristim nemacko<->engleski leo koji je super, ima linkovanu gramatiku, a i diskusije (ponekad na engleskom) o koriscenju pojedinih reci. mogu se prokliktati sinonimi da se lakse nadje najpogodnija rec.
Luka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 ja koristim nemacko<->engleski leo koji je super, ima linkovanu gramatiku, a i diskusije (ponekad na engleskom) o koriscenju pojedinih reci. mogu se prokliktati sinonimi da se lakse nadje najpogodnija rec.u što je ovo dobro, na prvi pogled. odoh da ga istražujem.
Luka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 ja koristim nemacko<->engleski leo Ima i izgovor! Ima i gramatičke promene! I sve to može da se upoređuje na 2 jezika! Paculla, ova informacija je zlata vredna! Hvala ti najlepše!
Malkmus Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 meni sasvim fino deluje nemačko-srpski/srpsko-nemački rečnik instituta za strane jezike. izašao pre neki dan. više od 1400 strana/80 000 reči + skraćena gramatika + cd (za koji nisam siguran da je još izašao iz štampe - dobih "promo" kopiju).
Recommended Posts