jms_uk Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 komandu levels koja "čuda pravi" tj dosta izoštrava fotke. Ako mislis na ovo, sta tacno mislis pod time da fotke postaju "ostrije" ?
Skyhighatrist Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 To sam i ja hteo da priupitam... Verujem da se misli na bolji kontrast i smanjenje "ispranosti"...
Mil@n Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Evo ga:"Živa" slika iz aparata:Posle "auto levels"-a.
Vapad Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 (edited) Probaj white balance (WB na desno) i EV (+/- pored okidača) da dirkaš u aparatu, igraj se malo. Edited August 25, 2010 by Vapad
Caligula Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ima li ko beogradsku adresu za dobar, profi print u 300dpi? Hteo bih da printam u vecem formatu neke fotografije/radove, ali ne znam koja DP radnja daje postojane boje.
jms_uk Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ako si na dizajn zoni, Joomla se bavi time - do sad sam cuo samo pozitivne komentare.
hoffnung Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Posle "auto levels"-a.i ja cesto koristim auto levels ali najbolje bi bilo da ga udaris kao layer. podignes ga u layer-u i udaris auto levels i imas vecu kontrolu sa slajderom ili blending modovima. kapiras?
hoffnung Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 da li neko koristi gimp? nasao sam stvarno odlicne curves presets elsamuko-curvesovo moze da zatreba ako se neko zainteresuje: link
Grunf Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 ostavio na skoro pa pogresnom topicu, pre pripada ovde.... mozda nekom dobro dodje; dobar, lagan, brz i besplatan software za batch convert i resize cr2 raw fajlova u .jpg. 10gb cr2 fajlova je konvertovao u .jpg i resizeovao sa 5634x3753 na 1408x938.
April Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 ostavio na skoro pa pogresnom topicu, pre pripada ovde....Nema potrebe za tim u Srbiji, rajskom mestu besplatnog Photoshop-a.Napravis action u Photoshop, nazoves ga, npr. 'resize' i vezes za neki shortcut, ja sam ga stavio na F2. Tako samo selektujes fajl, pritisnes F2, sacuvas. Ide brzo, a ipak imas kontrolu nad tim sto radis.
belch Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 al za to treba poznavati fotošop, u feststoun vjueru je to udaljeno samo jedan klik plus feststoun se otvori za 0.1 sekundi (a ne za 30, kolko PS) a i radi batch convert i batch rename što je meni super kul opcija. FS koristim za gledanje slika umesto acdsee koga sam koristila pre njega.
Grunf Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 (edited) Nema potrebe za tim u Srbiji, rajskom mestu besplatnog Photoshop-a.Napravis action u Photoshop, nazoves ga, npr. 'resize' i vezes za neki shortcut, ja sam ga stavio na F2. Tako samo selektujes fajl, pritisnes F2, sacuvas. Ide brzo, a ipak imas kontrolu nad tim sto radis.sve objasnila fss. i zaista je jednostavnije da otvoris 150 raw fajlova i pritisnes f3 i odredis velicinu izlaznog fajla u procentima ili u pixelima, nego da pravis batch resize action u photoshopu. Edited May 13, 2011 by Grunf
Indy Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 IrfanView takodje podrzava RAW, a zakon je za batch konverzije.
Grunf Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 IrfanView takodje podrzava RAW, a zakon je za batch konverzije.vidis, to nisam znao, moze biti korisno...
Recommended Posts