August 25, 201014 yr komandu levels koja "čuda pravi" tj dosta izoštrava fotke. Ako mislis na ovo, sta tacno mislis pod time da fotke postaju "ostrije" ?
August 25, 201014 yr To sam i ja hteo da priupitam... Verujem da se misli na bolji kontrast i smanjenje "ispranosti"...
August 25, 201014 yr Probaj white balance (WB na desno) i EV (+/- pored okidača) da dirkaš u aparatu, igraj se malo. Edited August 25, 201014 yr by Vapad
October 16, 201014 yr Ima li ko beogradsku adresu za dobar, profi print u 300dpi? Hteo bih da printam u vecem formatu neke fotografije/radove, ali ne znam koja DP radnja daje postojane boje.
October 16, 201014 yr Ako si na dizajn zoni, Joomla se bavi time - do sad sam cuo samo pozitivne komentare.
October 19, 201014 yr Posle "auto levels"-a.i ja cesto koristim auto levels ali najbolje bi bilo da ga udaris kao layer. podignes ga u layer-u i udaris auto levels i imas vecu kontrolu sa slajderom ili blending modovima. kapiras?
December 13, 201014 yr da li neko koristi gimp? nasao sam stvarno odlicne curves presets elsamuko-curvesovo moze da zatreba ako se neko zainteresuje: link
May 9, 201113 yr ostavio na skoro pa pogresnom topicu, pre pripada ovde.... mozda nekom dobro dodje; dobar, lagan, brz i besplatan software za batch convert i resize cr2 raw fajlova u .jpg. 10gb cr2 fajlova je konvertovao u .jpg i resizeovao sa 5634x3753 na 1408x938.
May 9, 201113 yr ostavio na skoro pa pogresnom topicu, pre pripada ovde....Nema potrebe za tim u Srbiji, rajskom mestu besplatnog Photoshop-a.Napravis action u Photoshop, nazoves ga, npr. 'resize' i vezes za neki shortcut, ja sam ga stavio na F2. Tako samo selektujes fajl, pritisnes F2, sacuvas. Ide brzo, a ipak imas kontrolu nad tim sto radis.
May 9, 201113 yr al za to treba poznavati fotošop, u feststoun vjueru je to udaljeno samo jedan klik plus feststoun se otvori za 0.1 sekundi (a ne za 30, kolko PS) a i radi batch convert i batch rename što je meni super kul opcija. FS koristim za gledanje slika umesto acdsee koga sam koristila pre njega.
May 13, 201113 yr Nema potrebe za tim u Srbiji, rajskom mestu besplatnog Photoshop-a.Napravis action u Photoshop, nazoves ga, npr. 'resize' i vezes za neki shortcut, ja sam ga stavio na F2. Tako samo selektujes fajl, pritisnes F2, sacuvas. Ide brzo, a ipak imas kontrolu nad tim sto radis.sve objasnila fss. i zaista je jednostavnije da otvoris 150 raw fajlova i pritisnes f3 i odredis velicinu izlaznog fajla u procentima ili u pixelima, nego da pravis batch resize action u photoshopu. Edited May 13, 201113 yr by Grunf
May 13, 201113 yr IrfanView takodje podrzava RAW, a zakon je za batch konverzije.vidis, to nisam znao, moze biti korisno...