Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted
Ne, novija je istorija.
Deng Xiaoping?
Posted (edited)

Tačnoedit: Bio je predsednik Kine tokom 80tih i on je skontao da je bolje da trguje sa zapadnim neprijateljima (Amerikom) nego da se samo kači sa njima. Na PPP se već priča na temu razvitka Kine koji je tada započeo. žao mi što nemam vremene da se uključim malo više.

Edited by Biohemija
Posted (edited)

Ajde nesto lako, na brzaka.Otac oslepeo sina, njegov sin ubio brata, a njega sin ubio.Malo sam zakomplikovao... Inace, rec je o srpskim vladarima.Lol, zamalo da zaboravim pitanje :D . Odgonetnuti imena vladara.

Edited by casperbgd
Posted

Ko ovo ima u glavi tačno šta je bilo svaka mu čast. Stefan Dečanski i Milutin included

Posted
Ko ovo ima u glavi tačno šta je bilo svaka mu čast. Stefan Dečanski i Milutin included
Nakon njih dvojice, nije ni treceg tesko pogoditi wink.gif . Sledece pitanje...
Posted
OK, 3 najkrvavija rata ever
Zavisi sta uzmes kao instrument za meru. Drugi svetski, gradjanski rat u Ruandi i Prvi svetski?
Posted

Izvinjavam se, izvinjavam se. Na brzinu sam postovao.Mislio sam na vojnu silu, ne na ukupan broj mrtvih. Ovo drugo bi ipak bilo preširok pojam.Dakle, koji rat je na trećem mestu po broju poginulih vojnika. Prva dva su jasna wink.gif

Posted

Je li to između dve države ili može i građanski?

Posted
Izvinjavam se, izvinjavam se. Na brzinu sam postovao.Mislio sam na vojnu silu, ne na ukupan broj mrtvih. Ovo drugo bi ipak bilo preširok pojam.Dakle, koji rat je na trećem mestu po broju poginulih vojnika. Prva dva su jasna wink.gif
Nagadjam ovo 3. mesto. Mongolska invazija u 13. veku, spansko osvajanje Juzne Amerike, ruski gradjanski rat? Ako nisam pogodio, ostavljam pametnijima da pronadju odgovor <_< .
Posted

Mala pomoć. U pitanju su 3 rata sa tu_negde brojem. I sva tri su (kvazi)građanska

Posted
Mala pomoć. U pitanju su 3 rata sa tu_negde brojem. I sva tri su (kvazi)građanska
Hm, zanimljivo pitanje. Opet nagadjam wink.gif , jedan od onih par kineskih gradjanskih?
Posted (edited)

Kineska revolucija i ruska (kontra) revolucija i još nešto.Možda i američki civil war.

Edited by Hartmann
Posted
Kineska revolucija i ruska (kontra) revolucija i još nešto.Možda i američki civil war.
Nije americki sigurno. Ne verujem da je bilo preko 700k mrtvih ukupno.
Posted

Jedan od kineskih jeste, 45-49.Ovo: Cause suicide is painless,It brings on many changes,And I can take or leave it if I please I još jedan sa Amerima prisutnim