Amos Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Da ne bagujem više. :)8 jelena a.k.a. Jaguarova Kandža je bio vladar Misteka, jedne od najvećih civilizacija centralne Amerike u pre-Kolumbovsko doba. Fajtali se sa Actecima, koji su ih pokorili nešto pre dolaska prvih konkistadora. Vladao je krajem 11og i početkom 12og veka nove ere. info sa wikipedije: Born on the Mixtec Calendar date from which he got his name, 8 Deer was the son of the high priest of Tilantongo 5 Crocodile ?Sun of Rain?. His mother was Lady 9 Eagle ?Cocoa-Flower?, queen of Tecamachalco. He also had a brother 12 Earthquake ?Bloody Jaguar? and 9 Flower ?Copalball with Arrow? who were both faithful war companions of 8 Deer. He also had a half-sister 6 Lizard ?Jade-Fan?. First the fiancee and lover of 8 Deer himself, she was finally married to 8 Deer's archenemy 11 Wind ?Bloody Jaguar?, the king of the city "Xipe?s Bundle", also known as Red and White Bundle.Zašto moji nisu bili ovako originalni kad su mi davali ime. <_<
casperbgd Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Jos uvek nema pitanja, pa opet ja postavljam :S.Koja je ovo godina po vizantinskoj eri?
Mancunian Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 su oni racunali bese od osnivanja carigrada
casperbgd Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 su oni racunali bese od osnivanja carigrada Ne, navodno po nastanku sveta, medjutim nisu bili ni blizu sto se tice godine <_< . Mali hint, ta godina koju oni smatraju kao godinu nastanka sveta se sabere sa nasom, 2007...
Mancunian Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 jbt polagala to pre godinu i po...ne secam se
casperbgd Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 jbt polagala to pre godinu i po...ne secam se Sramota
G.G. Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 za koje se rimske imperatore smatra da nisu bili tirani?mislim da ih je bilo svega petorica.
G.G. Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 (edited) Klaudije?, Marko Aurelije?, Hadrijan?, .....2/5bez klaudija Edited November 8, 2007 by G.G.
Sumo22 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 (edited) Nerva?Marko Ulpije Trajan? Edited November 8, 2007 by Sumo22
Recommended Posts