angelfish Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Secam se, imao i pismo verenice u torbi, to me dotuklo kad sam bila mladjahna.Onako kao love stori.Ajde kvarizmi davaj novo pitanje ovo nece niko izguglati.
Al-Khwarizmi Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Eee, nećeš se tako lako izvući - mislim da si vrlo iscrpnim odgovorom zaslužila da pokupiš lovorike i postaviš novo pitanje. :) Operacija mleveno meso, izmišljeni major William Martin, velški pijanac koji ga je "glumeo" se zvao Glyndwr Michael (što je otkriveno tek 1996).anglefish pita
angelfish Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 U sred Vojvodine, bila mala kapela cistersitskog reda, zatim je srusili Turci, napravili dzamiju, drvenu, a nakon pomirdbe raznih veroispovesti, sagradili crkvu koja ima krst i polumesec na vrhu, oltare u katolickoj, pravoslavnoj i protestanskoj verziji.Legenda kaze da je sred avgusta pao sneg i naterao turke u beg .
angelfish Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 (edited) i DA se zove ? Edited November 21, 2007 by angelfish
casperbgd Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 O Boze, ne mogu da se setim :( . Pisem odgovor kasnije, ukoliko osvezim pamcenje.
angelfish Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 svi ste isli tu na ekskurzije..goooglajteee
Mancunian Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 E to je ona crkvetina desno pored puta za NS u Karlovcima, nemam pojma kako se zove, a i necu da guglam jer cu morati pitanje da postavljam...
radisa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 U sred Vojvodine, bila mala kapela cistersitskog reda, zatim je srusili Turci, napravili dzamiju, drvenu, a nakon pomirdbe raznih veroispovesti, sagradili crkvu koja ima krst i polumesec na vrhu, oltare u katolickoj, pravoslavnoj i protestanskoj verziji.Legenda kaze da je sred avgusta pao sneg i naterao turke u beg . Crkava se zove Tekije, a vojvoda koji je naterao turke u beg je Eugen Savojski. 600 vitezova je potuklo tursku vojsku od 10000 vojnika...(kako legenda kaže...)
radisa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 (edited) Jedno lako pitanjce...Koje je ime i zanimanje ubice kralja koji je vladao Poljsko-Litvanskim savezom tokom 1573. godine samo 3 meseca ( i naravno, ko je taj kralj...)Hint: pitanje je vezano za jednu Francusku dinastiju... Edited November 21, 2007 by radisa
Ros Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Jedno lako pitanjce...Koje je ime i zanimanje ubice kralja koji je vladao Poljsko-Litvanskim savezom tokom 1573. godine samo 3 meseca ( i naravno, ko je taj kralj...)Hint: pitanje je vezano za jednu Francusku dinastiju...kralj je anri III, a ubio ga je dominikanski monah zak klemon. ime monaha sam izguglovao. :)
radisa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 kralj je anri III, a ubio ga je dominikanski monah zak klemon. ime monaha sam izguglovao. :)Rekoh ja da je lako...Postavljas pitanje...
Ros Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 kako se zvala autonomna oblast u okupiranom delu sovjetskog saveza pod administrativnom kontrolom rusa, ali u vazalnom odnosu prema hitlerovoj nemackoj?
Recommended Posts