Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted

Secam se, imao i pismo verenice u torbi, to me dotuklo kad sam bila mladjahna.Onako kao love stori.Ajde kvarizmi davaj novo pitanje ovo nece niko izguglati.

Posted

Eee, nećeš se tako lako izvući - mislim da si vrlo iscrpnim odgovorom zaslužila da pokupiš lovorike i postaviš novo pitanje. :) Operacija mleveno meso, izmišljeni major William Martin, velški pijanac koji ga je "glumeo" se zvao Glyndwr Michael (što je otkriveno tek 1996).anglefish pita

Posted

U sred Vojvodine, bila mala kapela cistersitskog reda, zatim je srusili Turci, napravili dzamiju, drvenu, a nakon pomirdbe raznih veroispovesti, sagradili crkvu koja ima krst i polumesec na vrhu, oltare u katolickoj, pravoslavnoj i protestanskoj verziji.Legenda kaze da je sred avgusta pao sneg i naterao turke u beg .

Posted (edited)

i DA se zove ?

Edited by angelfish
Posted

O Boze, ne mogu da se setim :( . Pisem odgovor kasnije, ukoliko osvezim pamcenje.

Posted

svi ste isli tu na ekskurzije..goooglajteee

Posted

E to je ona crkvetina desno pored puta za NS u Karlovcima, nemam pojma kako se zove, a i necu da guglam jer cu morati pitanje da postavljam...

Posted
U sred Vojvodine, bila mala kapela cistersitskog reda, zatim je srusili Turci, napravili dzamiju, drvenu, a nakon pomirdbe raznih veroispovesti, sagradili crkvu koja ima krst i polumesec na vrhu, oltare u katolickoj, pravoslavnoj i protestanskoj verziji.Legenda kaze da je sred avgusta pao sneg i naterao turke u beg .
Crkava se zove Tekije, a vojvoda koji je naterao turke u beg je Eugen Savojski. 600 vitezova je potuklo tursku vojsku od 10000 vojnika...(kako legenda kaže...)
Posted

postavljaj radisatekijeSnezna gospabravo

Posted (edited)

Jedno lako pitanjce...Koje je ime i zanimanje ubice kralja koji je vladao Poljsko-Litvanskim savezom tokom 1573. godine samo 3 meseca ( i naravno, ko je taj kralj...)Hint: pitanje je vezano za jednu Francusku dinastiju...

Edited by radisa
Posted
Jedno lako pitanjce...Koje je ime i zanimanje ubice kralja koji je vladao Poljsko-Litvanskim savezom tokom 1573. godine samo 3 meseca ( i naravno, ko je taj kralj...)Hint: pitanje je vezano za jednu Francusku dinastiju...
kralj je anri III, a ubio ga je dominikanski monah zak klemon. ime monaha sam izguglovao. :)
Posted
kralj je anri III, a ubio ga je dominikanski monah zak klemon. ime monaha sam izguglovao. :)
Rekoh ja da je lako...Postavljas pitanje...
Posted

kako se zvala autonomna oblast u okupiranom delu sovjetskog saveza pod administrativnom kontrolom rusa, ali u vazalnom odnosu prema hitlerovoj nemackoj?