Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted
Koreja?
Tačno.A za Chinese civil i Vietnam sam saznao sad guglajući da imaju sličan broj. Oko 1 200 000
Posted

Jedan državljanin švajcarske nemačkog porekla je zbog svojih ekstremnih političkih stavova ubijen u atentatu. Njegovo ime je usko povezano sa smrću skoro 10 hiljada ljudi. O kome je reč?

Posted

Aj još neki hint, malo smo se zaglavili.

Posted

Problem je u tome što sam hteo da postavim pitanje tako da se ne može izguglati za 5 minuta (a moguće ga je postaviti i na taj način) i onda dođe do zaglavljivanja koje je jedna svetla tradicija ovog topika, a tradicije postoje da se ruše. Elem, čim imate u jednoj rečenici Nemačku i smrt, asocijacija je WW1 ili WW2, barem meni. Kao apologeta fašizma (MP40tm), dotični je ubiven od strane progonjenih (slično kao Hajdrih) pre WW2 i time je obezbedio mesto u brigadama mučenika naci partije. Smrt ovih 10ak tisuća se desila nakon njegove smrti te on za nju nije odgovoran, ali je usko povezana sa njegovim imenom. Bez tog događaja on bi bio potpuni anonimus.Prođe pauza i nazad na šljaku :(

Posted

Gde su nam one sveznajuće žene što su se poradovale ovom topiku? Kad treba odglavljivati nigde ih nema <_< Google hint - po ovom čoveku je nazvan jedan brod.

Posted (edited)

Wilhelm Gustloffedit:izgubih u zaustavnom vremenu bar ne moram da postavim pitanje

Edited by saveznik
Posted

Tako je saveznik, koljite me al nemojte pitanje da postavim :lol: Zato će biohemija imati tu čast evilsmile.gif

Posted

Koji bedak... Uopšte nemam inspipraciju kad sam izguglao kompetan odgovor :blush: Aj opet ja nešto lako iz novije istorije.Koji je diktatorski (zločinački) režim prilikom dolaska na vlast proglasio nultu godinu?

Posted (edited)

Tačnoedit: Opet zaglav :unsure:

Edited by Biohemija
Posted

evo jedno teze googleljivo i nicim izazvano:legenda kaze da je jedan drzavnik izvrsio samoubistvo da bi primorao svoje sunarodnike da odrze datu rec i postuju njegove zakone. ko je on?