Friday at 20:594 days a jel ne moze nekako da bude plitka voda, a glatki zidovi kante, da se ne utope, nego da samo ne mogu da se uspenju i izadju? pa da se odnesu negde, u drugu opstinu. poz
Friday at 21:024 days Sad se setih, davno je bilo, imali smo u stanu na 5. spratu miša. Baš mišić, nije pacov. Došlo je i do bliskog susreta. Taman smo stavili taj lepak i to veče on se kukavac najede one laksativ čokoladice. Tragove je ostavio, ali nismo ga posle videli.
Friday at 21:104 days Imate na Youtube dosta instrukcionih videa za kako postaviti zamke, da ne objasnjavam jer je i moje znanje oko tih stvari odatle. Ali moguce je napraviti te zamke gdje su misevi zivi ako ti je do toga.Samo imajte u vidu da misevi nikad nisu sami i gdje vidis jednog imaju desetine koje ne vidis. Taj tavan Boksi ti je pun miseva.
Friday at 21:124 days I meni se čini da je ključno očistiti potkrovlje, ako si sigurna da odatle dolaze.
Friday at 21:214 days 16 minutes ago, Boksi said:Sad se setih, davno je bilo, imali smo u stanu na 5. spratu miša. Baš mišić, nije pacov.opet sam zglupila nesto sa ovim novim ficrsima, ali nema veze, razumes.poz
Friday at 21:494 days haha kakav je to mit da mačke love miševe. neke da, ali mnoge ne.mi se krajem 1999 uselimo u divan stari salonac u resavskoj u kome niko nije živeo par godina.nekoliko meseci kasnije počemo da čujemo zvukove iz spratnog međuprostora, stari karatavan.ja znam šta je ali neću da plašim ženu. u to vreme kući sa nama je sima, debeli mačor kapitalac u koga polažem sve nade ako se miš pojavi.što se i desilo, negde se provukao između starog parketa i zida i krenuo da trči po kući, ja ga sabijem u špajz i zatvorim vrata dok ne vidim gde je sima.koji spava snom pravednika, potpuno nezainteresovan za dešavanja u kući. ja ga uzmem u ruke i unesem u špajz, miš se sasere kad ga vidi i krene da se penje po polici i na kraju se zabije u neki ćošak jadničak. a sima nadrkan što sam ga probudio, miša uopšte ne konstatuje. ja ga gurnem da ide u ćošak i uhvati miša ali ni to ne radi. na kraju ja hvatam miša, ne sećam se kako ali znam da sam ga makazama držao za rep dok sam ga tako spuštao prema simi koji se polako pomerao unazad u zabezeku šta se sad pa očekuje od njega. u nekom trenutku moje makaze popuštaju, miš pada na parket i sima se u tom trenutku budi i hvata mišaali ga ne ubija. samo ga je ošamutio da ne može da beži, stavio ga među šapice i onda sledeća dva sata, zauzimajući centralno mesto na sredini salona, igrao fliper prebacujući mučenog miša sa jedne na drugu šapicu, uz superiornu glumu da je baš on rešio naš veliki problem.eto to je moje iskustvo sa mačkama, na njih bi se možda u selu oslonio ali u gradu, no way jose.
Friday at 22:054 days 1 hour ago, Pixisis said:Jasno. Pa ili da pustiš mačku unutra da boravi neko vreme, ali tu znaš da sa njima nema teranja nego one kad hoće, tad će i da love 😃..znači, strpljenje i čekaš. Propustio si ovaj ključni deo.Sima se uključio kad je hteo. To što ste vi bili nestrpljivi pa ste odradili pola posla pre njega, to nije Simin propust.Trust the process.
Friday at 22:104 days Ja sam imao u kući nekoliko tih malih miševa. Jadničke je dovukla mačka unutra kao poklon nama, pa se zezala sa njima. Ja sam ih spašavao i puštao napolje. Imao sam jednom i 4 kokoške kao kućne ljubimce za decu i izvor svežih jaja pošto sam imao poveće dvorište na NZ. E tad sam video mrtve pacove kojima su koke presudile. Znači, uzdajte se u koke, ne u mace.
Friday at 22:174 days Ne, sveto dvojstvo su mačke+kokoške. Posle mačke, jedino ko ima šansu da reši zmiju su koke.
Friday at 22:174 days 47 minutes ago, le petit nicolas said:ali nema veze, razumesNisam sigurna Podsetilo me je na jedan momenat tokom korone kada smo bile same pas i ja, pa mi majka preko telefona najozbiljnije rekla da ona ne brine jer imam u kući s kim da se ispričam
Friday at 22:444 days 47 minutes ago, Eleniko said:eto to je moje iskustvo sa mačkama, na njih bi se možda u selu oslonio ali u gradu, no way jose.moja baba je tvrdila da mačori ne love, to su lenčuge i uopše propast kao i sve muško, a ženke love jer moraju da hrane decu.
Friday at 22:524 days If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman (M.T.)Sudeći po svemu, važi i u životinjskom svetu.
Friday at 23:324 days moj đilas zbori kao katon stariji, a brz je i okretan dovoljno da ulovi gazelu u beguali odbijam da pričam o njemu na temi o nižim vrstamadovidžena!