Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

uh uh, krupne reči

Krupne,ali za moj ukus istinite...Jančić se dosta srozao u poslednjih godinu dana.Kvalitet mu dosta varira,ume da bude skoro nejestiv,a kada ubode,to je na nivou npr Mladenovića u mz Kozara.Meni je trenutni top debela dimljena u Sekspresu.

Unapred se ograđujem,jer je ipak sve stvar ukusa.

Posted

ali nisi nam rekao gde kupiti dobru svezu kobasicu?

Posted

Čini mi se da dobru debelu kobaju naći svežu po mesarama i marketima prevazilazi granice mogućeg i prelazi u sf.I mene bi jako interesovala takva info.,ali su šanse vrlo male,barem je moje iskustvo takvo.Svi koji vrede prodaju svoje proizvode restoranima.Dajte info,(ako znate) vredeće zlata dok se ne iskvare.

Posted (edited)

Kad ste vec krenuli u pricu o kobasicama valjaju li cemu minhenske bele? Proizvodnja je negde u Slavoniji. Nisu oridjidji svapske.

Edited by katamaran
Posted

Ništa bez Bajre

i Grece

Molim pojašnjenje.
Posted

Bajro je čuvena mesara u BiH. Pravi vrhunske sudžukice i ćevape. Ja se odatle snadbevam.

Yolo će potvrditi kvalitet

Posted

Ajd kad preporučite neko mesto dodajte i lokaciju. Olakšavate nama zainteresovanima :)

Posted (edited)

Gde na vencu? Misliš na Šicka sa dušanovačke?

Edited by ljakse
Posted

ako pricamo o svezim, pominjao sam sicka ovde, ima odlicnu jagnjecu kobasicu kome nije skupo (mislim oko 800 kinti ali mozda lupetam)

ali sicko kida sa prosusenim kobajama za dalju termicku obradu. ima neke male tanke rostiljske dimenzija onih starinskih kratkih virsli koje su odlicne i nekoliko vrsta debelih koje se razlikuju uglavnom po nacinu zacinjenosti. tu ima jedna za koju se ne secam tacno kako se zove, ili poljska ili krakovska, uglavnom asocijacija je na poljsku koja je kao nemacki krakauer. zapravo bi trebalo da bude, nije bas 100% kao to ili kao kad uzmes u beskoj kod bate, ali je vrlo OK. da recimo kuvam suljpa sa nasecenim kobajama, tu bih uzeo. isto kida i kranjska.

Posted

speaking of šicko, samo da dodam da on pravi trenutno najbolju suvu kobasicu među svim komercijalnim mesarima. zove se istarska, mislim da je rađena po nekom talijanskom receptu. mislim da je meso fermentisano u vinu (ne držite me ovde za reč, moguče da sam nešto pobrkao), pomalo podseća na izletničku bačke topole ali je tanja i mislim kvalitetnija i skoro upola jeftinija (990 dinara). treba samo paziti da se kupuje kada je dobro suva, jer kada ture stignu u radnju ume da bude mekša nego što bi trebalo. isto važi i kada je presušena u radnji. tura koje je trenutno u radnji je savršena. vrsta kobaje koju treba uvek imati par komada u frižideru.