InvisibleLight Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 sad mogu da podelim a vi jurite rodbinu i prijatelje: odlican kulen po dobroj ceni ima u sremskoj mitrovici kada ulazis na glavnu pijacu, prva mesara na cosku ulice pored pijace i samog ulaza na pijacu. ne znam ime. taj kulen iznesu negde oko nove godine jos prilicno nezreo, tada je bzvz medjutim vec od marta je suv kao barut toliko da ne mogu da ga seku na svojoj tupoj masini. 1500 din je kilo, nije klasa ovih takmicarskih ali je svejedno posten i dobar kulen, lepo fermentisan i najvaznije suuuuv. ako vas put nanese (ili dogovoriti sa invisible light) kupujte u komadu, ne dajte im da seku nozem posto cepaju po 5mm debljine rucno, to je bzvz. platite neko 200 din da vam nasece u beogradu u mesari gde imaju dobru masinu. mesara nedeljkovic, ja kod njih kupim hranu za goldija :) moze, ko oce saljem aksom:)
renne Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 ima nedeljkovića i po beogradima. oni aromu snabdevaju mesom
yolo Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Mesar i kobasicar Miroslav Budjik, Novosadska 35, Backi Petrovac Sent from kabinet care! :ziga:
lepi voja Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Covek ima dnevnu sobu spojenu sa mesarom... Sent from kabinet
yolo Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 daj pisi malo detaljnije o tome sta radi, jel su to neki slovacki recepti za meso ili je on utripovao da to treba tako. meni je bio otkrovenje ali dok sam se vratio vrat je bio vec prodat, pecenicu ne gotivim generalno narocito a komad sunke je bio prevelike da ga uzmem sam.
Haralampije Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 (edited) Ako se lozite da kupite slovacki kulen ima kontakt na sajtu petrovacke kulenijade http://www.kulen.rs Oko Nedeljkovica:ako je to ona industija iz Sasinaca onda to nije domaci kulen Edited June 13, 2015 by Haralampije
lepi voja Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Covek, Budjik, radi sve po ps-u. Kulen (ljuti i manje ljuti) pravi u plasticnom crevu i kao kobasicu. Ima jos raznih specija, stisnjenu sunku npr. meni licno je specijalitet. Pravi i odlicne debrecinere, mada treba naleteti u pravom trenutku, nekad ima sve nekad nema skoro nista, sem kulena. Inace, mesara je 80-te stajl sa sve zidnim belim plocicama 20 x 20 cm i filadendronom. Vredi svaki zalogaj... Sent from kabinet
kenta Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Imate i u NS-u na Limanskoj pijaci dosta slovačkih štandova, trenutno su utanjili sa džigernjačom i švarglom, ali tu su kuleni, šunke, kobaje, plećke, butkice, špic rebra, pečenice... Ja se uglavnom snabdevam kod Tanje Fačare, tezga do Vozara, kulen je oko 1300 (plastično crevo), mada mi se čini da je mala razlika u odnosu na meso koje gura u kobasice, koje su oko 1100, i odlične su. Ima i jedna nadrkana baba u tom sektoru, isto Kisač ili Selenča, koja nema tako masovnu proizvodnju, pa isteruje manje količine ali odličnu robu. Malo je skuplja. kulen joj je 1500, ali prirodno crevo, suv i zreo.
lepi voja Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Ovu nadrkanu babu o kojoj pricas, poznajem po odlicnoj blago dimljenoj dzigernjaci od zimus. A upravu si za Slovacku kombinaciju sa Limanske pijace, cale vec nekoliko godina uzima od nekog Jana odlican kulen, pecenicu i pancetu. Cvarci isto sabijaju... Sent from kabinet
banatjanin Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 zaboravite ZZ kulen iz BP to je privatna šema nekog Jaroslava, uglavnom tanki kuleni, gostuju po seoskim vašarima gde peku sveže kobasice na licu mesta. inače, lik poznat po tome št je promenio 7 partija u 7 godina budjika ću da overim
kenta Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 A upravu si za Slovacku kombinaciju sa Limanske pijace, cale vec nekoliko godina uzima od nekog Jana odlican kulen, pecenicu i pancetu. Cvarci isto sabijaju... Sent from kabinet Znam koji je, Funćik Jan, isto odmah do Vozara. Dobar je, slovački standard. Već kad si spomenuo čvarke, u mesari kod izlaza ka pošti su počeli da tope čvarke na dnevnoj bazi, i prodaju ih još tople. Jako dobri, hrskavi...650 din/kg.
Sokrat Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Znam koji je, Funćik Jan, isto odmah do Vozara. Dobar je, slovački standard. Već kad si spomenuo čvarke, u mesari kod izlaza ka pošti su počeli da tope čvarke na dnevnoj bazi, i prodaju ih još tople. Jako dobri, hrskavi...650 din/kg. Jebote, ovde (Bgd) su čvarci 800-900 din.
Recommended Posts