precog Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) Svica, francuska, nemacka... nase su u proseku visekratno gore. Edit. U radnjama\marketima... Edited June 8, 2015 by precog
Amelija Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 chorizo je zakon :) naravno, najpre onaj u španiji što se može naći jeste jeste :) i tamanim ga u neviđenim količinama (i suvi na foru salame i kobasice kao takve na roštilju) samo rekoh da nije baš isto što i kulen (iako liči)
yolo Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Pitaj sremce kako se kaze :) Elem imena tih nagradjenih molim.Nisam juce mogao da dodjem.... nasao 1. i 3. mesto, ovi moji - gazdinstvo lemajic, mislim da su iz sida (nisam siguran 100%)
Haralampije Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 na sajtu i dalje proslogodisnji rezultati,thanks
kblo konza Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 nasao 1. i 3. mesto, ovi moji - gazdinstvo lemajic, mislim da su iz sida (nisam siguran 100%) lemaić, ive andrića 4a, šid, 022.710.902 poljoprivredno gazdinstvo, kućna radinost
banatjanin Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 dobri kuleni su 20e kilogram uglavnom, uz poneki izuzetak. to je po meni naduvano jer je uobicajena cena bila 1500-1800 din. npr petrovcani (Banat, slovaci) su svoj prodavali za 1500, njihov je manje suv ali je ukus sjajan. Bio je jedan za 25e, fenomenalan, od neke stare sremske svinje. ja sam kupio dve kate treceplasiranog koji mi se najvise dopao jer je rucno seven na krupno, nije mleven pa ima specificnu strukturu. mleveni od istog majstora je pobedio ali je meni ovaj bio bolji. cenim tvoje ispravne teritorijalne pretenzije, ali Bački Petrovac je oduvek bio Bačkoj. ta njihova "petrovska klobasa" jeste dobra, ali ipak nije kulen. jedino su obe ljute. prodaje se za 1 500 zato što se za to melje cela svinja, mnogo je manje ručnog rada, kraće zri, veštačko crevo, itd... u seremački kulen u katama ide but, plećka i leđna slanina, mnogo je više cimanja, čak i kad se melje. pogotovo kad se puni u kate, onda drugo mora da zri, posebni uslovi, itd... zapravo, dobrar kulen jeste uvek bio oko 20 e, a napokon, kad to uporediš sa onim pirotskom koja košta i više od 30, onda sasvim ima rezona.
yolo Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 haha koji sam mentol, backi petrovac sam pripojio banatu:) slazem se za klobasu ali su ovi prodavali po istoj ceni svoj kulen u katama, koji je evidentno bio manje suv i drugacijeg ukusa, blaze zacinjen (u smislu da paprika nije razorna) plus mislim da ima u sebi secera a za kim sam siguran. to je vredelo tih 1500. inace sam sabio (ili podelio) od subote do danas sav pobednicki kulen i moracu da ih zovem po jos. bio je lik iz pirota koji je prodavao peglanu, izgleda da ima elemenata urazumljivanja, cena je bila 25e. isto pobednik, sto je najludje to je lik od koga sam kupovao rakiju od divlje dunje, nisam ni znao da je tako uspesan sa kobajom. i probao sam je, stvarno dobra.
banatjanin Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 haha koji sam mentol, backi petrovac sam pripojio banatu:) slazem se za klobasu ali su ovi prodavali po istoj ceni svoj kulen u katama, koji je evidentno bio manje suv i drugacijeg ukusa, blaze zacinjen (u smislu da paprika nije razorna) plus mislim da ima u sebi secera a za kim sam siguran. to je vredelo tih 1500. inace sam sabio (ili podelio) od subote do danas sav pobednicki kulen i moracu da ih zovem po jos. bio je lik iz pirota koji je prodavao peglanu, izgleda da ima elemenata urazumljivanja, cena je bila 25e. isto pobednik, sto je najludje to je lik od koga sam kupovao rakiju od divlje dunje, nisam ni znao da je tako uspesan sa kobajom. i probao sam je, stvarno dobra. ima šećera sigurno, pa stavljam i ja, sećaš se. ali baš malo, na 10 kila mesa dve supene kašike - tako čuvam boju mesa i pomažem fermentativne procese u početku (tako mi rekli sremski majstori). ako naručuješ taj kulen, javi, pridružujem se. pošto smo prošle godine promašili svinjokolj, počinjem da patim polako.... a stiže i paradajz
Frank Pembleton Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Ajde pošto smo odradili kobasice&kulen u UK, zamolio bih da neko ovde stavi adrese i načine nabavki kulena iz mesta van Bg. Cenim da ovo što se nudi po pijacama je ili tanko po kvalitetu ili branje ušiju za slovence i druge turiste :D Poslato sa WC šolje by BVK
yolo Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 (edited) vise je to prvo nego drugo. ima jedan sremac na kalenicu koji ima veliki stand ali on je mesar opste prakse, ima sve i sve je prosecno do bzvz. ali je zauzeo 3 vitrine u onoj hali da iznese sve sto naprave. inace nismo pisali ali je na kulenijadi bilo i drugih svinjarija vrhunskog kvaliteta. svargla koju sam probao na 2 mesta je bila najbolja koju sam ikada video i jeo u srbiji, ne racunajuci pokojnog batu iz beske cija je bila drugacija (nemacka receptura). sad mogu da podelim a vi jurite rodbinu i prijatelje: odlican kulen po dobroj ceni ima u sremskoj mitrovici kada ulazis na glavnu pijacu, prva mesara na cosku ulice pored pijace i samog ulaza na pijacu. ne znam ime. taj kulen iznesu negde oko nove godine jos prilicno nezreo, tada je bzvz medjutim vec od marta je suv kao barut toliko da ne mogu da ga seku na svojoj tupoj masini. 1500 din je kilo, nije klasa ovih takmicarskih ali je svejedno posten i dobar kulen, lepo fermentisan i najvaznije suuuuv. ako vas put nanese (ili dogovoriti sa invisible light) kupujte u komadu, ne dajte im da seku nozem posto cepaju po 5mm debljine rucno, to je bzvz. platite neko 200 din da vam nasece u beogradu u mesari gde imaju dobru masinu. sem ovog kontakta koji je ostavio kblo konza ni ja nemam drugi. jaaaako mi je zao sto nisam uzeo kontakt sa smorenim gospodinom slovakom koji je prodavao pored solidnog kulena potpuno neverovatan vrat i sunku po 900 i 800 din kilo (sunka je bila otkoscena). ja onako nesto nikada nisam jeo u srbiji i najvise me je podsetilo na jedan prsut koji sam jeo u el subidi u goriskim brdima sa italijanske strane. nije bilo dimljeno, bilo je fermentisano, ne previse suvo, vrlo mekano i cak sa hintom sirovog. ukus neverovatno dobar, nije preslano, nista od tih uobicajenih prezacinjenih sranja. ne znam da li moze da se dodje preko organizatora do kontakta ali razmisljam o tome, posto su bila samo 2 slovaka iz petrovca, druge znam koji su bili (pet-kul). moja zena koja inace uglavnom ne jede nista suhomesnato odavde zato sto ima senzor za trash je odlepila na ovaj kulen koji sam doneo, kapiram da je to mnogo gori test nego ziri. Edited June 13, 2015 by yolo
lepi voja Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Mesar i kobasicar Miroslav Budjik, Novosadska 35, Backi Petrovac Sent from kabinet
precog Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Opako se lozim da odradim turu kad dodjem u srbiju, ali se zentam trihinele i tih sranja. Koliko su ovi ozbiljni u smislu kontrole mesa?
Recommended Posts