Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

plus meleon. a jos se kao nesto ponose svojim kobajama  :frust::isuse:  :cry:

kad bi probali da ih prave od mesa mozda bi i bilo nesto od njih

Posted

ja nekako ne verujem da moze gore od britanskih kobasica. kao da ih prave od piljevine i tutkala pa u to dodaju zalfiju i jos kojesta od trava da kao izvuku neki ukus. katastrofa.

Pa ko još u Engleskoj jede engleske kobaje :D Ima korektan Chorizo u većim Sejnzberivljevljevim radnjama ako se dobro sećam, bar je bilo  :fantom:

Posted (edited)

kako ko jede, nemoj mi reci da nikada nisi zabo mash&bangers ...

Edited by yolo
Posted

Pa ko još u Engleskoj jede engleske kobaje :D Ima korektan Chorizo u većim Sejnzberivljevljevim radnjama ako se dobro sećam, bar je bilo  :fantom:

jedu svi osim stranaca i prodaje se ko alva. nemoj da ti kazem koliko puta sam cuo od engleza da su tuluze nejestive zbog bluka, chorizo zbog paprike i tako redom - da bi dosli do toga da je cumberland najbolja u svijet. jedu najmanje par puta nedeljno za dorucak a rostilj bez toga ne mozes da zamislis. skoro sam pravio neku rostilj zurku, bacio sam cetiri velika pakovanja kobasica koje su ljudi doneli. ne znam sta bih drugo s njima. pa ti vidi.

cumberland  :puke:

quality-british-cumberland-sausage-bbq-1

Posted

Pa ko još u Engleskoj jede engleske kobaje

dok sam boravio u ist saseksu, hasah ful monti za svaki doručak (tri godine) - bolji obrok ne postoji

Posted (edited)

dok sam boravio u ist saseksu, hasah ful monti za svaki doručak (tri godine) - bolji obrok ne postoji

hasam i ja ful monti samo zamenim kobaje za krvavice - bolji obrok ne postoji. 

kombinacija jaje-krvavica-peceni paradajz je jedan vrh. krvavica deblja od nase i ima u sebi dosta zrnevlja, sece se na kriske pa se przi u tiganju. odlicnost. 

edit - dodao kombinaciju

Edited by adam
Posted

kako ko ne jede, nemoj mi reci da nikada nisi zabo mash&bangers u 5 ujutro posle klabinga iz neke prikolice...

indie klubovi u M'cr se zatvaraju u 2.30  :fantom:

to jedno, drugo - meet najbolji azijski fast food na Severu  -_-

http://abdulsfoodtogo.co.uk/our_menu.php?categoryId=289#nav

Boshoku, o suvomesnatom, onom za senvič pričam

Posted

jedu svi osim stranaca i prodaje se ko alva. 

Ma ne to dobro, oni su operisani od ukusa :D

Posted

ja sam pronasao uvde u uk jedan chorizo, spanski, uvozen, fino odlezao i takoto, koji je po ukusu najblizi vrlo pristojnom domacem kulenu. pa kad se zazelim, kupim to. ako imas dobar izbor choriza negde, mozda da probas da nadjes nesto slicno?

Da, u pravu si, probao chorizo, dobre kobaje, ali mi nije to to :) Nasao sam i madjarske neke ljute kobaje, ali ni to nije visocanstvo kulen.
Posted

super je chorizo i liči na kulen, ali nije kulen

super su i mađaronske kobasice i podsećaju na kulen, ali nisu kulen

izeš ga :(

Posted (edited)

super je chorizo i liči na kulen, ali nije kulen

chorizo je zakon :)

naravno, najpre onaj u španiji što se može naći

Edited by MancMellow
Posted

ne znam, ja nisam nezadovoljan. imas one chorizo kobaje, tanke ali imas i onaj deblji (oko 5-6 cm u precniku) koji vise lici i naoko. ja sam nasao takav jedan, odlezao, fino sushen al jos uvek ne presusen, nije crven nego na krajevima ide na braon/bordo. u pravu ste, nije kulen ali meni to vise lici na domaci kulen nego oni sto se prodaju kao kulen kod nas u radnjama tako da mi radi posao kad mi se tako nesto prijede. ionako nemam bas mnogo prilika ni kad odem kuci da naletim na dobar domaci kulen. 

Posted

plus meleon. a jos se kao nesto ponose svojim kobajama :frust::isuse::cry:

Loze se na kobaje pojacano. Dugo vremena sam se tripovao da nisam nailazio na prave mehane, pivnice, prodavnice ... a onda shvatio da im kobasicarstvo prati trendove u humoru, modi i muzici.

:(

Posted

ne znam, ja nisam nezadovoljan. imas one chorizo kobaje, tanke ali imas i onaj deblji (oko 5-6 cm u precniku) koji vise lici i naoko. ja sam nasao takav jedan, odlezao, fino sushen al jos uvek ne presusen, nije crven nego na krajevima ide na braon/bordo. u pravu ste, nije kulen ali meni to vise lici na domaci kulen nego oni sto se prodaju kao kulen kod nas u radnjama tako da mi radi posao kad mi se tako nesto prijede. ionako nemam bas mnogo prilika ni kad odem kuci da naletim na dobar domaci kulen.

U pravu si, kod nas su kupovne kobaje 10x vece smece nego napolju. Ja imam u glavi idealizovanu sliku, ukus i miris kulena koje sam jeo dok se caletov prijatelj bavio time. Verujem da bih na onim gazzinim kulenijadama nasao nesto sto bi zadovoljavalo standarde, ali bih se zesce zentao od trihinela i slicnih nusprodukata svinjogojstva.

Zivot je ogavan :(

Posted

U pravu si, kod nas su kupovne kobaje 10x vece smece nego napolju. Ja imam u glavi idealizovanu sliku, ukus i miris kulena koje sam jeo dok se caletov prijatelj bavio time. Verujem da bih na onim gazzinim kulenijadama nasao nesto sto bi zadovoljavalo standarde, ali bih se zesce zentao od trihinela i slicnih nusprodukata svinjogojstva.

Zivot je ogavan :(

polako, zavisi koje napolju :D