Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

Kaze se : u sremskom selu Erdevik  :fantom:

Posted (edited)

erdevik, juce

ce3d571558ff972ac5544dde5c44625a.jpge958928a7fed23028c9c78994c33b68f.jpgd2a7ccc2dfa2b7e9898493574cf8953d.jpg239166e959f0f58db83107837510e134.jpg0e0eb37e3d6e277b18d48b16e78caa56.jpgbf43e05a6879d03bd61608e7ffc5a9bf.jpg6543a07ff4ba87a6fa841c2414408b00.jpg05919dc9fe5d3f3868154bb525e36d9c.jpg

Edited by yolo
Posted (edited)

Sunce žarko...

Cene?

Edited by wall
Posted (edited)

dobri kuleni su 20e kilogram uglavnom, uz poneki izuzetak. to je po meni naduvano jer je uobicajena cena bila 1500-1800 din. npr petrovcani (Banat, slovaci) su svoj prodavali za 1500, njihov je manje suv ali je ukus sjajan. Bio je jedan za 25e, fenomenalan, od neke stare sremske svinje.

ja sam kupio dve kate treceplasiranog koji mi se najvise dopao jer je rucno seven na krupno, nije mleven pa ima specificnu strukturu. mleveni od istog majstora je pobedio ali je meni ovaj bio bolji.

Edited by yolo
Posted

Kaze se : u sremskom selu Erdevik  :fantom:

ne kaze se  :fantom:

Posted

Pitaj sremce kako se kaze :) Elem imena tih nagradjenih molim.Nisam juce mogao da dodjem....

Posted

ne znam imena, valjda ce biti na sajtu kulenijade

Posted (edited)

ne kaze se  :fantom:

plus jedan. kaze se u sremskom selu Erdeviku, ili, da bude jasnije, evo dramaticnijeg primera: zivim u srpskom gradu Beogradu a ne u srpskom gradu Beograd.

edit:  :fantom:

Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

kaze se u sremskom selu Erdeviku

Ma nemate pojma,Srem nije Beograd.Svaki Sremac ce reci "u sremskom selu Erdevik"

edit:

http://www.rtv.rs/sr_lat/zivot/magazin/sremska-kulenijada-u-erdeviku_607529.html

ŠID, Manifestacija „Sremska kulenijada“ biće održana sutra u selu Erdevik kod Šida. Organizatori su najavili da će se na kulenijadi okupiti brojni proizvođači, distributeri i ljubitelji kulena, a najavljena je i izložba drugih suhomesnatih specijaliteta – šunke, kobasice, ponuda erdevičkih vina, sireva, meda, kolača. 
Edited by Haralampije
Posted

npr petrovcani (Banat, slovaci) su svoj prodavali za 1500, njihov je manje suv ali je ukus sjajan. 

Najbolji kulen. 

Posted

Koji moj i otvorih ovu temu... jebote, koliko mi se jede dobar kulen. Ovi ovde germanski sabani veze nemaju sa kobajama :(

Posted

ja sam pronasao uvde u uk jedan chorizo, spanski, uvozen, fino odlezao i takoto, koji je po ukusu najblizi vrlo pristojnom domacem kulenu. pa kad se zazelim, kupim to. ako imas dobar izbor choriza negde, mozda da probas da nadjes nesto slicno?

Posted

Ovi ovde germanski sabani veze nemaju sa kobajama :(

plus meleon. a jos se kao nesto ponose svojim kobajama  :frust::isuse:  :cry:

Posted

ja nekako ne verujem da moze gore od britanskih kobasica. kao da ih prave od piljevine i tutkala pa u to dodaju zalfiju i jos kojesta od trava da kao izvuku neki ukus. katastrofa.