Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

nisam znao za to, mogao sam da skoknem

inace, obozavam Belo Blato

Posted

I evo izveštaja sa Slaninijade. Nekad je u bespućima forumske povijesne zbiljnosti postojao topik slanina ali zli modovi su ga izgleda ukinuli.

Pa evo ovde (napomena: traje danas do 18, još se može stići!).

Juče ujutro, bio je divan dan i kretosmo lagano ka Kačarevu. Ko ne zna, na ulazu u Pančevo, skreće se levo i posle desetak km ulazi se u tu lepu varoš-selo, nekad švapsko a sad ima i Torbica. Na samom ulazu već vrebaju divlje tezge sa eksponatima, a meni je najsimpatičnija bila jedna gde su cigani prodavali harmonike i violine.

Jedva sam pronašao parking, a bilo je likova koji su prodavali mesto na ulici za 100 din, ko na Kopaoniku. Zatim, kroz ogromnu gužvu ide se ka Hali u kojoj je zbivanje. Međutim, glavni je događaj na platou i prilazu toj hali i okolnim ulicama. Pravi lud vašar - ima svega, i licidarska srca i svilene bombone i konjići za decu, drvena galanterija i zidani roštilji, sve se prodaje.

Evo ambijenta spolja:

Licidarska%20srca1_zps1libvx4w.jpg

Slatkiscaroni1_zpsvdlziwow.jpg

Konje1_zpsfqszqsfe.jpg

i to je bio uvod u zbivanja

Posted

Dalje, do hale moralo se proći kroz toplog zeca ove priredbe. Tri reda tezgi sa suvim mesom, slaninom, kajmakom, sirom, vinom, pršutama, kutlačama, kalajisanim kazanima i satarama,noževima i roštiljima, svim što ima veze sa mesištem.

Staza-topli%20zec_zpsbjkamrd3.jpg

A onda

Dunjevaa1_zpsddeuwtaq.jpg

Izvinjavam se na mutnoj slici, na rukama su mi bile zakačene kese, a morao sam držati lagani mobilni. Plus, bilo je oštro podnevno sunce pa i nije bilo dobro za slikanje. Tek, vidite da sam kupio dunjevaču, majka da jede ćerka da gleda, fina, onako, počinje u stomaku da peče, a voćna je. 500 din pola litre.

U sali, evo prve kupovine- švargla kod firme Burjan

Scaronvargla1_zpsv9o2i1eg.jpg

njihov štand:

Burjan%20tezga1_zpshfgf6ru1.jpg

Posted

Zatim, dalja konkretna stvar, adidas slanina (tri linije mesa)

Adidas_zpszbqirixn.jpg

NAravno, direktno sa kazana moralo se uzeti i kilo čvaraka, evo ih kod kuće spremni

Vrui%20varci1_zpsqxvt8b1p.jpg

Dalje, kupio sam jelenji kulen iz lovišta iz Bačkog Monoštora. Ovo je presek (malo zamućen, čisto boje radi):

Presek%20jelenskog%20kulena1_zpskdjddjvl

Na kraju morao sam uzeti i štrudlu sa makom kad sam već tamo bio

Scarontrudla_mak_zps1q3i471c.jpg

Inače štrudli je bilo od svega.

Kupio sam još svašta, suvog mesa za pasulj, video tamo milion zgodnih prerađevina, ovčiju stelju, jeftinu šunku, krvavice, kobasice, peglane kobasice, uzeo mlevenu ljutu papriku, ma svašta. Uzeli smo i jedan prečanski hleb, raspuknut da imamo u kolima dok se vraćamo uz čvarke. Bilo i da se kupi, pasulj iz kazana, svadbarski kupus, pečenje s ražnja seku direktno i tako to. Posle, u kolima zamaglila se stakla od zračenjaa čvaraka a gepek mi se oseća na pušnicu.

KAd smo izlazili malo nas zaboleli želuci jer smo svud zastajali i probali čvarke i slaninu i palo je ko kamen na želudac. Zbog toga, svratili smo u Pančevu na terasu pecaroškog kluba Marko Kulić na pivo. Široj publici ta terasa je poznata kao ona na kojoj Toma peva u Balkan ekspresu. Gledao sam sa terase u čamce, tu je bio nekada i moj, davno, pre nego se naš Moća i rodio.

Srećan, vratio sam se iz lova.

A sve to radi jednog jutrošnjeg muškog doručka:

doruak_zpstrzq0exd.jpg

Posted

Eeee valjda cu biti uspesan kao ti kapetane :)

Hoćeš, hoćeš, i ti ćeš za praznik ići na Kopaonik seoski vašar, kao ja.

Posted

Ima na app store aplikacija da slikas pijan ko trezan,nikad se ne zna kad ce ti zatrebati  :lol:

Posted

Али, драги пријатељи, већ овог викенда је Кобасицијада

И опет ћу морати да се злопатим, ал шта ћеш. Истовремено и фото берза, коће још и тамо да се растраша.

Иначе, у недељу у Крчедину било такмичење Бомбона од свиње, за најбоље чварке. Треба преживети ову зиму :piggy:

Posted

Nije ovog neg sledećeg

Имаш право, мислим једно, пишем друго. Јесте, идућег викенда

Posted

Bio prošle godine u Turiji. Kačarevo rulz.

U Turiji više liči na festival fastfudova. Ako se tamo zadesite, obavezno probajte one najobičnije kobaje sa štandova koje postavlja opština. Izgledaju sasvim neugledno, poslužene kao da dolaze iz vremena  crvenih kioska i svakako ponesite senf sa sobom. Te kobaje su stvarno odlične. 

Takođe, pratite gde se kuva gulaš, i gde se sakuplja ekipa koja ga čeka, ima tamo jedno dvorište u kom ima parking i izgleda da je tu najbolje. 

Mogu se iskopati i solidne domaće kobaje iz lokala, ali za to treba strpljenja, većina uglavnom nije vredna pažnje.

Posted (edited)

spremno za sutrasnje vakumiranje :P

2015-02-23-806.jpg

2015-02-23-807.jpg

Edited by ivy