Pontijak Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 ne razumem tu peglanu paljevinu auh, iz dosade citam ovu temu (dosadno je citati o onome sto ne moze danas da se jede) i zamsilio sam neki specijalitet termicki obradjen prvo brenerom pa posle vrucom peglom
mire Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Kaže se hajp. Hajpsteri. Duvan čvarci.prvo i jesam napisao hajp pa obrisao nešto mi bilo truba
banatjanin Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 (edited) inače, jača mi fora sa tzv zlatiborskom jagnjetinom transport piči sve u 16, panonska jagnjad se čim propasu voze na zlatibor, dve nedelje glockanja travki, pa na put nazad u formi planinskog trtmrt što je najgore, to su zapravo wirtemberg jaganjci, gajeni na jalsama. nije to livade videlo. domaćini po Banatu, što južno, što Melenci, polako odustaju od cigaje, čobana i eksternog uzgoja na pašnjacima. jbg, više se ispati mesnati i masni virtemberg rokan mlevenom žitaricom i uljaricama. a onda šleperi sa užičkim tablama samo špartaju. i to je to... a cigaja sa livade je stvarno zakon (znam, super su naravno i planinska i otočka jagnjad, ne sporim ni najmanje...) ima manje mesa od komercijalnih rasa, iako je krupna ovca, a meso nikad nije premasno i nikad nema onaj divljački miris, nego baš taman. pa dal na čobanac (favorit), dal pod sač ili na ražanj. njah, sad mi se jede čobanac, onaj pravi melenački, bez vode i paprike.... Edited January 31, 2015 by banatjanin
zmanic Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) ... ja sa sam predstavnik onih koji prenaduvavaju celu pricu ... Dobro ga duvate, svake godine udvostručena poseta: PS Juče je otišlo sve. Danas cena ode na 35-40€. Edited February 1, 2015 by zmanic
assück Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Sinoc sam bas pricao sa drugom o "slucaju peglane kobaje". Njegov cale je kod stanovitog Marjana na Senjaku uzimao ranije, medjutim sada sve sto stigne ide pravo negde na Bliski Istok i valja se za tu cifru od 30+ e/kg. kaze da je prodavacica uspela da mu nasece 100g ispod zita tek da ga zelja mine, zapljunu strani kupci i pre nego sto je proizvod gotov.
April Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Već vidim Zlatiborca kako pravi šatro pirotske peglane.
JakeBlues Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ili Univerexport da krene u proizvodnju neke "bačke potkovice" ? :)
Frank Pembleton Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ili Univerexport da krene u proizvodnju neke "bačke potkovice" ? :)
sandine Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Malo slicica sa danasnje Sremske Kobasicijade i Svinjokolja u Sidu.
nezvanova Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 joj i kod nas bilo :-) mozda je bio banacanin, ja se ne izlazem takvim prizorima jer ne jedem nista od toga, pa nema smisla da mucim samu sebe :-) /u belom blatu je organizovana, a to je selo iza carske bare, kad se skrene kod trofeja na putu ka zrenjaninu, naseljeno vecinom slovacima/... a u aradcu /selo prema novom sadu, takodje naseljeno slovacima/ je tortijada.... i to sam izbegla, iz poznatih razloga ...mogao se spojiti komplet obrok obilaskom obe manifestacije :-)
kapetanm Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 (edited) Pa bre ljudi sto ne najavite te dogadjaje par dana unapred? Ja bi isao Edit: aaa slaninijada iduci vikend! Edited February 7, 2015 by kapetanm
Recommended Posts