Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

Kaže se hajp. Hajpsteri. Duvan čvarci.

Posted

ne razumem tu peglanu paljevinu

auh, iz dosade citam ovu temu (dosadno je citati o onome sto ne moze danas da se jede) i zamsilio sam neki specijalitet termicki obradjen prvo brenerom pa posle vrucom peglom :lolol:

Posted

Kaže se hajp. Hajpsteri. Duvan čvarci.

prvo i jesam napisao hajp

pa obrisao

nešto mi bilo truba

Posted (edited)

inače, jača mi fora sa tzv zlatiborskom jagnjetinom

transport piči sve u 16, panonska jagnjad se čim propasu voze na zlatibor, dve nedelje glockanja travki, pa na put nazad u formi planinskog trtmrt

što je najgore, to su zapravo wirtemberg jaganjci, gajeni na jalsama. nije to livade videlo.

domaćini po Banatu, što južno, što Melenci, polako odustaju od cigaje, čobana i eksternog uzgoja na pašnjacima. jbg,  više se ispati mesnati i masni virtemberg rokan mlevenom žitaricom i uljaricama. a onda šleperi sa užičkim tablama samo špartaju.

i to je to...

a cigaja sa livade je stvarno zakon (znam, super su naravno i planinska i otočka jagnjad, ne sporim ni najmanje...) ima manje mesa od komercijalnih rasa, iako je krupna ovca, a meso nikad nije premasno i nikad nema onaj divljački miris, nego baš taman. pa dal na čobanac (favorit), dal pod sač ili na ražanj.

njah, sad mi se jede čobanac, onaj pravi melenački, bez vode i paprike....

Edited by banatjanin
Posted (edited)

... ja sa sam predstavnik onih koji prenaduvavaju celu pricu :lolol: ... 

Dobro ga duvate, svake godine udvostručena poseta:

PS

Juče je otišlo sve. Danas cena ode na 35-40€.

Edited by zmanic
Posted

Znaci Jasna najbolje pegla kobaju  :lolol:

Posted

Sinoc sam bas pricao sa drugom o "slucaju peglane kobaje". Njegov cale je kod stanovitog Marjana na Senjaku uzimao ranije, medjutim sada sve sto stigne ide pravo negde na Bliski Istok i valja se za tu cifru od 30+ e/kg. kaze da je prodavacica uspela da mu nasece 100g ispod zita tek da ga zelja mine, zapljunu strani kupci i pre nego sto je proizvod gotov.

Posted

Već vidim Zlatiborca kako pravi šatro pirotske peglane.

Posted

Ili Univerexport da krene u proizvodnju neke "bačke potkovice" ? :)

Posted

Ili Univerexport da krene u proizvodnju neke "bačke potkovice" ? :)

D2hLjYQ.gif

Posted

Malo slicica sa danasnje Sremske Kobasicijade i Svinjokolja u Sidu.

Posted

joj i kod nas bilo :-) mozda je bio banacanin, ja se ne izlazem takvim prizorima jer ne jedem nista od toga, pa nema smisla da mucim samu sebe :-) /u belom blatu je organizovana, a to je selo iza carske bare, kad se skrene kod trofeja na putu ka zrenjaninu, naseljeno vecinom slovacima/... a u aradcu /selo prema novom sadu, takodje naseljeno slovacima/ je tortijada.... i to sam izbegla, iz poznatih razloga ...mogao se spojiti komplet obrok obilaskom obe manifestacije :-)

Posted (edited)

Pa bre ljudi sto ne najavite te dogadjaje par dana unapred? Ja bi isao

Edit: aaa slaninijada iduci vikend!

Edited by kapetanm