Tihajeza Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 kao sto rekoh,lako je sad kad imaju da se kupe gotova nikad creva iz radnje! isključivo od žene kojoj znam adresu, decu, krsnu slavu, jmbg...
ivy Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) nikad creva iz radnje! isključivo od žene kojoj znam adresu, decu, krsnu slavu, jmbg... pa i to su ,,gotova,, tj neko je drugi odradio prljav posao :D misim i kod mene se vec godinama ne kolje,kum ima sve sto treba da se odradi sve sto treba,do mene vec godinama samo stigne gotov proizvod, kap krvi ne vidim...ali ranije..ee... Edited March 4, 2014 by ivy
Tihajeza Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 pa i to su ,,gotova,, tj neko je drugi odradio prljav posao :D onda ti verovatno nikad nisu zapala creva oprana ofrlje. gotova, dakako.
aram Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Arame, jesi ti nekad prao creva? Renne ne sme da prizna da nije nikad. jesam jebi ga, mada bih više voleo da nisam, taj prvi put nisam mogao ništa da jedem ceo dan :D eh, svinjokolje kod ujaka u sr. mitrovici
MayDay Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) Hahaahhaha, tipujem i na Rosa da jeste. Pricao mi kako su deca u jednom sremskom mestu pitala vaspitacicu u vrticu da li mogu da se igraju svinjokolja. Umrla sam. A Hanzo je jednom napisao da su njima u vrticu sluzili svarglu za dorucak, a Hanzo je iz Backe. I na to sam umrla. Edited March 4, 2014 by MayDay
banatjanin Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 jel mene brojiš? ja sam prao i zimus, istina praseća tanka, za drobu (podrobac). to mu dođe ko planinski vazduh u odnosu na hard core svinjska
banatjanin Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 nego, kad smo kod svega ovoga, da li je ko od vas ikada, jela radi, usmrtio životinju svojeručno? na mojoj listi: petlovi, koke, patke, fazani, zecovi i jednom jedno prase. ribe i žabe ne računam.
Lezilebovich Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) nož žica večerica ontopic. nikada nisam, ali sam držao noge da se ne rita dok je komšija klao. Edited March 4, 2014 by Lezilebovich
Čutura Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 meni je jednom zapalo da koljem pile posto je tast negde odvrludao a tasta dala zadatak. drzao sam sve papkare sem teleta na putu do vecnih lovista.
banatjanin Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 @ Indy oću! on topic: držao i ja puno puta, bio mu zent solidan uvek, ali kao klinca me nisu sklanjali. sa živinom i sitneži nisam imao problem, ali sa njasvi... i onda ove godine odem po kupljeno prase, kaže domaćin: a ti ne misliš živog da voziš? paaa, reko, ne mislim, šta treba, da ga vežem na suvozačkom? ali ja ne koljem, doda on... pa reko, dobro, kažem ja, ja ću. i eto, godine učestvovanja i gledanja su učinile da ovaj posle kaže: bravo, hirurški i brzo, ni F nije reklo, vidi se da imaš iskustva. jbg
Amelija Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) ja nisam nikad ništa radila, ali sam prisustvovala mnogim ubojstvima koka/petlova/velikih pilića, zečeva i poneke svinje + pecala sam & temeljno čistila raznorazne ribetine (krljušt, iznutrice, sve), ali to se čini mi se ne računa p.s. jesam sređivala neke pileće đavle ali su bili već izvađeni Edited March 4, 2014 by Amelija
Frank Pembleton Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) Za sada samo troje forumasa. :D Evo da se dodam i ja i za klanje i za pranje creva...Samo sto ovo oko creva malo komplikovanije, moze se reci da mi je pranje creva omogucilo lagodan zivot.Naime keva dugo redila u crevari PKB-a A sto se tice klanja par puta gledao jednom i licno...A jednom prisustvovao pokusaju imitiranja industrijskog klanja, krajnje neuspesno.... Edited March 4, 2014 by Frank Pembleton
pbg12345 Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 @ Mau Nema od mene ove godine kulena :( Skoro sam siguran da nisam prao creva nikad, niti ubijao zivotinje vece od skakavca misa... Ali sam zato bezbroj puta mesao meso za kobasice. Sa obzirom da sam se kao dete u danima gripa lecio suvim kobasicama ili kulenom (ono kad ne mozes da zines, gadise svahrana...), ne postoje reci kojima bih iskazao svoju radost kad bih dobio priliku i da ih "zamesim" i punim u pominjana creva Nisam siguran zasto, ali me nikad nije privlacila ideja da postanem mesar, ali sam zato na pitanje sta ces biti kad porastes, kao iz topa odgovarao: dimnjacar! :D Stare kuce na Baniji su imale donji kameni (zidani) deo, gornji drveni, a iznad toga tavan. Na tavanu otvor na dimnjaku koji je koristio dimnjacar i okolo gomila kobaja na susenju :D
Recommended Posts