Jump to content
IGNORED

Belosvetsko skolsko seksualno vaspitanje

Viloticka

Recommended Posts

Posted

Doslo mi dete juce sa papirom da potpisem... Kaze casovi o ljudskom telu. Vec su imali jedan a on nije imao potpisanu dozvolu od roditelja da moze da prisustvuje, pa je kao OK ako donese i sutra (ja odma razmisljala mogu li da tuzim skolu sto mi sablaznjavaju dete pricama seksualne tematike. Nasa posla :s_dj:).Radi se o 5 rzredu OS, odnosno uzrastu od 10/11 godina. Ja pitam sine sta ste ucili. On se cereketao i uvijao ko glistica a onda mi je sve ispricao. Pokazo mi i slike... QQ... I muska i zenska golotinja. 'nolkog zbunja nisam skoro vidla (promaklo mi najnovije ostvarenje gospodje Mancic).Elem, SVE su im kazali. Pubertet, ogani spolja i iznutra, period, room for baby, wet dreams... Kaze 6 razred je imao next level: razmnozavanje. Cekaj bre dete, a rode??? Zec i kupus? Sjebase mi koncepciju. :blink: Sad bi mogli da se preslisamo sta se desava po belom svetu po ovom pitanju (SER included :ss1: ). Da li vasa deca imaju edukaciju slicnog tipa?

Posted
Doslo mi dete juce sa papirom da potpisem... Kaze casovi o ljudskom telu. Vec su imali jedan a on nije imao potpisanu dozvolu od roditelja da moze da prisustvuje, pa je kao OK ako donese i sutra (ja odma razmisljala mogu li da tuzim skolu sto mi sablaznjavaju dete pricama seksualne tematike. Nasa posla :s_dj:).Radi se o 5 rzredu OS, odnosno uzrastu od 10/11 godina. Ja pitam sine sta ste ucili. On se cereketao i uvijao ko glistica a onda mi je sve ispricao. Pokazo mi i slike... QQ... I muska i zenska golotinja. 'nolkog zbunja nisam skoro vidla (promaklo mi najnovije ostvarenje gospodje Mancic).Elem, SVE su im kazali. Pubertet, ogani spolja i iznutra, period, room for baby, wet dreams... Kaze 6 razred je imao next level: razmnozavanje. Cekaj bre dete, a rode??? Zec i kupus? Sjebase mi koncepciju. :blink: Sad bi mogli da se preslisamo sta se desava po belom svetu po ovom pitanju (SER included :ss1: ). Da li vasa deca imaju edukaciju slicnog tipa?
Da prvo počnem da prekopavam po prašnjavim uspomenama.Vo vremija ona, u petom osnovne, jednom prilokom je moja razredna na času razrednog starešine poslala sve dečake kući, jer je htela da samo sa devojčicama iz razreda porazgovara o nekim važnim stvarima. U pitanju je naravno bila priprema o prvoj meci, pretpostavljam. Svejedno, još tada sam shvatio da među ženama postoji velika 3ABEPA i ništa im više ne verujem.Drugi deo je bio u osmom osnovne, zadnje poglavlje udžbenika biologije je u ptpunosti bilo posvećeno seksu, kontracepciji i tako tome. Ne zman kako je bilo kada se to obrađivalo na času jer sticajem okolnosti baš tada nisam bio u školi angry.png Mislim da se ovde u Nl to dešava u šestom razredu i da zavisi od škole do škole (školstvo je slobodno --- osim državnih postoje i katoličke, protestantske, islamske, Montessori, antropozofske, daltonovske... da ne nabrajam, a država sve testira velikim ispitima na kraju godine). Za islamske i stroge protestantske ne znam, ali u svim ostalim postoji konsenzus da se o seksu i kontracepciji treba otovreno razgovarati u školi.Na TV-u u emisijama posvećenim omladini takođe ima dosta toga o seksu, pa mislim da je nivo opšteg znanja visok.