Zmitjkoe Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Wow, ova donja fotka je fenomenalna (a ni gornjoj nista ne fali). Steta sto ju je "pojela" noise.
Indy Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 (edited) Svidja mi se njihov smisao za moduPred hramom zagrizene jabukeJedno kulturno uzdizanje...i majstorsko spustanje Edited January 5, 2010 by Indy
Indy Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 malo jesenjeg njujorka...Centrifugo, ako smem da predlozim, sve to treba da kacis na "veliku Fotografiju"BTW, malo arhitektonskih kreacija iz Melburna, zaista ne znam sta bi ovo trebalo da bude:
minja Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Ovo? Pun je London ovakvih čuda pa su, ja mislim, malo kopirali.
Indy Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Mislim da je, posebno ono na spratu, korisno kao puskarnica u slucaju najezde Turaka.
smorrior Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Skupih hrabrost da izadjem u javnost! Svaka kritika je dobrodosla!
Alphons Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 lepo što se probudila druga liga :)druga mi se jako svidža. (ni ostale nisu loše, naprotiv).ja mogu samo subjektivno, sačekaj prvoligaše za tehnički feedback :)ps - mali predlog : ubuduće kači slike na neki hosting sajt tipa tinypic.com, da prištedimo badwidth ;)
kapetanm Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 (edited) . Edited January 23, 2010 by kapetanm
smorrior Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Hvala na lepim recima. Pokusacu da sledim upustva za lakse gledanje nekih buducih slika! Evo jos nekih za sada pa da saznam misljenja I lige!
Zmitjkoe Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ova zimska serija je mnogo bolja. Kompozicijski su odlicno kadrirane - drvo na drugoj slici je bas kako nalaze pravilo trecina (istina, crop bi morao biti malo drugaciji). Osecaj da prva fotka treba da bude c/b je takodje dobar. Efekat "zaledjene vode" pomocu duze ekspozicije zahteva kameru na tripodu. I. mozda, najbolja fotka, u mojoj blagoj izvjedbi:
hoffnung Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 @smorrior evo nešto što je meni pomoglo, nadam se da će i tebi nešto biti korisno. ono što budem boldovao - to je najvažnije. kada sam počeo da škljocam (ixus 75) nisam imao predstavu da ću se opredeliti za fotografiju kao hobi i više od toga jer donosi novac. moje prve fotografije se nisu razlikovale od ovih tvojih. sve su to dečije bolesti koje moraju da se preleže. čisto sumnjam da se neko prvi put uhvatio kamere i počeo da trese, kida i razvaljuje, koliko god da je talentovan nije svestan kao fotograf. ovo je i najvažnije. mora da prođe vreme u zavisnosti tvog afiniteta ili kondicije ili brzine... do tog stadijuma. meni je možda trebalo 2 godine da probudim svest, da se poistovetim, približim stvarima koje fotografišem. kada sam video da me ovo radi, ušao sam u dslr svet i od tada sve vreme fotkam. verovatno ću i nastaviti jer je ovo jedini hobi koji me drži ovoliko dugo. sklon sam da se napalim na nešto i predam se 100% ali brzo se i ohladim. važne stvari koje su meni pomogle su:knjigeto je barem sada toliko pristupačno kako na našem jeziku tako i na stranom. 1 od knjiga koja je mega dobra. jasno je pisana. nema demagogije, filozofije... apsolutno jasna. možeš da prletiš kroz njene stranice i već ćeš razmišljati o nečemu što si pročitao. Škola fotografije pdf [3 knjige]fotografiposmatraš fotografije starih i novih majstora. učiš, gledaš i posmatraš šta je pisac hteo da kaže. geometrija, ekspozicija - svetlo, motiv. osnovne stvari jedne kompozicije. ovo je meni pomoglo da se palim. kao kada gledaš neki erotski časopis i bališ. Magnum photographersprimena znanja koje stičešto u suštini znači samo jedno a to je: škljocanje.
smorrior Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 lepo što se probudila druga liga :)druga mi se jako svidža. (ni ostale nisu loše, naprotiv).ja mogu samo subjektivno, sačekaj prvoligaše za tehnički feedback :)ps - mali predlog : ubuduće kači slike na neki hosting sajt tipa tinypic.com, da prištedimo badwidth ;)Hvala na savetu!http://www.flickr.com/photos/10691941@N07/
Alphons Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 knjigeto je barem sada toliko pristupačno kako na našem jeziku tako i na stranom. 1 od knjiga koja je mega dobra. jasno je pisana. nema demagogije, filozofije... apsolutno jasna. možeš da prletiš kroz njene stranice i već ćeš razmišljati o nečemu što si pročitao. Škola fotografije pdf [3 knjige] hvala na ovome ;)
Recommended Posts