Jump to content
IGNORED

Lepe reči

bus

Recommended Posts

Posted

Neki latinski nazivi biljaka tako ... zvuče.Achillea millefolium Urtica dioicaCucurbita pepoZea maysRobinia pseudoacaciaNa srpskom to su (redom):hajdučka travakoprivatikvakukuruz i bagrem.

• 3 months later...
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bus

8

• Le Vent de la nuit

6

• Bellami

4

• angelfish

3

Posted

Uvek su me fascinirale reci tipa putešestvijeopisanije (prim. Vuk Karadžić, Opisanije Srbije)sočinjenijekao da srpskom jeziku daju neku odmenost koja mu cesto nedostaje.U engleskom, najlepse su mi reci iz sekspirskog perioda:perchance (mozda)wherefore (zbog cega, zasto)hither (ovde, ovamo)thither (tamo)

Posted

telia soneranema tvrtke sa ljepsim imenom

Posted
Pijanstvo, lepa rec. Odzvanja sa zadrskom.
a i ona druga je bila lepa, nemoj da se stidis.
Posted

Pesek, na hrvatskom :) Ne tako romanticno znacenje ali mi lepo zvuci entrepreneur iz engleskog, (a zvuci mi i kao da je poreklom iz francuskog)

Posted (edited)
Pohađala je kurs Fizičko-hemijskog instituta „Ineni Karpova“, Moskva.
Btw je l' ima nesto na netu o tom institutu? :unsure: I da li je uopste rec o zenskoj osobi (zbog http://en.wikipedia.org/wiki/Ineni )... mada lepo "ide" na zensko. :) Edited by FranziskaKafka
Posted

Tankoćutan (hrvatski)Ikke - norveska i danska negacija, kao englesko "not".Ladytron, pesma, ime benda.

• 1 month later...
Posted

Πως να σε ξεχάσω;ψηλάούρανοςκαρδιοχτύπιπεριστέριIli, kao što neko reče ranije, ceo grčki ovde da se stavi.

Posted

oorlog (hol. rat)