Jump to content
IGNORED

Lepe reči

bus

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bus

8

• Le Vent de la nuit

6

• Bellami

4

• angelfish

3

Posted
Popokatepetl
Зет ми је Перуанац... каже да граница дели језеро Титикака тако да је Перу добио тити, а Боливија кака. (смисао је, чудом, исти)
Posted
Aldebaran (iz arapskog)
E, gle! Ovo znaci da i reci, zaista, imaju svoju fizionomiju i da postoji neka egzaktna, prepoznatljiva estetika u rasporedu glasova koji cine rec.Oduvek sam volela nazive fiksnih zvezda. Zvuce tako magicno:Aldebaran, Arkturus, Algol, Akubens, Betelgez*, Belatriks* (ratnica), Vindemiatriks (vinogradarka - zvuci lepo i na srpskom, vulgaris!), Prokion, Mizar, Terebelum, Saldasud, Vega... I imena sazvezdja. Moj favorit: *Orion. P.S. I Alkaid(a) je ime jedne... :whistle:
Posted

Betelgez zvuči odvratno kad se izgovori na engleskom (slično kao "Beetle juice"), ali ne nekim jezicima jeste lepa (uklj. srpskohrvatsku).

Posted
Betelgez zvuči odvratno kad se izgovori na engleskom (slično kao "Beetle juice"), ali ne nekim jezicima jeste lepa (uklj. srpskohrvatsku).
Da, gledala i ja film, koji mi se, priznajem, nije bas dojmio (uprkos Bartonovoj reziserskoj harizmi... ) Htedoh da stavim fusnotu, ali sam znala da ce neko vec dodati asocijaciju... P.S. HARIZMA, lepa, lepa rec :)
Posted

Presica(Hrvatski-konferencija za stampu)

Posted (edited)

haha - mama [jap. familijaran]okaasan - majka [jap. polite]kaltes klares wasser - cold clear water =]

Edited by prima
  • 3 weeks later...
Posted

бестрашће

Posted

danas napisalatad shvatila kako je lepa recPRSTOHVAT

• 1 month later...
Posted (edited)

trivia: na japanskom znakovnom jeziku, onako pokazan srednji prst je znak za strica :lol:

Edited by pacey defender
Posted

CinnamonSpringSmartPrve asocijacije još odavno. Pokušaću da se setim nečega iz drugih jezika.

Posted

Ime jedne litvanske lingvistkinje: Aurelija Usoniene. Nije baš da se zalažem za to da se novorođenim devojčicama daje ime Aurelija, al ne zvuči mi ova kombinacija uopšte amelodično.

Posted

...A bas se pitah gde da okacim jedno zapazanje (koje je pre za jezicki hejt?), kad - eto slagvorta.Prolazim kroz nekakvo decje igraliste u komsiluku... i cujem dovikivanje devojcica:- Vrati mi tu loptu, Nora!- Lea, dosadna si! Idi trazi od Mie!Roditelji, roditelji... Cini mi se da je u poslednjih 10 (a mozda i vise?) godina, zenskoj deci zapalo da nose skoro iskljucivo neka ovako zvucna, "paranormalna" imena... Pompezno ili mozda samo u zelji da ce ih darovati pravim "princeskim" imenom, devojcice se zovu poput macaka ili... smem li da kazem asocijaciju... :unsure: ... junakinja hot-lajna. :huh: (Za to vreme njihova braca nose casna, junacka, apostolska, ili kraljevska imena. Nigde Zivorada, nigde Milivoja... Nigde nekad tako popularnih Gorana, Zorana, Dejana... eh... :rolleyes: A o Maricama, Draginjama, Radojkama, da i ne govorim...)No, da ne bude da sam nacisto skrenula s teme... dodacu jednu rec, ne bas lepoticu, ali meni izuzetno simpaticnu, na samom Olimpu simpaticnih reci: tipota :) - (nista, na grckom).