Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ratko? Zar se ne zove čovek Patko? Ja rekoh, sa kime premeriti patku nego sa otelotvorenjem iste, to je san svih snova...Filipenko, budi dobar da ti ne izvadim surove cinjenice kako vam je Staljin pripremio trojanskog konja u vidu Subasica. :P
dillinger Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Meni je u neočetničkom selektivnom pozivanju na Amere najjače što isti likovi kukaju na savezničko bombardovanje Beograda a onda se hvale Dražinim spašavanjem istih tih pilota iz istog tog korpusa koji je isporučio kilotone bombi od Jadrana do Ploeštija. Edited April 20, 2012 by dillinger
Prospero Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Aaaaa :o Kako 1 pretzednički kandidat gleda na 2sr:(može i na dveri, bolje ovde)Митови антифашизма Пад Берлинског зида и комунистичког поретка у Европи ослободио је једну деценију антикомунистичке хистерије у већем делу источноевропских народа. Уследило је преструктурирање историје тих народа, уз обавезан отклон од онога што се сматрало непорецивим историјским истинама у времену комунистичке диктатуре. "Доба" приступања Европској унији донело је источноевропским елитама додатне главобоље. Испоставило се да Европска унија има страшну потребу да велича своју антифашистичку традицију јер јој она служи за обрачун са свим наслагама ксенофобије, расних и националних искључивости, које су дубоко укорењене у западноевропска друштва и нације и које сваког часа могу ескалирати, те срушити евроатлантску творевину која се развијала и ширила на исток примајући у свој састав мношто источноевропских држава......Једино што ипак никако нису могли да прихвате, а то се из Брисела и Вашингтона од њих није ни захтевало, јесте обнављање историјског сећања на велики и истински и пресудан допринос руског народа и Црвене армије у сламању фашистичког поретка у Европи. Тако су ови народи, новопримљени у наручје Европске уније и осталих евроатлантских структура, могли да остану жестоко антируски и антикомунистички оријентисани иако су настављали одржавање комунистичког фалсификата о некаквој својој улози у антифашистичкој борби. Но, свет се у последњих неколико година опет значајно мења, однос снага претеже у корист источних сила насупрот западног света и, како то обично бива, приликом препакивања светске моћи почиње и прекрајање званичне историјске слике о временима која су битна за легитимитет нових и старих доминирајућих центара моћи. Тако је нова, путиновска Русија одлучила да свој повратак на трон светске силе посебног значаја свету обзнани и кроз обнављање истраживања историјске истине о томе шта се то стварно дешавало у Другом светском рату и ко је то у Европи био на којој страни, те како су се поједини народи, њихове елите, али и понеки „неприкосновени“ политичари и „хероји“ тих времена стварно понашали. Русија је на ову одбрану историјске истине о дешавањима у Другом светском рату била принуђена када је уочила колико је далеко отишао процес ревизије историје у свим новоевропским земљама, али и у старим европским престоницама, које су и те како имале интереса да историјску истину мало нашминкају, а своју улогу у том разорном светском рату учине (не)што лепшом.itd.Uočavam da je dominantna pravoslavno-slovenska crta koja prevazilazi podelu na komuniste i antikomuniste, 1 duginovski organicistički pristup i hejl za putinovsku pojavu koja zaustavlja propagandnu mašineriju, uleće niotkuda (a u stvari iz kejdžibia) i sređuje stvar.Ima i o kriptotrockistima, to će Kim bolje da pojasni šta je i kako je. :D
Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Uočavam da je dominantna pravoslavno-slovenska crta koja prevazilazi podelu na komuniste i antikomuniste, 1 duginovski organicistički pristup i hejl za putinovsku pojavu koja zaustavlja propagandnu mašineriju, uleće niotkuda (a u stvari iz kejdžibia) i sređuje stvar.Ima i o kriptotrockistima, to će Kim bolje da pojasni šta je i kako je. :DOvo je samo izvuceno iz jednog broja njihovog casopisa koji su Rusi pomogli. Kaze casopis u vezi sa WW2: na jednoj strani Srbi, Jevreji i Rusi, na drugoj Nemci, a Zapad igra svoju podmuklu igru.Da citiram frenda Rodjera - sve baze pokrivene. Edited April 20, 2012 by Yoda
Prospero Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ovo je samo izvuceno iz jednog broja njihovog casopisa koji su Rusi pomogli. Kaze casopis u vezi sa WW2: na jednoj strani Srbi, Jevreji i Rusi, na drugoj Nemci, a Zapad igra svoju podmuklu igru.Da citiram frenda Rodjera - sve baze pokrivene.Video sam da je matoro (cca 2 god), al ne pratim dveri, pa sam u docnji. ;) Ozbiljno, gomila poluistina, malo istine i malo laži kvalifikuju ovo za ono što je Andrej Mitrović nazvao paraistoriografijom.
Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Video sam da je matoro (cca 2 god), al ne pratim dveri, pa sam u docnji. ;) Ozbiljno, gomila poluistina, malo istine i malo laži kvalifikuju ovo za ono što je Andrej Mitrović nazvao paraistoriografijom.Jasno.
kim_philby Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Pominje da je baka Smiljka nasla u Rimu dokument o razgovorima Pavelicevog emisara i Tita.Pa sta?Niti bakuta razume kontekst u kojem se porodio taj (autenticni?) dokument, niti Ratko to izgleda razume. Lepo vam je rekao drug Celicni da se ne druzite sa neprijateljem, cak niz zbog taktickih razloga (jedan od njih bio je vadjenje Herte Has iz ustaskog kazamata uz pomoc druga Vlatka Velebita).pa cuj dokumenta nikada ne govore za sebe vec to cine neki ljudi. mislim da je jasno s kojih pozicija nastupa smiljka i sta zeli da postigne i kakav joj je pedigre.otuda ratko.
Bat Bat Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 za sve JVuOvce, kada smognete snage da priznate očigledno (da se većina srba priklonila onima koji su uvatili pušku i borili se protiv neprijatelja), dzirnite ko je-pre svega-odao počast pravim braniocima kraljevine:
Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) pa cuj dokumenta nikada ne govore za sebe vec to cine neki ljudi. mislim da je jasno s kojih pozicija nastupa smiljka i sta zeli da postigne i kakav joj je pedigre.otuda ratko.Konkretno, meni nas Ratko lici na nekog spo fana ili sledbenika Miloslava Samardzica i/ ili eventualno sofisticiranije i obrazovanije istoriocetnicke ekipe po institutima. Gde Homen podrzava Mladica? Ne vidim zasad neko angazovanje od kojeg ti strepis. Smiljka se pominje da bi se branio Draza, a ne Mladic. A ovo za Smiljkin dokument cu da ga bacim preko kolena, samo da dodje. :) Edited April 20, 2012 by Yoda
kim_philby Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Konkretno, meni nas Ratko lici na nekog spo fana ili sledbenika Miloslava Samardzica i/ ili eventualno sofisticiranije i obrazovanije istoriocetnicke ekipe po institutima. Gde Homen podrzava Mladica? Ne vidim zasad neko angazovanje od kojeg ti strepis. Smiljka se pominje da bi se branio Draza, a ne Mladic. A ovo za Smiljkin dokument cu da ga bacim preko kolena, samo da dodje. :)coka? pa ne podrzava direkt mladica ali ima uvek na ustima tu apologetiku tipa 'a sta je srpski narod preziveo'. pa gledao si onu skandaloznu emisiju kod olivere kovacevic. na kraju veceri su i on i dimitrijevic samo ponavljali 'a sta su ustase radile'? i to je problem: ako te svrbi pavelic onda i drazina cesagija postaje zgodna.btw, za smiljku je sve to isto.
dillinger Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ovo je da se ispovraćaš. Štovaoci Ljotića i Velimirovića nas uče antifašizmu. Pa još u usta uzimaju Trockog koji da se pitao, Hitler nikad ne bi ni prismrdeo fotelji
Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ovo je da se ispovraćaš. Štovaoci Ljotića i Velimirovića nas uče antifašizmu. Pa još u usta uzimaju Trockog koji da se pitao, Hitler nikad ne bi ni prismrdeo foteljiEh sad. Zar mu nije drug Lenjin prilepio finu karakteristiku.
kim_philby Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Eh sad. Zar mu nije drug Lenjin prilepio finu karakteristiku.trockom?
Yoda Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 trockom?imas kod radzinskog, da je prebrz, svojeglav.
dillinger Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Eh sad. Zar mu nije drug Lenjin prilepio finu karakteristiku.Ne znam šta mu je drug Lenjin prilepio ali opštepoznato je da je Trocki najranije zagovarao širok internacionalni front kontra fašizma, dok je Staljin gledao svoja državnička posla i kako slabiti socijaldemokrate.
Recommended Posts