Dr Arslanagić Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 aj dajte neke linkove na PM(ako može od 1. epizode...)
ExicPL Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 aj dajte neke linkove na PM(ako može od 1. epizode...)warezhr .org
Prospero Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) aj dajte neke linkove na PM(ako može od 1. epizode...)Skini sa youtuba, nije problem.Ako ne ide, javi da ti saljem direktne linkove sa kioska.edit: sealed & delivered Edited February 16, 2012 by buffalo bill
ficfiric Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) Na yt-u nema prve dve epizode. Ako neko ima link, neka baci.Edit: edit: sealed & deliveredDanke! Edited February 16, 2012 by ficfiric
Prospero Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Na yt-u nema prve dve epizode. Ako neko ima link, neka baci. edit: sealed & delivered
kim_philby Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Skini sa youtuba, nije problem.Ako ne ide, javi da ti saljem direktne linkove sa kioska.edit: sealed & delivereddaj linkove za tita.
Prospero Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ko je dobre duse neka preprica jel ima sta zanimljivo. Mene mrzi sada da gledam. Skinuo sam sve epizode ali hocu prvo da odgledam Kissingera na NatGeo, pa neke klipove sa Niallom Fergusonom (mazohizam).
hazard Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Komunisticka pravda, pravedna posleratna sudjenja, i tako dalje...http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/313926/Prica-o-decaku-koji-je-skrivao-Jevreje-a-komunisti-ga-streljali-kao-saradnika-nacista Priča o dečaku koji je skrivao Jevreje, a komunisti ga streljali kao saradnika nacistaVuk Cvijić | 26. 03. 2012. - 21:00h | Foto: Blic | Komentara: 72 Šesnaestogodišnjeg Živomira - Živu Kovanovića streljali su marta 1945. pripadnici Ozne zbog navodne saradnje sa nacistima, a njegova porodica dobila je jedno od najvećih odlikovanja Izraela - „Pravednik među nacijama” za pomoć ukazanu Jevrejima tokom Holokausta. Kosti jednog od najboljih učenika Kragujevačke gimnazije možda su pronađene u masovnoj grobnici u krugu fabrike „Fijat” u Kragujevcu, što treba da potvrdi uporedna DNK analiza sa njegovim rođacima.- Moj ujak je ubijen, a baka i tetka osuđene jer su komunisti hteli da im uzmu svu imovinu. U našu kuću u Batočini iz koje su izbačeni odmah se uselio komunistički rukovodilac. Izbacili su ih iz kuće samo sa garderobom koju su mogli da ponesu i sve drugo su uzeli. Čak i sat koji je Živa nosio na ruci ukraden je nakon streljanja. To je porodica saznala jer je jedan od ljudi iz streljačkog voda doneo njegov sat kod lokalnog sajdžije. Najviše me boli sve ove decenije to što mi je ujak nevin ubijen i što mi je porodica osuđena, ali sam morao da ćutim o tome - kaže za „Blic” Slobodan Mladenović, sestrić Žive Kovanovića, inače rođen dva meseca pre njegovog streljanja. U obrazloženju presude Živi Kovanoviću, koju je doneo Vojni komunistički sud i u koju je „Blic” imao uvid, navodi se da je on bio blizak sa nemačkim komandantom, izvesnim Mendelom. Činjenice su potpuno drugačije, jer je kuću porodice Kovanović u Batočini privremeno konfiskovala nacistička vojska i u nju se uselio lokalni komandant Mendel. Porodica je prebačena u pomoćnu kuću gde su krili dve Jevrejke, Klarisu Gamlijel Levi i Ružu Lehtner. Za skrivanje Jevreja nacisti su streljali čitave porodice, a Živu Kovanovića su pripadnici Ozne iz gimnazijske klupe odveli na suđenje. On je osuđen 30. marta 1945, kada je i streljan, iako rok za žalbu nije istekao. - Moja baka Divna Kovanović nije imala izbor kada su došli naoružani Nemci i konfiskovali kuću za njihovog komandanta. Moj deda je umro pre rata i baba je ostala udovica sa četvoro dece - navodi Slobodan. Utekao od ljotićevaca, sačekali ga komunistiPorodica Kovanović je doživela još jednu tragediju, jer su partizani streljali bez suđenja i Žarka Kovanovića, starijeg Živinog brata.- Mog starijeg ujaka uhapsio je lokalni komandant ljotićevaca jer nije hteo da im se pridruži. Oni su ga tražili jer je bio obrazovan. Na insistiranje moje bake Divne ujak je privremeno pušten, ali je odmah pobegao iz zemlje. Na kraju rata ušao je u Jugoslaviju iz Italije i tada su ga streljale partizanske jedinice. Ne znamo gde mu je grob. Tako je moja baka kraj rata dočekala sa dve ćerke, Radmilom i mojom majkom Biserkom, a oba sina su bila ubijena - kaže Slobodan. Presuda na osnovu cvrstih dokaza, postovanje procesa, streljanje maloletnika...pravda, bas pravda.
Mp40 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Bilo je i gorih nepravdi gde su u naletu oslobodilaca streljani ljudi koji su bili pravi partizanski ilegalci i posao im je bio da budu dobri sa okupatorom...Ono sto je za partizane incident, ostalima je praksa... tako da...Dnevne srbijanske novine bi trebalo da imaju vesti tipa: Nekim cudom, nisu me preklali Cetnici sto sa ostatkom moje porodice nije bio slucaj...
Milogled Bluff Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Komunisticka pravda, pravedna posleratna sudjenja, i tako dalje...http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/313926/Prica-o-decaku-koji-je-skrivao-Jevreje-a-komunisti-ga-streljali-kao-saradnika-nacistaPresuda na osnovu cvrstih dokaza, postovanje procesa, streljanje maloletnika...pravda, bas pravda.E, ali oni su zenama dali pravo glasa.
kim_philby Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 zaista ste debili. hazard je covek koji ovu porodicnu tragediju profanise cinjenicom da je za rehabilitaciju ratnog zlocinca a ovo koristi kao petparac u ideoloskom potkusurivanju a ti se sprdas sa vaznim stvarima. rehabilitacija i restitucija su smisljeni za ovakve ljude a ne za cetnicki basibozuk i saradnike okupatora.
Milogled Bluff Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 (edited) Nisam niti sumnjao da ce za tebe i Enpea svaki komunisticki zlocin biti "incident", "nepravda", "porodicna tragedija" i slicno. Nesto mnogo incidenata, nepravdi i tragicnih dogadjaja za tako ispravnu ideologiju, majku mu.Ali dobro, zrtve incidenata, nepravdi i tragedija bice rehabilitovane, sve je OK. Nema potrebe da idemo u revizionizam. Edited March 27, 2012 by Milogled Bluff
kim_philby Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 (edited) Nisam niti sumnjao da ce za tebe i Enpea svaki komunisticki zlocin biti "incident", "nepravda", "porodicna tragedija" i slicno. Nesto mnogo incidenata, nepravdi i tragicnih dogadjaja za tako ispravnu ideologiju, majku mu.Ali dobro, zrtve incidenata, nepravdi i tragedija bice rehabilitovane, sve je OK. Nema potrebe da idemo u revizionizam.jebes mi sve samo ti znas sta si napisao. dakle ovako ovo je porodicna tragedija gde je neko lazno optuzen da je saradnik nacista i ubijen. nesto uzasno. samo takodje je uzasno biti i saradnik nacista. hazard podrzava rehabilitaciju ljudi koji su ubijali zato sto su nekoga optuzili (ispravno) da je hrvat, balija ili siptar. ja ne znam kako ne vidis razliku u ideoloskom i svakom drugom smislu. u suprotnom je zlocin zlocin i mozes da priznas onim veselinima na severnijoj temi (gde si ti u pravu) da je bombardovanje isto sto i srebrenica. Edited March 27, 2012 by kim_philby
Recommended Posts