Filipenko Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Mashallah! :)Prosto je dirljivo videti koliko prizivaš Britance koji su nas 1) uvalili u WW2 i de facto skenjali tvoj miljeni režim 2) pretvorili u pepeo tvoj rodni grad. Falilo je valjda još samo da Gurke dođu i pokolju sve u tom kraju oko Leskovca i da se zatvori krug tragedije.edit: I nije Mashallah, nego "Maršala..." :P Edited February 11, 2012 by Filipenko
Kampokei Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 pada mi na pamet pop Vlada Zečević i njegovih 500 četnika, inače ne...inače, ta brojka od 30 generala mi deluje nešto velika odakle ti ti podaci?Ma nista relevantno, Wiki, priznajem. Ja sam znao sa Uzelca, ali i meni malo sumnjivo bas 30 generala.
Filipenko Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=zGTgAYWEFw0&feature=relatedEvo i za šta su se četnici zalagali, makar deklarativno...
Prospero Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Danas nesto svasta citao sto ima veze sa ovim topicom, pa se zacudih koliko je oficira Kraljevine zavrsilo u Vojsci NDH (oko 30 generala, jel). Pa mi pade na pamet, da li je ijedno zvucno ime NDH ili JVuO preslo u NOVJ tokom rata?Imas iz NDH citav niz recimo pilota (Pirc, Cajavec, Kluz).Filipenko, samo za tebe, nemoj da ti krene suza ;) Edited February 11, 2012 by buffalo bill
Tribun_Populi Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Prosto je dirljivo videti koliko prizivaš Britance koji su nas 1) uvalili u WW2 i de facto skenjali tvoj miljeni režim 2) pretvorili u pepeo tvoj rodni grad. Falilo je valjda još samo da Gurke dođu i pokolju sve u tom kraju oko Leskovca i da se zatvori krug tragedije.Jok, samo dajem + na kratak (i po meni poprilično veran) siže uloge i uticaja pojedinih faktora koje ovde pominjemo na tok WWII u pokojnoj Juzi.edit: I nije Mashallah, nego "Maršala..." :PNije ni "maršala", nego "marširala..."! :P
Filipenko Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jok, samo dajem + na kratak (i po meni poprilično veran) siže uloge i uticaja pojedinih faktora koje ovde pominjemo na tok WWII u pokojnoj Juzi.Nije ni "maršala", nego "marširala..."! :P" marširala, Maršal Tita garda,korak ide za korakom,junaci za petokrakom..."Slažem se, predivno je :)
Cane Vukic Prebranac Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Evo i za šta su se četnici zalagali, makar deklarativno...Какав очајан mash-up.
Prospero Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) @Filipenko & Tribun Niste daleko od istine...Doduse, ne bas uz "Marsirala kralja Petra garda" ali, uz "Mars na Drinu" Edited February 11, 2012 by buffalo bill
Tribun_Populi Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Какав очајан mash-up.Kakva država, takva joj i himna.ne bas uz "Marsirala kralja Petra garda" ali, uz "Mars na Drinu" Kakav vrhunac šaperologije, jbt! Nije ni čudo što je uspevao i svaka mu na tome čast. Da mu je i proizvod opstao (u kakvoj god formi), bio bi 1 (t)Ataturk, slika bi mu bila na svakoj novčanici. Ovako će ostati samo diktator, sa posebnim mestom u srcu druga Filipenka i srcima sve manjeg broja penzionera. :P
Filipenko Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Jebiga, kad nije dovoljno gulio kožu sa leđa naroda, vodio bitke gde bi gubio po 20k ljudi dnevno i avanzovao crkvu da ga proglašava svecem. Zlo je to
Tribun_Populi Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Zlo je toMa jok, samo 'ajdučija i kokošarenje. 1 državnika država obično nadživi, da bi ga slavila.
Filipenko Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) To ti i kažem. Da je gulio kožu, hapsio i streljao više, ukidao i to malo autonomije i prava što su republike i narodi imali, i držao kompletno bogatstvo zemlje u rukama malog broja usko privilegovanih kako niko ne bi ni imao sredstva i mogućnosti da se buni, i sve to uz podršku i indoktrinaciju crkvenih krugova (prethodno bi, jelte, trebalo posklanjati iz crkve sve koji nisu svim srcem uz državu i zabraniti one crkve koje bi bile protiv države), nadživelo bi ga "delo" i slavili bi ga.Ovako, nadživelo ga svega desetak godina. Stoka se raspomamila i zavadila, i još joj je on kriv. Što joj nije još ulara nametnuo i tovara o leđa obesio, kao današnji nosioci slobode.edit: ne bi škodilo i da je napravio 15-ak partija gde bi njegov DB kadar vodio celu priču, podrazumeva se. Nije bio demokrata :( Edited February 12, 2012 by Filipenko
Cane Vukic Prebranac Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Ево на једном блогу наиђох на ову слику. Партизани улазе у Загреб 1945, раздрагана маса их дочекује са пјесмом и цвијећем.
Ugor Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Leg5DOrwXFE&feature=player_embedded#!Pati
Recommended Posts