Prospero Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Da, zato sada ima stranački aparatčik ili još gore PR propagator kome moraš da se uvučeš u bulju da bi štampao išta, pa ako prođe, prođe. Kultura i objektivnost iznad svega.Ni ovo jednostavno nije tacno.
Sludge Factory Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) I ja sam ovde, u Kragujevacu, slusao pricu neke mladje zene kako joj je baba pricala da su 20. oktobra 1941. u Kragujevcu ljude na streljanje odvodile ustase. Kao ta njena baba je bila tada dete ili devojka, ne secam se ni ja sta rece, uglavnom svedok tih dogadjaja, pa se prisecala vremenom, cinilo joj se da je cula kako ti vojnici koji idu u racije pricaju nesto nalik srpskom jeziku, a opet drugacije, i povezala da su to u stvari bile ustase koje su po Kragujevcu i okolini (kod ove babe se, BTW, konkretno radi o naselju Grosnici, koje je neka vrsta prigradskog naselja Kragujevcu, prakticno je u pitanju selo, samo malo blize centru grada, ako me razumete, jer su po okolini Kragujevca skupljali i streljali ljude 20. oktobra; dakle dan pre onoga sto se desilo 21. oktobra u Sumaricama, bilo je i streljanja po okolini grada) jurile narod i odvodile na streljanje. Ona se prisecala i naknadno dosetila. I to sve njena unuka prica sa takvim zarom da su joj beonjace bile crvene, a glas poceo skoro da puca od besa i srdzbe. Inace je bila neka prica o Srbima u Hrvatskoj i ratu u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije devedesetih. Edited December 23, 2011 by Sludge Factory
Dr Arslanagić Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 U stvari, ima logike... racije su sprovodili folksdojčeri, koji su svi govorili srpski i pripadnici SDK.Samo je u Grošnici, Ilićevu i Maršiću do 20. oktobra streljano oko 400 ljudi.
Sludge Factory Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 U stvari, ima logike... racije su sprovodili folksdojčeri, koji su svi govorili srpski i pripadnici SDK.Samo je u Grošnici, Ilićevu i Maršiću do 20. oktobra streljano oko 400 ljudi.Pa ok, ali ustase, Hrvati, iz Hrvatske, sa velikim U i crnim uniformama, dosli ovde da vode Kragujevcane na streljanje, kao odmazda za pobijene i ranjene nemacke vojnike? Za sve ove godine koliko slusam o tim dogadjajima, cak i u vreme kad "smo" se najvise mrzeli sa Hrvatima, cak ni od one najokorelije bagre, nisam cuo ideju/tezu/varijantu/poturanje da su nas Hrvati i u Kragujevackom oktobru ubijali i klali. Hocu da kazem, ko zna sta je ko i kako doziveo.
Dr Arslanagić Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) Naravno da je besmisleno pomisliti da su ustaše streljale po Kragujevcu, samo velim da ima logike da su nemački vojnici koji su odvodili i streljali govorili iskvaren srpski jer su uglavnom bili domaći Nemci.EDITustaše nisu nosili crne uniforme. Edited December 23, 2011 by Arbeitmann
Sludge Factory Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 ustaše nisu nosili crne uniforme.Eto jos jednog dokaza o krivoj percepciji! Uzgred, malo ko se ovde priseca™ i pominje ove tzv. "nase" koji su skupljali narod i odvodili na streljanje u Kragujevcu, oktobra 1941.
ficfiric Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 noz zica srebrenica .smrt pederima.cetnici severmilicaserbia92 3 months ago [offtopic] Izguglao sam tvoj potpis. Id' u qrac [/offtopic]
Prospero Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Eto jos jednog dokaza o krivoj percepciji! Uzgred, malo ko se ovde priseca™ i pominje ove tzv. "nase" koji su skupljali narod i odvodili na streljanje u Kragujevcu, oktobra 1941.Marisav...
Filipenko Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Eto jos jednog dokaza o krivoj percepciji! Uzgred, malo ko se ovde priseca™ i pominje ove tzv. "nase" koji su skupljali narod i odvodili na streljanje u Kragujevcu, oktobra 1941.Kako se ne priseća, oni su već abolirani u toni tekstova po netu. "Nisu mogli", "spašavali su koga su uspevali", "molili na kolenima i izmolili za x, y i z da se poštede..."Sve je to već nevino i čedno, ali je nastradalo u borbi protiv mrskih komunista ustaša.
ArleKino Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Kako se ne priseća, oni su već abolirani u toni tekstova po netu. "Nisu mogli", "spašavali su koga su uspevali", "molili na kolenima i izmolili za x, y i z da se poštede..."Ima i: "Davali Nijemcima Jevreje i Rome za nevine Srbe."
anantaram Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 (edited) Ujke su jos 1928. dizale 3 prsta? Na 8:40 Edited December 24, 2011 by anantaram
Dr Arslanagić Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 [offtopic] Izguglao sam tvoj potpis. Id' u qrac [/offtopic]Dule Rajković je kralj!!!
Milogled Bluff Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 (edited) Koliko je meni poznato, još uvek se ne zna tačno otkada datiraju ti skeleti, sem ako u međuvremenu nije bilo nekih promena. Bilo je i priče o grobnici u kojoj je preko 3000 žrtava kod Boljevca, pa na kraju ispade da ih je 82. Je li to sigurno da su iz 1944. ili se nagađa? Bila je još neka otkrivena grobnica što su požurili da pripišu komunistima, pa se ispostavilo da su kosti starije, ali ne mogu da se setim gde tačno...isto Istočna Srbija. Najzad, je li to sigurno da su "naši" crveni, pošto je valjda tu prvo došla crvena armija, ali ona prava? Čekaj, dakle svi su znali za to, ima živih svedoka i svega, i tek sada se usuđuju da pogledaju to uopšte? Neverovatno čega sve ima u Srbiji. I to uvek neko izvršio za koga se ništa ne zna. Mi smo ili najveće pičke od ljudi ili najveći lažovi na svetu. Prvo pogledaj "Problem Percepcije" pa se onda baci na Srpska Rec Pictures / Samardzic century fox produkciju...Mora se prvo videti Druzina Prstena da bi se potpuno shvatile Dve Kule i Povratak Kralja...Ne vole komunjare da se kopa po kostima njihovih zrtava, pa to ti je. U sve im diraj, samo u leseve koje su ostavili za sobom ne. To je valjda taj neki pijetet prema umrlima, sta li. Edited December 25, 2011 by Milogled Bluff
Filipenko Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 (edited) Ne vole komunjare da se kopa po kostima njihovih zrtava, pa to ti je. U sve im diraj, samo u leseve koje su ostavili za sobom ne. To je valjda taj neki pijetet prema umrlima, sta li.Potpuno je obrnuto, ja sam za to da se sve to ispita, dok četnici odbijaju da priznaju da je njihovih žrtava uopšte bilo, a i ako je bilo, radilo se o manjinama, a i ako nije, to su bili neposlušni Srbi koji se ne krste - ali nije ih bilo.Jedino ne podnosim četnički lavež da je svaka koščica koja se otkrije u Srbiji potekla od partizanskog metka. Prvi put kada sam čuo za Boljevac bila je priča o 2-3 hiljade nađenih žrtava, ali nisam nadalje ispratio, zato sam i reagovao kada sam video da se radi o tom mestu. Edited December 25, 2011 by Filipenko
Prospero Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Potpuno je obrnuto, ja sam za to da se sve to ispita, dok četnici odbijaju da priznaju da je njihovih žrtava uopšte bilo, a i ako je bilo, radilo se o manjinama, a i ako nije, to su bili neposlušni Srbi koji se ne krste - ali nije ih bilo.Jedino ne podnosim četnički lavež da je svaka koščica koja se otkrije u Srbiji potekla od partizanskog metka. Prvi put kada sam čuo za Boljevac bila je priča o 2-3 hiljade nađenih žrtava, ali nisam nadalje ispratio, zato sam i reagovao kada sam video da se radi o tom mestu.Jbg, ja sam i napisao da su u filmu naveli 82 lesa, vrlo precizan broj, a ne ~1000-e.
Recommended Posts