Jump to content

Istorija: 2 svetski rat u Jugoslaviji

Featured Replies

vodafak je udruzenje Hrvatski domobran :blink:
Udruženje ostarjelih partizanskih opskbljivača oružjem i ražalovanih ustaša...

Cekaj sad je Cercilov agent? Znaci nije Hitlerov?

To nije moja rabota, već novokomponovanih pristalica Nedića i Ljotića.TitoCercil2.jpg

Edited by Filipenko

23savpx.png

Da, zastrašujuće je da mu ne znaju ni prezime. Otprilike kao kada bi Tito bio Josif Broz ili Josip Brez.

Popustio poslednji branik pred revizionizmom :cry:

Sad ću da te ženim: Bata se ženi u 78. godini Pred sveštenikom :isuse: - Legendarni glumac odlučio je da na proleće sklopi i crkveni brak <_< sa suprugom Lulom, posle 57 godina zajedničkog životaBATA.jpgLegendarni glumac Velimir Bata Živojinović na proleće će se venčati sa svojom dugogodišnjom saputnicom Julijanom - Lulom, i to posle 57 godina zajedničkog života i građanskog braka. Kako Press saznaje, popularni Valter, koji je inače veliki vernik :lol: , insistira na crkvenom venčanju, i to u svom rodnom selu Koraćica kraj Mladenovca. - Tačno je - ženim se! Sa Lulom, naravno. Bio bi red posle tolikih godina da se venčamo, ali ne znam kako bi ona mogla da se obuče. Neće valjda venčanicu u sedamdesetoj godini? - smeje se Živojinović. - Znate i sami da naša crkva brak sklopljen u opštini ne priznaje, a ja, kao vernik koji poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu i našu veru, želim da to obavimo i pred sveštenikom i Bogom :isuse: . Svestan sam da nisam u braku dok to ne uradim i u crkvi, pa zašto da to i ne uradim?Venčanje u Koraćici Bata i Lula još uvek nisu precizirali datum venčanja, ali žele da to obave u krugu najužih članova porodice i prijatelja.- Venčaćemo se jednog jutra, kada ustanemo malo ranije (smeh). Venčanje ću obaviti u svom selu Koraćici, bez velike pompe i bez velike ceremonije. Naravno, i bez zvanica, zašto bismo pravili cirkus? Ja sam se već jednom venčao u životu i imam iskustva, pa mogu slobodno reći - znam to da radim.Najveći srpski glumac poznat je kao veliki šeret, pa se i u ovom slučaju našalio. Njegovo „venčanje" zapravo se odnosilo na ulogu koju je igrao u filmu pokojnog Dragana Kresoje.- Kako, bre, sa kim sam se venčao? Pa sa Goricom Popović! Jeste, venčali smo se uz pravi ceremonijal, sa krunama na glavi, pred sveštenicima i Bogom, i to u filmu „Kraj rata". Naravno, nije bilo predradnji i ostalog što sleduje, kao što je prva bračna noć - šali se Bata.Sledi momačko veče Pitamo ga hoće li praviti momačko veče, kako red nalaže.- Normalno. Ja se osećam kao mladić. Jedino što neću da se napijem jer neću da prekršim obećanje koje sam davno dao da nikada više neću piti.

Ako pozivi, nakon rehabilitacije glumece i Cica Drazu Bata...

Bilo bi lijepo da Životinja bude pozvana na informativni razgovor jer je priznao da ima podatke o granatiranju Sarajeva koje odbija da otkrije.

Povodom sedamdesetogodišnjice od osnivanja Prve proleterske brigade:Kako je Koča postao heroj

Tita sam obožavao i ne odrčem ga se ni danas i ako sam zbog njega ribao wc.
:wub:

Ljubav je to.Što ne znači da se ne radi o klasičnom retardu.

sima | 21/12/2011 22:52Broj preporuka: Mislim da je bilo do sudbinskog znacaja da se citaoci i javnost upoznaju sa ovim dramaticnim i po sudbinu naroda vaznim dogadjajima. Poseban utisak na mene je ostavilo nedzentlmensko ponasanje druga vucjaka.
:lol::Hail:

Pozz svima!Igrom slucaja sam veceras bio na promociji knjige "Izmedju srpa i cekica, 2. tom" istoricara Srdjana Cvetkovica. Izmedju ostalog, na kraju je prikazan kratki film sa iskopavanja masovne grobnice u okolini Boljevca, sa 82 ekshumirana tela. Ubijeni su krajem '44, bez optuznice / suda, streljani, a vecini je i smrskana glava, kao "overa".Do sada je popisano nesto preko 30000 imena slicno nastradalih samo u Srbiji (bez Kosova), i posao nije ni blizu kraja.Posto o tim stvarima nismo bas imali prilike da budemo obavesteni na majskim paradama / sletovima, ostaje nam da se tim "trivijalijama" bavimo sa zakasnjenjem od cca 60 godina.