Прслин Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Šta ja imam da čitam Slobodana Jovanovića da bih imao mišljenje o njemu (...) prilično je mašio u svemu čega se dotakao (...) "proučavao ličnosti" bez elementarnog znanja psihologije. Then again, ja smatram da ni Đinđiću nije mesto u aleji velikana, verovatno se u mnogo čemu razlikujemo...Nije problem u samom Slobodanu Jovanoviću, već u sistematskom procesu da se ološ proglasi velikanima... :smoris:
Mp40 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 (edited) Meni Slobodan Jovanovic spada pod Skinsi Takavsi kategoriju. Jel istina da je on bio prvi Slobodan ever? Edited December 7, 2011 by Mp40
Прслин Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 И ја сам тако чуо. Ето, коначно да се сложимо: и мени спада у исту "с ким си такав си" категорију, само што ја волим и ценим те са којима је био. Мало објективнији од нас двојице је Црњански који га је у Ембахадама описао тако да ја не могу а да га не замислим као предратног Ћирилова, само окренутог праву а не позоришту и бескрајно духовитијег.
Mp40 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Црњански Neeeee! Nemoj njega. Ubijas nas krhki predah od klanja!
Прслин Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ништа Хамсун, ништа Пекић, ништа Црњански, ништа Слободан Јовановић и, најважније, ништа Дисциплина кичме... А да се ми ипак вратимо клању?
kim_philby Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ништа Хамсун, ништа Пекић, ништа Црњански, ништа Слободан Јовановић и, најважније, ништа Дисциплина кичме... А да се ми ипак вратимо клању?meni je crnjanski drazi od pekica a ipak je veci fasista. sta ti je ljubav!
Mp40 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ништа Хамсун, ништа Пекић, ништа Црњански, ништа Слободан Јовановић и, најважније, ништа Дисциплина кичме... А да се ми ипак вратимо клању?Meni trenutno odgovara Uzicka RePPPublika ali znam da ces se vratiti sa Njemcima...
dunja Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Meni Slobodan Jovanovic spada pod Skinsi Takavsi kategoriju. Jel istina da je on bio prvi Slobodan ever?tako je bar pisalo u jednom Politikinom Zabavniku, daaaaavno, kad je jos onaj Slobodan talasao ovuda
Filipenko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 :smoris:E tako. I ovaj put ostani barem malo dosledan.
ficfiric Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 (edited) ...ништа Дисциплина кичме... Vidju mu dranguliju na kaisu Edited December 7, 2011 by ficfiric
Filipenko Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Vidju mu dranguliju na kaisu Ladno mi je insignia kačketa identična onoj na narkomanovom reveru... <_<
Прслин Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Vidju mu dranguliju na kaisu То емпејцу објасни, он га не воли. Што се мене тиче, човек који је први албум своје групе осамдесет и треће отворио речима "Нестани их" може да ради шта год хоће и ја ћу само да климам главом. У ритму.
Roger Sanchez Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 sparks flyin' Igor Koloman (HNS): Ovakav proizvod bolesnog uma neću proslijeditiPitanja za Vesnu Pusić poslali smo glasnogovorniku HNS-a Igoru Kolmanu u srijedu navečer. Pitanja su glasila:1. Je li točno da je g. Eugen Pusić za vrijeme NDH radio kao pravnik u državnoj službi?2. Je li točno da je g. Eugen Pusić za vrijeme NDH bio i vojni sudac te da je imao čin natporučnika, koliko sam dosad uspio utvrditi?3. Je li točno da je poglavnik Ante Pavelić 12. travnja 1944. g. Eugena Pusića kao natporučnika suca dodijelio, povrh redovne službe, u službu Zapovjedništva oružanih snaga NDH?4. Jeste li uopće upoznati s ovim dijelom biografije svoga oca?5. Ako je sve ovo točno, a vjerujem da jest, je li to razlog zašto je u svim njegovim kasnijim životopisima, pa i onim službenim, posve izostavljen dio za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao da nigdje ništa nije radio? Jer službena biografija završava njegovim doktoratom u Zagrebu 1939. godine i nastavlja se tek 1945. kad se vodi kao načelnik Odjela za socijalne poslove Gradskog narodnog odbora Zagreba!6. Je li točno da su ga 1945. partizani namjeravali likvidirati, ali da su se za njega založili Englezi?”I naknadno, za nekoliko minuta, još jedno pitanje:“Hoće li detalji iz životopisa možda biti prepreka u odnosima Hrvatske s Izraelom i SAD-om koji, kao što je poznato, seciraju sve biografije hrvatskih dužnosnika koji dolaze u službene posjete? Hvala na razumijevanju!”U noći sa srijede na četvrtak Kolman je odgovorio: “Poštovani gospodine Despot, Ne morate zahvaljivati na razumijevanju, jer ne da ga nemam, nego ovakav proizvod bolesnog uma (koji se potpuno uklapa u vaš uobičajeni repertoar) nemam namjeru nikome niti proslijediti pa vas lijepo molim da pronađete drugi način istovarivanja svojeg smeća. Hvala na razumijevanju i možete me citirati.”Na to je dobio odgovor: “Poštovani g. Kolman, hvala Vam na odgovoru, a ja ću ostati na civiliziranoj razini u odnosu na vas. Lijep pozdrav!”Kolman je uzvratio: “Kad me već povlačite za jezik, vaša pitanja su ispod svake civilizirane razine. Takvo prljavo podmetanje nisam u životu vidio.”I zatim mu je ponovno uzvraćeno: “Dragi g. Kolman, ja samo radim svoj posao, glavni urednik dobio je o tome informaciju, mene zadužio da to ispitam, ja sam u Hrvatskom državnom arhivu došao do dokumenata i vama poslao pitanja. A to što se ona vama ne sviđaju, to nije moj problem. Ali iz HNS-a me ništa ne iznenađuje, pa ni vaš krajnje uvredljiv odgovor.” Vesna Pusić: Vaš pokušaj da posthumno vrijeđate mog oca smatram vašom sramotom monumentalnih razmjeraGlasnogovornik HNS-a Igor Kolman ipak je u četvrtak ujutro, nešto prije 11 sati, proslijedio odgovor Vesne Pusić na naša pitanja na ovu temu, iako je prvo napisao da njoj neće proslijediti pitanja. Kolman je u e-mailu napisao: “Poštovani, u prilogu je odgovor Vesne Pusić na pitanja kojima pokušavate diskreditirati njezinog pokojnog oca, akademika Eugena Pusića.”A ovo je u cijelosti odgovor Vesne Pusić:“Moj je otac akademik Eugen Pusić za vrijeme Drugog svjetskog rata radio kao domobranski časnik u zapovjedništvu grada Zagreba. Na tom je mjestu radio kao ilegalac i pripadnik antifašističkog pokreta. U antifašistički pokret uključio se prije Drugog svjetskog rata i tu je, između ostalog, surađivao s Ivom Lolom Ribarom, Krstom Ljubičićem, kao i s braćom Rukavina, Bracom Nemetom i drugima. Obzirom da je odlično govorio strane jezike, posebno njemački, određen je za ilegalni rad u Zagrebu, umjesto za odlazak u partizane. Na tom je poslu ostao sve dok, pred kraj rata, nakon hapšenja i torture nekih drugih ilegalaca, nije otkriven njegov pravi identitet i uloga. Na sreću to mu je na vrijeme dojavljeno pa je uspio pobjeći i skloniti se. Skrivao se u Zagrebu do kraja rata. Neposredno po završetku rata uhapšen je pod sumnjom da je surađivao s okupatorom jer je kod njega nađena domobranska uniforma. Iz zatvora ga je izvadio osobno general Ivan Rukavina kojemu je bio poznat njegov ilegalni rad prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata.Ovo je što se tiče činjenica. No bez obzira na činjenice, ne vidim na koji je to način u bilo kojem smislu relevantno za moj politički rad, ulogu ili stavove. Moj otac je bio veliki, uvjereni i osvjedočeni antifašist i pacifist. Ali sam mogla ili bih mogla imati potpuno razlučite stavove od njega. Njega i njegove stavove uvijek sam smatrala egzemplarnim i primjerom poštenja i korektnosti. No nije nužno moralo biti tako. Svoje političke stavove uvijek sam iznosila jasno i nedvosmisleno i po njima me svi mogu i trebaju ocjenjivati. Stjecajem okolnosti moj pokojni otac i ja slagali smo se u svim bitnim pitanjima i proveli gotovo cijeli moj život raspravljajući o temama koje su nas oboje zanimale. To je omogućilo jedan izuzetan i vrlo sretan odnos između nas dvoje. Ali ni to ni na koji način nije relevantno za procjenjivanje mog političkog djelovanja.Vaš pokušaj da posthumno vrijeđate mog oca smatram vašom sramotom monumentalnih razmjera. No ni to nema nikakve veze s oslikavanjem mog političkog profila i stavova, koji su jasni i svima na uvid. Slijedom toga nema niti nikakve veze s novinarstvom.“
Прслин Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Вест од пре пар дана, али видим нико није линковао. Više desetina skeleta žrtava komunističkog terora nađeno u krugu „Fijata“- Do sada je otkriveno više desetina skeleta i pojedinačnih ostataka na lokaciji parkirališta kod nekadašnje zgrade „Energetike“, na samom kraju fabričkog kruga „Fijata“. Veličina grobnice je otprilike 10 puta 15 metara. Šezdesetih, prilikom širenja fabričkog kruga „Zastave“, na ovom mestu sagrađen je parking, iako se znalo za masovnu grobnicu. Tada je oštećen površinski sloj grobnice, pa se na njenom početku nalaze samo delovi skeleta, dok su na većoj dubini kompletni skeleti - kaže za „Blic“ istoričar Srđan Cvetković, sekretar Komisije za tajne grobnice.On napominje da sumnje da su u pitanju žrtve koje su ubile partizanske jedinice potvrđuje i to da je nakon uklanjanja sloja zemlje u dubini oko metar istraživački tim Instituta za sudsku medicinu otkrio gomilu nedogorelih sveća.- To je potvrdilo izjave pojedinih svedoka da su se ovde godinama posle rata okupljali potomci streljanih i tu palili sveće. Žrtve su, prema dosadašnjim nalazima, ubijane na tom mestu i nije bilo seljenja, jer su nađene i čaure metaka - kaže istoričar Cvetković.
Recommended Posts