Dankan Ajdaho Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Prasline, lepo je što ti veruješ u to što si ispisao. Ja sam siguran da si ti siguran da je to istina, uprkos gomili istorijskih činjenica koje govore i govoriće drukčije dok je sveta i vijeka.Ja sada uopšte neću njih da nabrajam, pomenuću samo jednu jedinu osobu - moju babu po ocu, Živku Obradović, koja je bila u partizanima, inače je živela u Bačevcima na Drini, blizu Bajine Bašte. Ona je umrla od tuberkoloze par godina nakon rata, ali je imala dovoljno vremena da ispirča i mom ocu i drugoj deci šta se tokom rata dešavalo, a između ostalog je pomenula četnike kao saradnike okupatora - zajedničke akcije protiv partizana, snadbevanje oružjem i municijom od Nemaca, itd.Više verujem svojoj babi, koja nije imala razloga da laže bilo koga, a naročito ne svoju decu, nego naknadnoj pameti raznoraznih prekrajatelja istorije.Stoga, mada te smatram i cenim kao ozbiljnog sagovorinika, na ovoj temi ovde ti se poserem i na saznja i na stavove.
Прслин Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Мислим да нема потребе да узимам за озбиљно сведочење твоје бабе партизанке која је твом оцу (када је он имао пар година) поменула да су четници били сарадници окупатора - што је он опет поменуо теби деценијама касније и што ти сада тумачиш као дозволу да ми се посереш на сазнања и ставове. Разлог зашто то не могу да узмем за озбиљно је што ти као главни аргумент за веровање у њену верзију догађаја наводиш да ти је рођена баба. Е, па мени није што је по том принципу дисквалификује.Али, сигуран сам да ће енпејац и случајни пролазници наћи неки шарм у овој анегдоти. Јебига, и мени је смешно. :D
zorglub Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Jedan od učesnika tih događaja još je živ, a njegove su aktivnosti još "strogo pov." (ili kako bi rekli priučeni agencijski prevodioci "klasifikovani"); čika je živ i mrda i za sada ima preča posla...Ček dis aut:Prior to Pearl Harbor, abandoned Hollywood to become a commando with the COI (later the OSS). Joined Marines under pseudonym "John Hamilton" (a name he never acts under), eventually running guns and supplies to Yugoslav partisans through the German blockade of the Adriatic, as well as parachuting into Croatia for guerilla activities. Won Silver Star and citation from Tito of Yugoslavia. Briefly flirted with Communist Party membership due to friendship with Yugoslav Communists.A za praslina imam jednu fotku, postavljam je čim se vidim s rodbinom.
Dankan Ajdaho Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) O, Prasline, moj stari je tada imao 13 godina i dovoljno mozga da zapamti što je trebalo. A ovo sam ispričao isključivo iz razloga motiva - žena nije imala motiv da laže bilo koga, a najmanje svoju decu, te je stoga svakako relevatniji izvor podataka od tih koje ti navodiš. Edited December 5, 2011 by Dankan Ajdaho
Roger Sanchez Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 sa druge strane, cetnici u hrvatskoj su razlicita kategorija od ovih iz srbije, da se nisu oni pojavili (u nekim krajevima) svratile bi njihove kolege ustase.Ne znam ni za jedan slučaj gdje su četnici u nečem zaustavili ustaše, tako da sam sklon viđenju da su baš ista kategorija.
Mp40 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Cekaj Rodjere, mora se i gibanicarima naci nesto pozitivno, nesto, nekako, u bilo kom kontekstu (klali su izuzetno ostirm nozevima te tako smanjivali bol i patnju klanog...).Odbrana masnih nacistickih izmecara uvek ide u dva pravca: 1. Nisu krivi nista (padne u vodu za 2,7 sekundi) i 2. Draza je naivni mentol, zajebo ga ko je stigo te stoga nije mogao biti kriv... ali ga volimo! Vidi ga bre kako ima cvikere i tuzni pogled!!!
Прслин Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ne znam ni za jedan slučaj gdje su četnici u nečem zaustavili ustaše, tako da sam sklon viđenju da su baš ista kategorija.Киме, толико о неизједначавању усташа и четника у време СФРШвајцарске.Odbrana masnih nacistickih izmecara uvek ide u dva pravca: 1. Nisu krivi nista (padne u vodu za 2,7 sekundi) i 2. Draza je naivni mentol, zajebo ga ko je stigo te stoga nije mogao biti kriv... ali ga volimo! Vidi ga bre kako ima cvikere i tuzni pogled!!!Ово под 1 само грешиш а можеш и да видиш да није пало у воду ни за 60 година а не за 2,7 секунди, а ово под 2 ниси разумео: није то "зајебали га Немци", већ "зајебале га комуњаре". A za praslina imam jednu fotku, postavljam je čim se vidim s rodbinom.Надам се да си пореклом из рудничко-тополског краја.
Mp40 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 (edited) Cekaj, leba ti... kako su Drazu zajebali komunisti? Koliki je on to debil tek bio kad je mislio... sta tacno da postigne sa njima?Zorglube, to na slici nisu cetnici Draze Mihailovica a i ako jesu, sigurno nisu. Draza je zrtva istorijskih okolnosti i vlastitog mentalnog ogranicenja i imao je kontrolu samo nad tri coveka a oni nisu saradjivali ni jedan sa drugim a kamoli sa okupatoron.Tako je to bilo, druze Sudija... Edited December 5, 2011 by Mp40
Прслин Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Tako je to bilo, druze Sudija...Забавно је колико се позивате на судије и суђење, а управо је на судовима и по разним парламентима, што нашим што америчким, доказано да је све што ја причам о ЈВуО тачно. Отуда и важећи Закон о правима бораца и америчко ордење и сви ови папири Форин офиса... Ништа то вама не значи. Што у првом кораку значи да ви према судовима и другим важним институцијама у демократским земљама имате исти однос као и ја према судовима и институцијама у комуњарским диктатурама, а у другом да никада нећете прихватити очигледну истину. :( Но, добро. Није ово најважнија ствар на свету па да се нешто нервирам преко мере која ми је заправо пријатна. Чак је и помало забавно што и у овим форумским условима успевамо да проузведемо ситуацију врло сличну четрдесетим: и једни и други смо против нациста, али уместо да им се заједно подсмевамо на одговарајућем топику ми се овде пегламо. Шта ћеш, Србадија. И Роџер, мал' да га заборавим.
Filipenko Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Gde se to Draži po demokratskim zemljama sudilo za izdaju pa je proglašen nevinim? Opet si nešto umislio na osnovu jednog delića rekla-kazala "dokumentacije" iz nekog budžaka, Prasline?
Прслин Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Gde se to Draži po demokratskim zemljama sudilo za izdaju pa je proglašen nevinim? Opet si nešto umislio na osnovu jednog delića rekla-kazala "dokumentacije" iz nekog budžaka, Prasline?Не, управо обрнуто: ти си умислио да моја реченица "по разним парламентима, што нашим што америчким" значи да се "Дражи по демократским земљама судило за издају". И управо ова твоја грешка показује потпуно невероватан степен жеље да се булдожерски гура своја верзија истине уместо да се размисли о ономе шта саговорник прича.
zorglub Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Надам се да си пореклом из рудничко-тополског краја.Ma jok, nebitno - rođaka radila u arhivu Beograda, pa našla fotku koju želim da ti pokažem.Zorglube, to na slici nisu cetnici Draze Mihailovica a i ako jesu, sigurno nisu.Đeneral him self, sa nemačkim oficirom. Možda je i ima na netu? Do sada sam viđao samo ine bradonje sa švabama, samog Dražu ne.
Mp40 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Đeneral him self, sa nemačkim oficirom. Možda je i ima na netu? Do sada sam viđao samo ine bradonje sa švabama, samog Dražu ne.Nije bre to on! To su komunisti dobili vremeplov od judeo-Vatikana i vratili se da ocepe Kosovo na taj nacin i uzmu crkvenu imovinu!!Daj fotku. Ocu da cujem Praslina kako kaze da je to sa tehnickih-cetnickih pregovora o slavskom primirju o Casnim Verigama 1943 sto je spaslo sedam milijardi Srba u Mionickom kraju samo. I dva Jevreja! AKo nisi znao svastika drazinog instruktora tenisa je bila jevrejin, lojalan srbiji. Nosat.
Takeshi Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ne znam ni za jedan slučaj gdje su četnici u nečem zaustavili ustaše, tako da sam sklon viđenju da su baš ista kategorija.nisu ih zaustavili bukvalno, vec zauzimanjem "svoje" teritorije (u ndh) na pocetku rata i dogovorom sa italijanima.cak su ponegde imali i kontakte sa partizanima ... da bi krajem rata, zajedno sa ustasama i nemcima branili dalmaciju/knin od pada... kasnije malo ustase streljaju cetnike, ali ih na kraju nemci nateraju da ostave prolaz cetnicima u bezanju ka istri.
Recommended Posts