Jump to content
IGNORED

Istorija: 2 svetski rat u Jugoslaviji

nesha taxista

Recommended Posts

Posted (edited)
Филипенко, видим распричао си се нашироко а не могу да читам 20 и кусур страна квотовања комуњарске пропаганде, па морам овако директно да те питам: јеси објаснио људима који је био директан повод за Шумарице?
Nije nam objasnio ali kada sam video da je u nekoj grupi "petlića" odustao sam od sličnih pitanja.Evo jos dve fotografije koje idu u prilog "trulom" otporu...Možda bi Filipenkove kriterijume zadovoljilo potpuno zaustavljanje Nemaca od strane VKJ? Ono što nije uspelo ni jednoj evropskoj državi pre Staljingrada?post-5557-13192754347226.jpgpost-5557-13192753903829.jpg
Put u "Valhalu", germanski mitoloski svet mrtvih ratnika - obicaj kakav su pripadnici nemacke vojske brizljivo gajili u citavom ratu: uredjena improvizovana grobnica nekoliko poginulih pripadnika Vermahta u okolini Loznice. Pored puta, na desnoj strani slike, vidi se unisteni kamion u kome su stradali od vatre za istoriju jos uvek nepoznate jedinice vojske Kraljevine Jugoslavije koja se nije predala prvog dana rata. Na krstovima poginulih su postavljeni njihovi slemovi.
Edited by Градибор
Posted
Филипенко, видим распричао си се нашироко а не могу да читам 20 и кусур страна квотовања комуњарске пропаганде, па морам овако директно да те питам: јеси објаснио људима који је био директан повод за Шумарице?
borba protiv okupatora koji je vodio totalni rat istrbljenja protiv rasa, etnija i politickih neistomisljenika?@all: sta je ovaj gradibor? neki eko-fasista?
Posted
@all: sta je ovaj gradibor? neki eko-fasista?
Pitaš sve ostale, pa i mene (all) šta sam ja? Valjda se prvo obratiš meni ili mi iz šume slabo stojimo sa bontonom?Inace, kada bi bili u prilici da ustrojstvo prirode poredimo sa nekim društvenim uređenjem, sigurno bi došli do fašizma.
Posted
Razmisli dvaput pre neko sto komunjare ubacis u kontekst nacistickog masakra neduznih civila, za koje ih je bilo briga koliko i za bubasvabe koje su gazili svojim cizmama.Slusam.
Posted
Pitaš sve ostale, pa i mene (all) šta sam ja? Valjda se prvo obratiš meni ili mi iz šume slabo stojimo sa bontonom?Inace, kada bi bili u prilici da ustrojstvo prirode poredimo sa nekim društvenim uređenjem, sigurno bi došli do fašizma.
http://www.youtube.com/watch?v=r8R4p6t9250
Posted
Razmisli dvaput pre neko sto komunjare ubacis u kontekst nacistickog masakra neduznih civila, za koje ih je bilo briga koliko i za bubasvabe koje su gazili svojim cizmama.Slusam.
Oni nikako nisu u kontekstu nacističkog masakra nedužnih civila.Oni su u pretkontekstu i u postkontekstu.
Posted
Evo jos dve fotografije koje idu u prilog "trulom" otporu...Možda bi Filipenkove kriterijume zadovoljilo potpuno zaustavljanje Nemaca od strane VKJ? Ono što nije uspelo ni jednoj evropskoj državi pre Staljingrada?
Pregazili su nas ko plitak potok, ne znam šta dokazujete sa fotkama nekoliko grobova. Obično se priča kako su Nemci pregazili Poljsku a pritom su izgubili 20 hiljada ljudi, ovih 160 i kusur u Jugoslaviji je statistička greška.
Posted

Odgledao Moglija :)

Oni nikako nisu u kontekstu nacističkog masakra nedužnih civila.Oni su u pretkontekstu i u postkontekstu.
i zato tebe nista nisam ni pitao.
Da, u pravu si, ne kaže se pretkontekst nego predkontekst.
Posted
Nego, kad je ukinuto 100 za 1? Odmah posle Kragujevca?
Yok. Nojbaher izdejstvovao da se ova uredba ukine negde krajem 1943.
Posted
Pregazili su nas ko plitak potok, ne znam šta dokazujete sa fotkama nekoliko grobova. Obično se priča kako su Nemci pregazili Poljsku a pritom su izgubili 20 hiljada ljudi, ovih 160 i kusur u Jugoslaviji je statistička greška.
To je istorijska činjenica i nema rasprave oko toga.Radilo se o pokušaju okrivljivanja "trule monarhije" za to а ne nemačke vojne mašinerije u ekspanziji koju je tada osetila cela Evropa pa i šire. Sve do Staljingrada.Malo nam se uvukla ideologija u vojnu doktrinu, ništa više.
Posted
Yok. Nojbaher izdejstvovao da se ova uredba ukine negde krajem 1943.
A da li je primenjivana? Gledajući samo ovu fotku sa sarane koju si postavio tu bi moralo leteti barem hiljadu glava u Beogradu, a nisam čuo za takav slučaj...
To je istorijska činjenica i nema rasprave oko toga.Radilo se o pokušaju okrivljivanja "trule monarhije" za to а ne nemačke vojne mašinerije u ekspanziji koju je tada osetila cela Evropa pa i šire. Sve do Staljingrada.Malo nam se uvukla ideologija u vojnu doktrinu, ništa više.
Gde je Bruno Sulak?
Posted
A da li je primenjivana? Gledajući samo ovu fotku sa sarane koju si postavio tu bi moralo leteti barem hiljadu glava u Beogradu, a nisam čuo za takav slučaj...
Sahrana je pre uredbe.
Gde je Bruno Sulak?
Sahranjen u Francuskoj?
Posted

U Srbiji je 1941. u odmazdama ubijeno oko 40.000 ljudi (ovo je procena).Nemacki vojnici su sahranjivani u Kosutnjaku jer im je tamo bilo glavno vojno grobljeslika>314339_2468453387784_1145798431_32963053_1134411148_n.jpg