Sara Goldfarb Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 povratkovi stvarno je ružno. možda postoji neko srećnije rešenje!
расејан Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Izgovorio bi povraci? Nije ti ružno?Клајн вели-такУ множини именица на -так и -дак (с непостојаним а) глес т се губи испред ц - тренуци, почеци, задаци, издаци, губици, отпаци, преграци итд; не тренутци, отпадци итд
Indy Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Šta ovde nije dobro? Slažem se sa letom je da je "povraci" ružno. Kad budem pisao forumsku autobiografiju, to sigurno neće biti Indijevi povraci. Šta god rekli Klajn i rasejah. :D
leto je Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Znam da je pravilno. :) Kaže Klajn i da je Škotkinja pravilno. Ama ružno je. Ja hejtujem.
gospa buba Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 mozda je na siriliksu lepshe?повраци, повраци? ^_^
bus Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Ju bre ljudi, meni je povraci najnormalnija rec. Kao izdaci ili dodaci.
Indy Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Hbt, kad mnogo razmisljas o nekoj reci moze da postane strasno cudna."Povraci" je defitivno grozna, limena rec. U stvari, sve reci koje se zavrsavaju na "aci". :shudder:"Slon" - e to je, recimo, divna, drvena rec. Sloooon! :D
bus Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Hbt, kad mnogo razmisljas o nekoj reci moze da postane strasno cudna."Povraci" je defitivno grozna, limena rec. U stvari, sve reci koje se zavrsavaju na "aci". :shudder:"Slon" - e to je, recimo, divna, drvena rec. Sloooon! :DTobse zvalo semantičko zasićenje. Što više puta aktiviraš značenje neke reči u malom vremenskom periodu, ono ti je sve manje dostupno, tako da ostaje samo goli zvuk. Pokojna Ljilja Srpkinja, bdjdp. istražuje neuralni fenomen koji je verovatno u korenu ovoga, ali ona to čini u čisto perceptualnom kontekstu.
Indy Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Evo moze na meni da istrazuje.... koliko god puta dda ponavljam "sloooon", i dalje mi zvuci super :D Evo i dodatne literature za 1 Ljilju srpkinju:http://www.youtube.com/watch?v=-gwXJsWHupg
gospa buba Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ju bre ljudi, meni je povraci najnormalnija rec. Kao izdaci ili dodaci.a bemlije. kad je kazem, lepo je kazem, kad je pishem, zamislim se (nekad malo) nad vishkovima, pa izvrshim operaciju svodjenja vishe na manje i eto. al neb se mnogo zamishljavala ni ja.
belch Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 na srpskoj prvoj upravo ide emisija koja se zove exKluziv.nisam znala da u srpskom ima x.
расејан Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 na srpskoj prvoj upravo ide emisija koja se zove exKluziv.nisam znala da u srpskom ima x.Био некад у продаји žersey. Пошто српски нема ипсилон, ово мора да је било на неком страном језику... да видимо којем. Мора да је чешки, они имају и ž и y. Што не написаше да је увоз из Чешке, разграбило би се за те паре.
Recommended Posts