Alphons Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 I dalje ne kapiram, koga vredja odrednica pola? Nije da je neophodna ali ne vidim sta je tu problem potpis.Ja sam uvek mislio da se tim problemom bave birokrate koje za drugo nisu, ili su psycho.Uskoro će zameniti izraz "rudar" sa "podzemni kopački radnik", a sve to jer se žene osećaju diskriminisano pa zato ne žele da se bave rudarstvom.
Krotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Secam se uvodjenja srednjeg usmernog obrazovanja i raznih zanimanja, odn. naziva za obicne zanate. Ali ne, zanimanje je moralo da ima minimalno 5 reci koje cine besmislenu celinu.
расејан Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Secam se uvodjenja srednjeg usmernog obrazovanja i raznih zanimanja, odn. naziva za obicne zanate. Ali ne, zanimanje je moralo da ima minimalno 5 reci koje cine besmislenu celinu.А тек називи школа... радим једно полугодиште у школи која има 35 речи у називу, па онда пређем у другу која има 41. Чак се нису ни звале школе, него "центри за позивно усмерено васпитање и образовање" (9. и 10. разред), односно "центри за позивно усмерено образовање и васпитање" (11. и 12.). Где радиш? Упуво. Тј, у ПУВО.
Krotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Nije ni danas bolje, upravo sam gledala FB profil svog druga, završio je ŠUP, a radi u ŠOSO kao profesor .Moraću da ga pitam šta mu to znači :ŠUP - škola usmerenog ?ŠOSO - škola osnovna, osnovnog ?
leto je Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Kako vi oslovljavte organe ?sa Vi. mada ih i ne oslovljavam. ali osmeh je cudo. pustali su me da prelazim na crveno. dakako, kad nema vozila ni od korova. a pre neki dan, stadose mi pandurska kola da predjem na crveno. ja ga pogledam, pogledam u semafor, oci mi govore drug organ, zabranjeno je, a i kosta kazna, a on mi dade znak rukom da prodjem.Secam se uvodjenja srednjeg usmernog obrazovanja i raznih zanimanja, odn. naziva za obicne zanate. Ali ne, zanimanje je moralo da ima minimalno 5 reci koje cine besmislenu celinu.moji favoriti iz tog usmerenog su bili šurači prednjih nogica i šurači zadnjih nogica na ugostiteljskom smeru.
Sara Goldfarb Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Slazem se za gospodjica/gospodja. Tebe nervira kad te nazovu gospodjicom, u mom slucaju bezbroj puta sam imao situaciju da neku gospodjicu iznervira sto je greskom nazoves gospodjom. Zivot bi bio mnogo laksi bez da se misli o tome.Sto se tice higijenicarka - smesno mi je jer je to jos jedan slucaj navrat-nanos menjanja. Domacica nije samo higijenicarka, ona brine o kuci i porodici u mnogo aspekata. Tako da mi je totalno glupo i promaseno. I iskreno ne vidim sta je pogrdno u izrazu domacica? Bilo bi mnogo pametnije da izraz "domacin" dobije nova znacenja, tj. da polako postane muska domacica. Nisu domacin i domacica zamisljeni da prate raspored poslova vec razlicite polove. Sada kad su se poslovi prakticno izjednacili mogu i reci.O pratilji tokom leta samo Vec imamo izraz stjuart i stjuardesa i opet, zele da rese musko/zenske odrednice tako sto ce uvesti pratilju/pratioca tokom leta I dalje ne kapiram, koga vredja odrednica pola? Nije da je neophodna ali ne vidim sta je tu problem odrednica roda možda pre no pola.nisam ni ukapirala ovo tvoje pitanje, a baš sam radoznala šta si tija reć tj. pitat ;).
slepa živana Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ... a sve to jer se žene osećaju diskriminisano...meni bi recimo mnogo lakše bilo u životu kad bi mi bilo dozvoljeno da uvek nosim hekler sa sobom i da satrem svakog ko mi se obrati.
Sara Goldfarb Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 meni bi recimo mnogo lakše bilo u životu kad bi mi bilo dozvoljeno da uvek nosim hekler sa sobom i da satrem svakog ko mi se obrati.zar ti nije dovoljna za sada neuračunljivost u predms, ms i postms!
slepa živana Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 zar ti nije dovoljna za sada neuračunljivost u predms, ms i postms! NIJE MI DOVOLJNA!!!
Sara Goldfarb Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 NIJE MI DOVOLJNA!!! joj, ni meni. hoću i hekler i minobacač!
Krotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ali osmeh je cudo. pustali su , a on mi dade znak rukom da prodjem.Možda si imala sreće sa pandurima, ali šta ćeš ako te neko uslikao. Mirko i Mladen Alvirko ( emisija Sat, nedelja, prvi program JaDnog servisa u 15 , bavi se automobilizmom ) uveli nagradnu igru, kao ponesite aparat i slikajte nesavesne pešake. Još ako imaju dete ili više dece sa sobom, prelaze van pešačkog, a tu se nađe oštro oko kamere, nadrljali su i idu na stub srama, slika se pokazuje gledaocima.Onda pošaljete sliku i ako vas komisija ( verovatno je čine oni sami ) odabere dobijate maketu automobila burago !A kurche se s tim burazima kao da poklanjaju prave automobile. Nego meni su beskrajno zanimljivi, otac i sin, kao stanu nasuprot jedan drugome u istu pozu i diskutuju, a pre toga sve naučili napamet. Baš su mi slatki , ni jedan SAT (saobraćaj i turizam) ne propuštam.Ja se na tvom mestu ne bih opuštala, možda već u subotu tvoja slika osvane pred milionskim gledalištem. Jeste da nisi prelazila van pešačkog, ali prekršaj je prekršaj, ja bih te slikala i poslala Alvircima :P .
leto je Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 (edited) Možda si imala sreće sa pandurima, ali šta ćeš ako te neko uslikao. ... a tu se nađe oštro oko kamere, nadrljali su i idu na stub srama, slika se pokazuje gledaocima....Nego meni su beskrajno zanimljivi, otac i sin... ja bih te slikala i poslala Alvircima :P .ja ti zivim u provinciju, krotka, nema ovde kamere. a vozaci su totalno ludi, ne daju migavce kad skrecu i sl. tako da se pesaci svercuju. ja postujem prema situaciji. :)svojevremeno sam sat gledala zbog alvirovica. nit sam vozac, nit se razumem u aute, ali covek tako lepo prica... :D slikaj slobodno,samo nemoj u perspic da me postujes, pls. ne znam da li mirko obilazi provinciju poput zike, ali mislim da bi kod nas odustao od pokusaja promena. <_< Edited September 6, 2010 by leto je
Krotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ja ti zivim u provinciju, krotka, nema ovde kamere. Pa valjda ima neko taj aparat i u provinciju, majka mu stara :D ?Fora je što huškaju ljude da slikaju druge za burago, kao ako vas ne vidi policajac, pardon godpodin (pod)oficir, videće vas sugrađanin i špijunirati nama za igračku kao nagradu.Tako će podići svest ljudi i naterati ih da propisno prelaze .Akcija my ass :P .Ma ne brini, ne bih ja tebe nikad slikala i drukala Alvircima, ni za.... dva buraga ;) .
leto je Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Pa valjda ima neko taj aparat i u provinciju, majka mu stara :D ?Ma ne brini, ne bih ja tebe nikad slikala i drukala Alvircima, ni za.... dva buraga ;) ..vidim ja da uopste ne poznajes zivot u provinciji. da ti dam neke smernice. ovde mogu samo sebe da slikaju, mene tesko. ti sto bi slikali za mirkov mito, ne gledaju ga. ;) odma sam ja videla da si ti fina osoba, a sad mi se evo potvrdjuje.
Krotka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 vidim ja da uopste ne poznajes zivot u provinciji. da ti dam neke smernice. ovde mogu samo sebe da slikaju, mene tesko. ti sto bi slikali za mirkov mito, ne gledaju ga. ;) Čini mi se da je si ljudi tamo bolji, ovde sve dušu prodalo đavolu , a za burago bi ubilo :fashisto: .odma sam ja videla da si ti fina osoba, a sad mi se evo potvrdjuje.
Recommended Posts