Jump to content
IGNORED

Jezički XEJT

makaronee

Recommended Posts

Posted
Molim vas parče pice da odnesem.Kome? Pa tetki. Bre!
Posted
Molim vas parče pice da ponesem. Hm.
Однедавно се одомаћила нова мода међу продавцима по пекарама/киосцима: "Јел једете овде или носите?"Мада је све исправно, ствара ми непријатност. Имам утисак као да радим нешто лоше. А тек кад дам неизбежни одговор: "Носим!", звучим сам себи као неки дрипац и клошар.
Posted

Кад кажу "то је занемарујуће" уместо "то је занемарљиво".

Posted

U današnjem Blicu piše da Ervin Katona može da podigne 300 kilograma iz bendža. :wacko: Takođe je nepravilno, tj. pleonazam ''benč klupa'' (u većini oglasa i reklama za teretane tako piše).

Posted

Covek ugura nekako 300 kg u jadni bendzo i onda odjedanput sve to izvadi :D

Posted
Covek ugura nekako 300 kg u jadni bendzo i onda odjedanput sve to izvadi :D
Шта дете зна шта је триста кила...
Posted
Takođe je nepravilno, tj. pleonazam ''benč klupa'' (u većini oglasa i reklama za teretane tako piše).
Ovo me podseca na jednu daaavnu izjavu "topli hot sendvicis" kao i na prastaru stavku u jelovnicima nasih restorana "hemeneks (ponekad 'hemenex') sa sunkom i jajima"
Posted
Ovo me podseca na jednu daaavnu izjavu "topli hot sendvicis" kao i na prastaru stavku u jelovnicima nasih restorana "hemeneks (ponekad 'hemenex') sa sunkom i jajima"
И рекурзивне скраћенице, не само униксовске, него и другде. Зрењанин је имао "Кабловску КТВ телевизију"...
Posted

Na kojoj su u raznim serijalima u nastavcima bili razni glavni protagonisti.

Posted

nije hejt, ali mi bilo zanimljivo.gledam ja emisiju na studiju be, hrana i vino, recepti i kaze spiker: "trtmrt, blabla.. opecite meso". pomislim ja da sta to znaci, slusam recept dalje, kad opet on: "kad je meso opeceno..." i shvatim ja da postoji glagol opeci i da se osim sto se dete moze opeci, moze i meso.

Posted

Možda se tako na srpskom kaže sear/searing kao tehnika kuvanja? :unsure:

Posted
Na kojoj su u raznim serijalima u nastavcima bili razni glavni protagonisti.
Имали су рекламу "постаните члан кабловске КТВ телевизије", па сам их једном звао да питам да ли треба слика за чланску карту, колика је чланарина и шта се добија чланством. Гуска на другом крају линије није разумела питање.
Posted
Možda se tako na srpskom kaže sear/searing kao tehnika kuvanja? :unsure:
ispalo je da se tako kaze. opeci - izlozi meso temperaturi u kratkom vremenu. ali sam prvi put cula da neko kaze opeci u kuhinji, obicno treba vise reci da bi se to reklo. dakle, ekonomican glagol :)