Conspirator Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 čekaj, imali su informacije koje nisu prosledili SAD? informacije da će teroristi napasti, koje SAD nisu znale, zar to ne dokazuje da je bio outside job u pitanju? ili je u pitanju saradnja mosada sa nezvaničnim krugovima moći u SAD da se pomoću lažnih arapskih terorista fejkuje napad? šta po tebi impliciraju ove informacije koje si prezentovao?Ne znam. Od sada ću izbegavati da spekulišem.
Schmeling Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Mogu ja probati s jednim pitanjem za tebe? Dakle..Jel moguće da bilo koja zgrada padne brzinom slobodnog pada?Pogreshio si pitanje, ali ajde da ti odgovorim. Jeste. Zgrade WTC su padale priblizhno brzinom slobodnog pada. Ali sad i sam vidish da puanta nije u tome. ok, povlačim svoje predrasude glede diskutanata, i prekidam sa generalizacijama, i želim da saznam koja je tvoja teorija, mišljenje, big picture, kako god.ne mislim da ćemo ugušiti bilo šta, o contrer mislim da priča o tehničkim detaljima postaje prezamorna i da treba da se bavimo implikacijama i pozadinom pretpostavke da je zvanična verzija lažirana.stoga, stavljam svoja mišljenja i stavove on hold i želim da saslušam tvoju (i ostalih) verziju događaja 9/11.za početak, zanima me kakva su tvoja razmišljanja (ako ih imaš) o pitanjima koja sam malopre postavio.Napisao sam ih, nerado, pre par stranica. Ako te ne mrzi, potrazhi.
Roger Sanchez Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Pogreshio si pitanje, ali ajde da ti odgovorim. Jeste. Zgrade WTC su padale priblizhno brzinom slobodnog pada. Ali sad i sam vidish da puanta nije u tome. Nego u čemu je poanta?Pitanje moje nije bilo traženje primjera, nego - da li je po tvom mišljenju fizički moguće da se zgrada uruši tom brzinom. Da ili ne?
Schmeling Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Nego u čemu je poanta?Pitanje moje nije bilo traženje primjera, nego - da li je po tvom mišljenju fizički moguće da se zgrada uruši tom brzinom. Da ili ne?Video si da jeste. Priblizhno tom brzinom.
kim_philby Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ... Paul Kurzberg, an Israeli from Pardess Hanna, was in the office of his New Jersey moving company on Sept. 11, 2001, when the first plane hit the World Trade Center.Like many Israeli movers in the New York area, Kurzberg, who was in his late 20s, was not legally authorized to work in the United States.But on Sept. 11, that thought was distant from his mind as he and his friends piled into a company van after the second plane hit the World Trade Center to find a better vantage point to photograph the historic terrorist attack.It proved to be a critical mistake.Caught in a traffic jam near the George Washington Bridge, which connects northern New Jersey to Manhattan, the Israelis hailed a police officer to ask directions to Brooklyn. The cops pulled the five Israelis from the vehicle, drew their guns and ordered the men to lie on the ground, according to the Israelis’ account.It was the beginning of a nearly two-month ordeal, the Israelis said, that landed them first in a local jail and then in solitary confinement in a Brooklyn prison, subjected them to physical and verbal abuse and ended in their deportation to Israel.Now four of the Israelis are suing, demanding justice and compensation in a lawsuit filed Monday, Sept. 13, against U.S. Attorney General John Ashcroft, FBI Director Robert Mueller, the director of the Federal Bureau of Prisons and a host of wardens, police officers and corrections officers involved in their arrest and imprisonment.“The infamous arrest of these young Israelis on 9/11 has been used by anti-Semites worldwide as ‘proof’ of Israel’s involvement in the World Trade Center attack,” said Nitsana Darshan-Leitner, the Israeli lawyer representing the four Israeli plaintiffs.“Our clients are seeking compensation for the harm they suffered in the Metropolitan Detention Center by prison officials,” she said.The lawsuit, filed in U.S. District Court in Brooklyn, alleges that the Israelis were arrested without probable cause; subjected to harsh and unreasonable conditions; penalized for trying to observe Jewish traditions and were held far longer than necessary.A spokesman for the Department of Justice, Charles Miller, declined to comment, saying, “Our response would be filed in court.”A spokesman for the Bureau of Prisons did not respond to a request for comment.http://www.jewishsf.com/content/2-0-/module/displaystory/story_id/23577/format/html/displaystory.htmlda li kapiras gde je problem? istom logikom je moj brat bio uhapsen tokom bombardovanja 99 kao tzv. lokator. popeo se na zgradu da slika a komsika ga videla. hvala na linku za 911 myths.
ObiW Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Sad tek videh. PAzi, nisam ni pristalica ni protivnik, samo ukazujem na ono što je ostalo nedovršeno, pa budi dileme.Napadi koje si pomenuo su po načinu izvršenja, klasični teroristički. Zvuči brutalno i cinično, ali oni nisu iskočili iz šablona dotadašnjih, odnosno nisu doneli neku novu spektakularnu akciju , osim mora žrtava. Isto i za eksploziv švercovan u avion. (Kako ovo grozno zvuči, što sam napisao ). Ali da bi se izravnalo sa 9/11 mozgovi bi simultano uništili Big Ben i Bakingemsku Palatu.Paaaa... ako je Holivudu to palo na pamet 19 godina ranije (pogledaj početak 'Escape from NY'), zašto misliš da je ideja nova & vrlo inventivna?BTW, ideja o zakucavanja aviona u visoku zgradu je prvo pala na pamet jednom Srbinu, Nikoli Kavaji. Konkretno, kada je oteo avion (sedamdesetih godina, negde u Americi), rešio je da doleti u Beograda i zabije ga u zgradu CK.
Conspirator Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Caught in a traffic jam near the George Washington Bridge, which connects northern New Jersey to Manhattan, the Israelis hailed a police officer to ask directions to Brooklyn.Ma idi, radiš u kompaniji koja se bavi selidbama i transportom u Njujorku i ne znaš kako da dođeš do Bruklina. A još je ta kompanija Mosadov paravan za nadzor i špijuniranje. Oće to tako. :lol:Da li se ispostavilo da je tvoj brat zaista i bio pripadnik strane obaveštajne službe? Nije, zar ne?Šta se desilo sa tom njihovom tužbom?
zorglub Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) kakva organizacija stoji iza svega, ko je čini, koji su joj ciljevi? kako uspeva da sakrije istinu od silnih novinara koji bi rizikovali život da leakuju kompromitujuće informacije? jesu li i oni deo zavere ili je strah toliko veliki? ukoliko jeste, kako niko od onih koji imaju informacije o zaveri do sada nije poželeo da ako se već plaši za bezbednost dostavi anonimno informacije wikileaksu ili nekom drugom? da li tvrdite da je zavera toliko savršeno izvedena da nema slabih karika koji bi izdali™ stvar?Slično pitanje motiva sam postavio u kratkom osvrtu na ubistvo Kenedija - organizacija, motivi, načini. Ako sam do sada ostao bez odgovora, mogu li pretpostaviti da su svi forumaši koji veruju ili samo sumnjaju da JFK-a nije ubio Osvald paranoični mamlazi? Edited October 9, 2010 by zorglub
kim_philby Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) Ma idi, radiš u kompaniji koja se bavi selidbama i transportom u Njujorku i ne znaš kako da dođeš do Bruklina. A još je ta kompanija Mosadov paravan za nadzor i špijuniranje. Oće to tako. :lol:Da li se ispostavilo da je tvoj brat zaista i bio pripadnik strane obaveštajne službe? Nije, zar ne?Šta se desilo sa tom njihovom tužbom?decko je tzv. illegal alien a mene je do newarka vozio taksista turcin zbog kog umalo nisam zakasnio na avion. ili verujes da izraelci uzivaju neka specijalna prava u SAD?@zorglub: procitaj american tabloid james ellroya. sto se mene tice verujem da ga je ubio joe dimaggio kako bi osvetio smrt marilyn monroe. Edited October 9, 2010 by kim_philby
Al-Khwarizmi Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Slično pitanje motiva sam postavio u kratkom osvrtu na ubistvo Kenedija - organizacija, motivi, načini. Ako sam do sada ostao bez odgovora, mogu li pretpostaviti da su svi forumaši koji veruju ili samo sumnjaju da JFK-a nije ubio Osvald paranoični mamlazi?Teško. Mogući motivi, počinioci i načini su ovde brojni, za razliku od 9/11 gde svaka ponuđena alternativna teroija nudi krajnje nelogične odgovore na ova pitanja.
adam Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Slično pitanje motiva sam postavio u kratkom osvrtu na ubistvo Kenedija - organizacija, motivi, načini. Ako sam do sada ostao bez odgovora, mogu li pretpostaviti da su svi forumaši koji veruju ili samo sumnjaju da JFK-a nije ubio Osvald paranoični mamlazi?ja se ne secam da su ovde ljudi vecinski tvrdili da zavere ne postoje vec sumnjaju u ovu o kojoj je rec. ti si, kanda, zakljucio da svi koji sumnjaju u jednu zaveru ne veruju u zavere generalno pa si na tome bazirao ovo sto pises. ne cini li ti se da si doneo pogresan zakljucak?
Caligula Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) Zaključak da su se radovali, proslavljali i bili uključeni u zaveru je brzoplet. Međutim, zaključak da su bili agenti Mosada i da su oni (Mosad, ne konkretno ovi ljudi) imali neke prilično precizne informacije o 9/11 napadima koje nisu prosledili SAD pre napada stoji.Ah, covece, pa ti moras da se dogovoris sa sobom prvo. Kazes da je Mosad imao informacije o outside job teroristima, a pre toga spominjes neogrebani taksi, kacis linkove na inside job "dokaze" etc.Sa ovim u quote-u mogu da se slozim jer mi izgleda verovatno, realno. Ali mi nije jasan taj lom u tvojoj glavi: imas li ti svoje vidjenje sleda dogadjaja (makar grubu konstrukciju)? Slično pitanje motiva sam postavio u kratkom osvrtu na ubistvo Kenedija - organizacija, motivi, načini. Ako sam do sada ostao bez odgovora, mogu li pretpostaviti da su svi forumaši koji veruju ili samo sumnjaju da JFK-a nije ubio Osvald paranoični mamlazi?Ubistvo Kenedija moglo je da se izvede u jako uskom krugu konspiratora. Nisu zaboli tri aviona u njega niti su mu minirali tri zgrade, nisu pobili hiljade ljudi. Ako tu ne vidis (operativnu) razliku, onda ne znam sta dalje polemisati sa tobom. Edited October 9, 2010 by CowBoy
Muwan Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Teško. Mogući motivi, počinioci i načini su ovde brojni, za razliku od 9/11 gde svaka ponuđena alternativna teroija nudi krajnje nelogične odgovore na ova pitanja.Alternativna teorija u pogledu čega? Onog što se zaista dogodilo ili ekipe koja zapravo (može da) stoji iza cele priče?
Muwan Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ubistvo Kenedija moglo je da se izvede u jako uskom krugu konspiratora. Taj jako uzak krug konspiratora obuhvata trojicu snajperista, njihove markere, koordinatore na terenu, ekipu koja je promenila maršrutu kolone, ekipu koja je promenila ekipu koja je trebalo da vodi računa o bezbednosti, ekipu koja je zavrbovala i zatim ispalila Osvalda, ekipu koja je stvorila uslove da Rubi priđe Osvaldu u onoj garaži, ekipu koja je u roku od par sati nakon atentata snabdela medije detaljima iz kompletnog Osvaldovog života, ekipu koja je ozvaničila teoriju Magičnog metka, ekipu koja je zaturila stanovite ostatke tela ubijenog predsednika, ekipu koja je zaturila još podosta drugih dokaza... Baš, onako, uzak krug zaverenika.
Al-Khwarizmi Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) Alternativna teorija u pogledu čega? Onog što se zaista dogodilo ili ekipe koja zapravo (može da) stoji iza cele priče?Bilo koja teorija koja podrazumeva da na operativnom nivou ono nisu izvele samoubice u otetim putničkim avionima. Hajde da za početak ne zalazimo dalje od toga. Edited October 9, 2010 by Al-Khwarizmi
Recommended Posts