nisam ja Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 koliko je do jaja što se bez muke izguglaju uređaji identični onim što imam kod kuće :D
adam Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 rene - ni mi nemamo drsku odavno al tiganji su u svakodnevnoj upotrebi. isto - masina za kese vari i danas. meni je keva pretila kad su mi razbacane ploce po podu da ce, ako to ne slozim, da uzme kese i iskoristi za zamrzivac. jebote, al ste vi bili savremeni. ja sam prvi put video da postoji drugaciji otvarac za konzerve s nekih osamnaest. a ovaj djavo za seckanje nikad nije dovoljno dobro prijanjao za podlogu pa je bio uglavnom beskoristan. a negde sredinom sedamdesetih su matori dobili na poklon od nekog elektricni noz za secenje mesa - ovaj dole. i mi smo godinama mislili da je to za hleb.
beta Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) edit: adam bio brži električni nož. već 35 godina uspešno skuplja prašinu Edited November 13, 2017 by beta kentauri
renne Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Ja i dan danas koristi nož za hleb, nikako drugačije numem da isečem @nisam ja, da ima vakumiranje
fikret selimbašić Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 a negde sredinom sedamdesetih su matori dobili na poklon od nekog elektricni noz za secenje mesa - ovaj dole. i mi smo godinama mislili da je to za hleb. Ja sam do večeras mislio da je za rezanje hljeba :o tetka donijela polovan iz Njemačke pa nismo bili u prilici da vidimo sliku sa pakovanja da skontamo šta mu je stvarna namjena. Korišten vrlo kratko, brzo išćejfili rezanje hljeba na tanke kriške i odložili ga da skuplja prašinu dok nije bačen. Siguran sam da kod nas nikad mesa nije ni sjecnuo. Ne pomaže gugl da nađem sliku staklene boce brčanskog ulja Bimal. Skoro sam ih negdje uživo vidio ali zaboravih da uslikam. Ne znam da li je još neki od proizvođača tu flašu koristio.
renne Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) u to je baš bila ekstra flaša, onako "uvrnuta" i debela edit: kao ova sadašnja plastična, to je replika originala Edited November 13, 2017 by renne
fikret selimbašić Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) u to je baš bila ekstra flaša, onako "uvrnuta" i debela To, i nisam vidio da je ijedna jugo uljara tu vrstu koristila. Čep se otvarao nožem ili viljuškom, nije bilo navoja. Morao si imati zamjenske kad kupuješ, nisu bile nepovratna ambalaža. Jeste, ovakav je bio gornji dio. Edited November 13, 2017 by fikret selimbašić
renne Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 jebote, al ste vi bili savremeni. ja sam prvi put video da postoji drugaciji otvarac za konzerve s nekih osamnaest. a ovaj djavo za seckanje nikad nije dovoljno dobro prijanjao za podlogu pa je bio uglavnom beskoristan. Ćale radio dugo u Iraku i Siriji, a tamo bio zakok da se 35% zarade, koja nikako nije bila mala, moralo potrošiti u toj zemlji. I on kako je blesav, pokuovao sve moguće gedžete i kućne aparate, i tranistore i ostale zajebancije, to su bili koferi robe koji nisu mogli u avion da stanu sećam se da sam imao radio u obliku kornjače
aram Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 sećam se da sam imao radio u obliku kornjače ja u obliku globusa, žutog
adam Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 ja u obliku majmunske glave. donela kevina prijateljica iz kuvajta.
maheem Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 kad smo kod konzervi i otvaraca ona gavriloviceva sunka u konzervi je bila hit. kako je bila lepa boja njenog želea :lol: otvarala se "kljucem" i ostala mi uspomena na nju na kažiprstu za sva vremena - reta je pokušao da skine lim sa ključa pa je zaradio duboku posekotinu.
bigvlada Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 koliko je do jaja što se bez muke izguglaju uređaji identični onim što imam kod kuće :D Moj je crveni. :) Mleveni mak nikada nisam kupovao.
renne Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 I konzerve sardine, Eva recimo, se otvarala ključem, pa ako okreneš na pogrešnu stranu, otvoriš samo pola :D
Sestre Bronte Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Meni su bili večna frustracija... Kad ostanem sam kući za vikend, a za jelo samo konzerve. I ovaj otvarač.(skoro kao situacija iz crtaća sa Silvestreom :lol: ) Nagnječene jagodice, isečeni prsti i sadrzaj konzerve svid po stolu. Ni dan danas nisam naučio kako se pravilno koristi. imaš sreće što teacher ne čita ovu tema, verujem da bi te trajno banovao sdo je bio konzerve tri i taj nožić
Recommended Posts