Mel Posted October 16 Posted October 16 Baklave. tulumbe, i to bi bilo to. Nisam tri euro krema pojela za celo detinjstvo mada sam volela onaj beli namaz, sestra crni, jednom da smo bile zadovoljne da nesto podelimo.,..
banatjanin Posted October 16 Posted October 16 23 hours ago, barfly said: Da li je neko jeo nešto slano u toj Jugoslaviji? Obožavao čipsove svih vrsta. Na prvom mestu bio neki opskurni Krompi, u potpuno braon kesi, sa nekim nasmejanim krompirom kao ilustracijom. Čini mi se da sam jedini koji ga se seća i mislim da još uvek mogu da mu prizovem ukus. Za njim Čipi Čips, još kad se pojavio rebrasti, ih! I naravno, Pik Čačak - i čips, i Gricko, i Alka flips. Voleo Sticky grisine, kesica sva nešto svetlo plava, pravile se u Novom Bečeju, pik Sokolac ili tako nešto. Štarkove prezirao, kao i danas. Voleo i one kratke, punjene kikirikijem, Griski valjda. Ondašnju Argetu, jednu i jedinu kokošiju, upakovanu u robusnu nebrendiranu konzervu u kartonskoj kutiji, sam mogao uvek da mažem. Bila jr i divna, svilenkasta Čoka pašteta u crevu. Druga industrija me nije preterano zanimala, istina sve se jelo, ali šta ćeš pored dedinih šunki, kobasica i slanine... 2
slepa živana Posted October 16 Posted October 16 moj brat je voleo ko ko pe pe parizer voleli smo kobasice koje su se zvale "srpske tanke" i uvek su išle uz pire krompir a bile su neke tanke kobasice u vakumiranom pakovanju, 5, 6, unutra... sve mi se nešto mota u glavi da su se zvale pikoline ili tako nešto. možda nisu bile domaće. e to je bilo nešto fenomenalno. nisu se spremale, jele su se žive, kao čajna slane ribice ribice bi volela da mogu sad da probam. ne znam da li su to te lasta što adam spominje. ne mogu da nađem sliku. ima neka crveno bela kesica, piše na njoj osjek. poznate su mi i te... ali ove moje su bile u rezedo beloj kesici i providnim delom da se vide kao u akvarijumu. slurrrrp 2
makaronee Posted October 16 Posted October 16 (edited) Pašteta Delikatesna - biće najpre subotički 29. novembar - imaženskeimasve, paradjaz pasta, jajauprahu! Bivalo roditelji dovukli ceo gepek pezejca suhomesnatog iz nr mađarske, štš zavečeru? pašteteileba! Setih se još jedne sladoledžijske opsesije - somboledov od kafe! Pakovanje od po kile. E daa, fileti skuše - moguće da je mirna rovinjska, ribarska barka u suton na opremi, slična paleta kao Lara cigarete. Uglvnm, to je ta fiksacija na delikatni buke amonijaka. Nema ga više nasvijet dasejavi. Edited October 16 by makaronee Skušetina! 1 2
banatjanin Posted October 17 Posted October 17 kad pominješ Mirnu, a pisalo se ovde davno već, bio oslić a la bakalar, proizvodnja Postire sa Brača, to je bila konzerva nad konzervama. sad ovo novo, oslić Adriatic Queen, nije isto ali je blizu - kad naletim, uzmem desetak komada odmah da zaštekam. brza salata sa tim oslićem, leblebijama, kaparima i crvenim lukom, zalivena dobrim maslinovim i sokom od limuna je porodično jedan od omiljenih letnjih obroka - kad se nikome niti kuva, niti jede toplo a jednu originalnu staru konzervu čuvam i dalje, u njen posed došao sam zahvaljujući divnom gestu jedne divne bivše forumašice, koja mi je tako postala riblja posestrima zauvek (iako se nikada nismo sreli zapravo)
adam Posted October 17 Posted October 17 15 hours ago, slepa živana said: slane ribice ribice bi volela da mogu sad da probam. ne znam da li su to te lasta što adam spominje. ne mogu da nađem sliku. ima neka crveno bela kesica, piše na njoj osjek. poznate su mi i te... ali ove moje su bile u rezedo beloj kesici i providnim delom da se vide kao u akvarijumu. slurrrrp to su te sto sam ja voleo. ja sam mislio da su plave al sta ja znam o bojama. mislim da su bile lasta al moguce da gresim. 15 hours ago, banatjanin said: Bila jr i divna, svilenkasta Čoka pašteta u crevu. uuuuuuuuuu!!! ovo se retko kupovalo al kad bi se kupila to sam cedio direktno u usta, onako s nogu, svaki put kad otvorim frizider. pa bih dobio cusku od keve ako me uhvati. a od cokoladica su najbolji bili beli i zeleni mond. milion puta bolji od ovih sadasnjih marsova, snikersa i ostalih gluposti. 1 1
ivy Posted October 17 Posted October 17 mond je bila zakon cokoladica a kviki gric sam jela letos kupili negde u Bosni i predivan je! 2
arheolog1981 Posted October 19 Posted October 19 Lasta ima da se naruči na Ananasu, ja uzeo od svega pomalo Stiglo ekspresno. Probao za sad široko hvaljene krem štapiće sa lešnikom. Sve je perfektno, od ukusa do pakovanja. https://ananas.rs/brendovi/lasta Esid: Pakovanje nisam pojeo 1
Tihajeza Posted October 20 Posted October 20 Jel se sećate "Benka"? Kao Kraš ekspres prah, samo su bile više onako granulice i pored čokoladnog, bio i ukus banane. 2
Filozof manijak Posted October 25 Posted October 25 Jel još neko kusao kašičicom cedevitu u prahu, umesto da pravi sok? 2
Constantin Posted October 25 Posted October 25 Podseća me na ekskurzije.... ...i svi su nam ovako, u ovakvom pakovanju, bili sokovi "Dvojni C"....i ovo nam je bio Dvojni C
Recommended Posts