Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted (edited)
50 minutes ago, aram said:

Institut za krompir je valjda bio u Guči?

jeste, u pravu si, a za vocarstvo u cacku. ja sam u secanju sve objedinila pod "cacak" jer sam u jednom obilasku bila u oba.

@Boksi ne znam, nije mi to struka. sigurno ima jer se tamo bas ozboljno radilo sa semenskim sortama.

poz

Edited by le petit nicolas
  • Hvala 1
Posted
28 minutes ago, adam said:

jeste. al ako men secanje ne vara, to je izgledalo super u radnji al nije bas valjalo. bilo vise zelatina nego sunke, sunka bila preslana i nejestiva. i sve to ako usper da otvoris konzervu posto se taj kljuc redovno zaglavljivao pa je posle moralo da se manipulise onim kljucicima koji nisu bas pasovali jer je rub na tim konzervama bio dublji. svakako skuplja dara nego mera. 

Ja jos imam ogroman oziljak na jednom prstu dugacak 4 cm dok sam ga otvarao na alternativni nacin. Sikljala je krv iz mene.

• Haha 2
Posted
34 minutes ago, Lo Zingaro said:

Ja jos imam ogroman oziljak na jednom prstu dugacak 4 cm dok sam ga otvarao na alternativni nacin. Sikljala je krv iz mene.

sigurno nisi jedini. ko zna kolko ljudi je to cudo skoro obogaljilo. 

• Haha 1
Posted
12 hours ago, barfly said:

Da li je neko jeo nešto slano u toj Jugoslaviji?

i slano i slatko

a zove se kratko

iglo pe ka be

IGLO

iglo-pkb-300x225.png

• +1 4
  • Wub 4
Posted
1 hour ago, adam said:

jeste. al ako men secanje ne vara, to je izgledalo super u radnji al nije bas valjalo. bilo vise zelatina nego sunke, sunka bila preslana i nejestiva. i sve to ako usper da otvoris konzervu posto se taj kljuc redovno zaglavljivao pa je posle moralo da se manipulise onim kljucicima koji nisu bas pasovali jer je rub na tim konzervama bio dublji. svakako skuplja dara nego mera. 

Jeste bilo neprakticno pakovanje ali meni bas nedostaje ta slanost a pogotovo onaj zhele. Mozda je samo stvar nostalgije ali imam osecj da su pastete bile ukusnije, pogotovo gavrilovic u metalnoj konzervi pa i parizeri oni koji se vremenom skore a ne ubalave. Za kisele pavlake sam siguran da su bile sasvin drugi proizvod i mnogo bolji.

• +1 1
Posted (edited)

ooo, ne otvaraj pandorinu kutiju nekadasnjeg i sadasnjeg kvaliteta istih proizvoda.

ako i prihvatim da me secanje vara, da je u mladosti sve bilo ukusnije, lepse mirisalo i izgledalo, suva empirija dokazuje da vise gotovo ni jedan tvrdi sir ne mogu da secem onom lopaticom za secenje na listove. eno je, skuplja prasinu u fijoci jer se sirevi muljaju, mese, kao sapun.

ps. gavrilovic jos ima mandolinu, ne otvara se lose i dobrog je ukusa.

poz

Edited by le petit nicolas
  • Hvala 1
Posted

Jel' još neko ovo jeo kašikom?

Ex-Yu-Kras-Express-kutija_slika_O_149691

• +1 8
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
2 minutes ago, zorglub said:

Naravno da jeste. Zakašlješ se, umireš minut, dva, pa nastaviš.

• +1 1
  • Haha 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, slepa živana said:

i slano i slatko

a zove se kratko

iglo pe ka be

IGLO

iglo-pkb-300x225.png

To je ono testo

što se mesi često...

Posted
16 hours ago, barfly said:

Ja. Evo čitam ovo, i ne mogu da se setim nijednog omiljenog slatkiša. Ni kao dete nisam bila dete 🤷

Posted

E da, setila sam se. Ćale me je povremeno vodio u poslastičarnice u Kačarevu, i tamo sam imala pravo na dva kolača. A izbor je bio sledeći: krempita, šampita, grlka baklava, egipatska. I orasnice. Pila se limunada ili boza. Bile lizalice u obliku cucle (to mi nisu davali). 

Ove navedene slatkiše i sad volim. 

• +1 1
Posted
16 hours ago, barfly said:

Nisam bio neki ljubitelj, ali iz nekog razloga ovo mi prvo pada na pamet...

Kviki slano trajno pecivo Podravka

• +1 2
  • Wub 1
Posted
3 hours ago, Filozof manijak said:

To je ono testo

što se mesi često...

što se troši

• +1 1
Posted
3 hours ago, Svemir Zeka said:

u Kačarevu

sam se jednom predozirao skovercima sa đemom. I ja najviše volim baklave, urmašice i pitu sa višnjama.

• Wub 1
Posted
6 hours ago, zorglub said:

Pa kako ću viljuškom druže?

• Haha 2
  • Vojvodo,serdare 2