Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

ja sam voljela ledo pistac i burbon u kutiji. doduse burbon mi je uglavnom ostajao nedosanjani san.

od slanisa gricko i griski i dvopek u crvenom pakovanju.

Posted (edited)

Masan čips.

edit: i Riki Kiki. I to je bilo masno.

Edited by ragasto
Posted
37 minutes ago, barfly said:

Da li je neko jeo nešto slano u toj Jugoslaviji?

Eo, poluslatko!

image.thumb.jpeg.620dde2fddad5570dc6e96b69cac7d71.jpeg

Posted (edited)
3 hours ago, ragasto said:

Masan čips.

ti se ismevas, al cacak je imao (ima?) institut za krompir. ozbiljna naucna firma je to bila. bila, uprepastila se sta su sve imali i radili sa sortama.

poz

Edited by le petit nicolas
  • +1 1
  • Wub 1
  • Hvala 1
Posted (edited)

Pa ok, malo ga ismevam ali da je bio masan - bio je. A to mi je jedan od glavnih ukusa detinjstva. I nekako mislim da je takav bio x puta manje škodljiv od današnjih čipseva sa sintetičkim ukusima...koji su ukusni, jbg. Bar sam siguran da se nije previše petljalo nego samo krompir, so i mas.

@le petit nicolas

Edited by ragasto
  • +1 1
Posted (edited)

ma, javila sam se zbog instituta. cips i smoki nikad nisam jela, bas zbog masnosti. gadili su mi se masni prsti i miris. :cry:

samo grisine i ribice. kesice boje neba. lasta, capljina.

poz

Edited by le petit nicolas
  • +1 5
  • Hvala 1
Posted
6 hours ago, le petit nicolas said:

ti se ismevas, al cacak je imao (ima?) institut za krompir. ozbiljna naucna firma je to bila. bila, uprepastila se sta su sve imali i radili sa sortama.

poz

Da li postoji negde nešto i istoriji i radu tog Instituta???

Posted
6 hours ago, ragasto said:

Bar sam siguran da se nije previše petljalo nego samo krompir, so i mas.

Može biti, jer bila je lutrija da li ćeš izvući (iole) svež, ili užegao, ili pržen na užeglom ulju. 

• +1 1
  • Haha 1
Posted
6 hours ago, le petit nicolas said:

ma, javila sam se zbog instituta. cips i smoki nikad nisam jela, bas zbog masnosti. gadili su mi se masni prsti i miris. :cry:

Gricko je nešto najgotivnije što dete u meni pamti, dobar je ukus bio, a ruke ti se umusave da ne možeš tri dana da ih opereš.

• +1 2
  • Wub 1
Posted

Institut za krompir je valjda bio u Guči?

Posted

od slanog ima svasta, pisali smo al nema veze, evo ponovo... kreker vic, kikiriki iz konzerve najbolji usvijet, lasta ribice, prima grisini, buco sir sa sunkom, dimljeni tvrdi sir, onaj omanji, okrugli, tamno braon, bilo ga u centropromovim samouslugama, ozbiljno skup pa se jeo samo u specijalnim prilikama, ne secam se kako se zvao... onda budjola u mrezici, mesni dorucak, nikad neprezaljeni sarajevski kefir koji pucketa po jeziku dok se pije. pkb puter je bio neuporediv s ovim danas, jogurt isto. pkb pogacice, dve u kesici, birao stutkane i slabo pecene, nikad harmonike, pa zalivene jogurtom. uh! voleo sam i vulgaris karnex pastetu, na belom sundjerastom hlebu pa i to zaliveno jogurtom. 

• +1 1
  • Wub 1
  • Hvala 1
Posted

Beše neka šunka u konzervi sa onim ključem sa donje strane što se otvarala kao u crtaću?

Posted
10 minutes ago, Boksi said:

Beše neka šunka u konzervi sa onim ključem sa donje strane što se otvarala kao u crtaću?

jeste. al ako men secanje ne vara, to je izgledalo super u radnji al nije bas valjalo. bilo vise zelatina nego sunke, sunka bila preslana i nejestiva. i sve to ako usper da otvoris konzervu posto se taj kljuc redovno zaglavljivao pa je posle moralo da se manipulise onim kljucicima koji nisu bas pasovali jer je rub na tim konzervama bio dublji. svakako skuplja dara nego mera. 

• Hvala 2