Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted (edited)

Tvrda tabla od secera i ne znam cega jos, sa kikirikijem.Neke bele i smedje okrugle slovenacke bombone sa tzv. alpskim mlekom, skoro da uopste nisu bile slatke. U plasticnim kutijicama. :wub:Kraj sedamdesetih, pocetak osamdesetih.Nastavite niz.

Edited by FranziskaKafka
Posted (edited)

neki banini iz 94. godinekupovala sam u samousluzi gorica a ni nje više nema

Edited by orderka
Posted

nicega se ne secham bolje nego slatke [a bogme i slane] kuhinje moje bake

Posted

Fructalov dvojni A. Sok od sargarepe, jabuke, i valjda marelice. Ako se secate onih uskih cetvrtastih tetrapaka. Godinama sam trazila sok koji ce bar da lici na famozni dvojni A al` nista :(

Posted

pingo, otrov od sokabombone toza dekstrozasmoki sa ukusom jagodevoljeni banini :wub:

Posted

Mene muz smuvao na Banine :unsure: .tamni vragolani, slatki oblaci, vocni poljupci...kupovao mi svaki dan...a nisu bili tako jeftini <_<

Posted
Softi
Uh, od jagode. Glavni baja je bio onaj ko može da strpa celo pakovanje u usta i ne iščaši vilicu.
Posted (edited)

pekabela sladoledi (twini, cmok, leni, capri)sladoled u kuglici, mada ne znam ko ga je proizvodio (koja se posli stavi na kuku od auta :D )jaffa biscuitžvake u obliku cigareta

Edited by Nicol
Posted (edited)
pekabela sladoledi (twini, cmok, leni, capri)sladoled u kuglici, mada ne znam ko ga je proizvodio (koja se posli stavi na kuku od auta :D )jaffa biscuitžvake u obliku cigareta
Ovo i dalje postoji, u suprotnom bih ja pomenuo i Krašove bajadere :wub:Žvake u obliku pljuga su bile vrh™. Astibo iz Štipa.A od Pekabele - Hladiša (od kajsije valjda), odvratni Sneško, Rum koktel itd. Edited by henrik larsson
Posted
Uh, od jagode. Glavni baja je bio onaj ko može da strpa celo pakovanje u usta i ne iščaši vilicu.
a kad ti pukne balun zalipiš se od kose do pola vrata? s tim da su se mogli napuhat i dupli baluni, jedan u drugome...
Posted

sladoled u kuglici je proizvodio ledo, kao i onaj u kutiji vanila-pistacio :wub:gladna sam.

Posted
Ovo i dalje postoji, u suprotnom bih ja pomenuo i Krašove bajadere :wub:
ma jaffu spominjem jer mi je dosta muke zadala, nije je bilo nigdi par godina. samo tops.