Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted
Grad se jako proširio, pa je skočio rejting naseljima koja su nekad bila periferija. Sad se periferijom smatra Veternik, Slana Bara... Mislim da je glavna prednost našeg kraja puno zelenila, prostora i malo saobraćaja. Ne bih nikad menjala ovu komociju i stare, debele zidove za neku ulicu-klisuru u centru, gde ni kola ne mož' parkirati, a kamoli šta drugo...
Ovo je prava stvar... Ja, stvarno, sve tеže razumem ljude koji žele da žive u centru ili na Grbavici po svaku cenu... Pa tamo ne možeš ni auto da parkiraš, ni dete da prošetaš... Ovde mir i tišina... Zelenilo i prelep kraj za šetnju gdegod kreneš...
Posted
Ranije sam živela na Grbavici, tačnije- na Katoličkom groblju (može li se taj deo zvati Grobavica?) Moram priznati da sam imala loše predrasude prema Staroj Detelinari. Kako to obično biva, baš takve stvari vam se i dogode... Mene je amo dovela udaja- muž ima stan u zgradi staroj četrdesetak godina.Grad se jako proširio, pa je skočio rejting naseljima koja su nekad bila periferija. Sad se periferijom smatra Veternik, Slana Bara... Mislim da je glavna prednost našeg kraja puno zelenila, prostora i malo saobraćaja. Ne bih nikad menjala ovu komociju i stare, debele zidove za neku ulicu-klisuru u centru, gde ni kola ne mož' parkirati, a kamoli šta drugo...
Za te pare koje sam dao za stan od 55 kvadrata na Detosu sam mogao dobiti stan od 40 u Hadzi Ruvimovoj (300m razlike vazdusnom linijom), a kao adut tom stanu je bio sto ce se tu probiti bulevar sto se sada i desava, a meni cinjenica da ce mi automobili tutnjati 24 sata pod samim prozorom i nije bio neki plus. Gospodza bila trudna, pa smo gledali nesto mirnije, gde ce se moci dete pustiti pred zgradu i gde cemo mi moci parkirati (bas me zanima kako se snalaze oni koji zive u zeleznickoj) i zato smo odabrali Staru Detelinaru. Jeste mi se tada cinilo malo daleko, ali vreme je pokazalo da nisam bio u pravu... Jeste da smo poznati narkomanski kvart, ali niko nije savrsen, pitanje je kako je i kod ostalih.Neko rece da je dosadila vezanost ka Srbiji, NS i sta znam pa je vezanost za svoj kraj simpa, ok je kad se mi zezamo, ali kad sam pre neki dan video desetak klinaca od 15-ak godina gde su svi imali istetovirane deteline, uz svu ogradu da sam ja matora konzerva, nije mi se ni to bas dopalo... :rolleyes:
Posted
ali kad sam pre neki dan video desetak klinaca od 15-ak godina gde su svi imali istetovirane deteline, uz svu ogradu da sam ja matora konzerva, nije mi se ni to bas dopalo..
..da, da, ja sam bas hteo da uputim disklejmer, da se ova naglo probudjena emocija kod moje malenkosti ne pomesa sa tim idiotskim kvartovskim netrpeljivostima i lokal-patriotizmima i glupostima!
Posted
Jeste da smo poznati narkomanski kvart, ali niko nije savrsen, pitanje je kako je i kod ostalih.
Nažalost, više niko nije spašen... Sad se drogiraju i salašari, i seljaci, studenti, đaci i milicajci, a ne samo Limanci i Detelinarci.
Posted (edited)

Korozija veceras u CK. Moz neko da potvrdi ovo?

Edited by Hustler
Posted

zivo me interesuje... jesu li se desila nekada okupljanja forumasa iz Novog Sada?ono fudbalica, basketica ili najobicnije druzenje?

Posted

Bilo je, prošaraj malo po ovom topiku... Muzička okupljanja su prošla odlično, a pokušaj da organizujemo forumski fudbal završio se tako što smo nas trojica okupljenih odigrali basket sa nekim lokalnim momcima. :lol: Ako ćeš da organizuješ nešto novo, pa još i da finansiraš, bićeš naš idol :)

Posted
Bilo je, prošaraj malo po ovom topiku... Muzička okupljanja su prošla odlično, a pokušaj da organizujemo forumski fudbal završio se tako što smo nas trojica okupljenih odigrali basket sa nekim lokalnim momcima. :lol: Ako ćeš da organizuješ nešto novo, pa još i da finansiraš, bićeš naš idol :)
ne sme covek da postavi ni najobicnije pitanje na ovaj internet a da ga ne saceka neka smicalica kao odgovor. :)organizovao bih ja sve i svasta i sve bih to finansirao, ali ovaj novi sad mi je, sto se kaze, mnogo ravan grad i uopste ne mogu da se ubacim u tu atmosferu projektovanja dogadjaja vezanih za njega. da smo sada u kragujevcu, kupio bih cetiri-pet bombi piva, otisli bi na neko brdasce ili jezero nas 20-30 i bilo bi nam nikad bolje.ovako, jedinu organizaciju koju mogu da smislim je da se zdruzimo svi tako odreda i onda da se setamo ulicama.
Posted
ovako, jedinu organizaciju koju mogu da smislim je da se zdruzimo svi tako odreda i onda da se setamo ulicama.
To se kraće kaže "rulja baulja" :)
Posted (edited)
1. da smo sada u kragujevcu, kupio bih cetiri-pet bombi piva, otisli bi na neko brdasce ili jezero nas 20-30 i bilo bi nam nikad bolje.2. ovako, jedinu organizaciju koju mogu da smislim je da se zdruzimo svi tako odreda i onda da se setamo ulicama.
da, to su te razlike izmedju ns-a i kragujevca Edited by Hustler
Posted
organizovao bih ja sve i svasta i sve bih to finansirao, ali ovaj novi sad mi je, sto se kaze, mnogo ravan grad i uopste ne mogu da se ubacim u tu atmosferu projektovanja dogadjaja vezanih za njega. da smo sada u kragujevcu, kupio bih cetiri-pet bombi piva, otisli bi na neko brdasce ili jezero nas 20-30 i bilo bi nam nikad bolje.
Onda idemo u Ledince, ima brda, ima jezera a našlo bi se i piva.
Posted

ajd ajdred je vise da se okupimosad je zima, ne moramo da smo umajcamai da negde popijemo pivcesve ostalo cu smatrati sarkazmom i klasicnom novosadskom skolonoscu ka neupoznavanjem

Posted (edited)

jel ima ljudi? ja sam za

Edited by Hustler
Posted (edited)

ja sam za.izlobirajte obavezno i hattorija. uvek kada pomislim na novi sad pomislim na ravnu zemlju i tog coveka. naravno, nisam ja gej, fora je samo da nemam real zivot i da mi se sve vrti oko ovog foruma.

Edited by nixolaus