Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted
Ma najgore je što ja živim na Avijaciji, samo ne u kući, nego u zgradi (onim malim na izlazu iz NS, prema Rumeneci, sa leve strane), pa kad god šetam dete prolazim pored tih preteranih kućica... I duša pati, pati...
He, ja sam na Starom Detošu kod pruge. Popodne prenesem kolica preko šina, šetam bebu tuda i maštam kako bih pravila večerinke za društvo u nekom takvom dvorištu...
Au, sto mu gromova, pa ja sam u crvenim zgradama, kod Gonza (i uvek sam smatrao da je to Stara a ne Avijacija.. Avijacija pocinje iza Avijaticarske ulice.. tehnicki, mi smo Jugovicevo, ali to je drugarica Stara). Bas komsiluk. Umesto sto se NS-PPP okuplja u glupoj Izbi, mogli bismo nametnuti velikodetelinarski hegemonizam i naterati ostatak da se skupljamo u "Jastrebu" ili "Gonzu" ili "Pilotu".. ili kod petokrake kod Poste u Brace Mogin.. il na nekom atomskom sklonistu.. i tako to.
Posted
Au, sto mu gromova, pa ja sam u crvenim zgradama, kod Gonza (i uvek sam smatrao da je to Stara a ne Avijacija.. Avijacija pocinje iza Avijaticarske ulice.. tehnicki, mi smo Jugovicevo, ali to je drugarica Stara). Bas komsiluk. Umesto sto se NS-PPP okuplja u glupoj Izbi, mogli bismo nametnuti velikodetelinarski hegemonizam i naterati ostatak da se skupljamo u "Jastrebu" ili "Gonzu" ili "Pilotu".. ili kod petokrake kod Poste u Brace Mogin.. il na nekom atomskom sklonistu.. i tako to.
Kakav bi to provod bio... Tetkica u borosanama, limene pepeljare i karirani stoljnaci... Kafa čemeruša... Narodnjaci (ali tihi) iz zvučnika...Vraća mi se sećanje na I godinu gimnazije i kafanu "Kovilj" na Ribljoj Pijaci, koju su zlotvori pretvorili u knjižaru... Sad je tu opet nešto drugo, valjda... Ili na "Valjevo" u Pap Pavla pored kog sam godinama prolazio... A sad je tamo neki bar...Spade NS na Detelinarske low budget kafane...Uzgred, jesi li ti jedna od onih što parkiraju i voze kola po trotoaru ili ih, kao i sav pošten svet, mrziš i prezireš ? :rolleyes: Imam ideju da jednu noć samo zaređam i sve automobile parkirane na trotoaru izlupam čekićem, koliko mi to ide na nerve...
Posted (edited)

S obzirom koliko se brzo siri grad i kako se grade zgrade, pretpostavljam da ni te kuce nece predugo trajati... Ko bi rekao da ce se izgraditi onoliko zgrada u nasem kraju u ovako kratko vreme i da cemo se tako "pribliziti" centru. Dobra stvar je sto je nekretnina koju sam kupio na losoj lokaciji dobila na vrednosti, a lose je sto nema mesta za zabaviste i ko zna kada ce biti.

ili kod petokrake kod Poste u Brace Mogin...
Najbolje kod petokrake... :wub: Samo treba rasterati pivopije. Ili im se pridruziti. ;) Ja sam kod Tozine skole... Samo sto sam sa bebironom uglavnom bio na onoj livadi kraj robne kuce, a sad idemo na ono fensi igraliste iza ABC-a. P.S. Mogla bi ova tema da se splituje na detelinarsku ili mozda cak i starodetelinarsku.edit: Mnogo manje setam kroz grad pa me zanima postoje li jos te kafanice: Tasta na Strandu, Bosna na Grbavici, Cep kod Futoske, SUR Valjevo u Pap Pavla... Edited by MrX
Posted

Aj drugo neko vreme da posvetimo kafanama, sada bih da uznosimo nas divni kraj: potez od Kornelija Stankovica do Avijaticarske. Ionako mrzim sve lokalizme kojima nazalost pripadam (od Srbije do Novog Sada), pa mi onda ovaj mikrolokalizam nekako romantican. Dakle, kako se provoditi po Staroj Detelinari?

Uzgred, jesi li ti jedna od onih što parkiraju i voze kola po trotoaru ili ih, kao i sav pošten svet, mrziš i prezireš ?
ja sam jedna od onih koji, kao sav posten svet, mrzi i prezire.
Posted (edited)
ja sam jedna od onih koji, kao sav posten svet, mrzi i prezire.
O, dear god :unsure: P.S.Zasto bi neko imao poriv da rasteruje pivopije? angry.gif:blink: Oh, ostavljam vas detelinarci. Edited by angelfish
Posted

živim na dvajes metara od petokrake, tj. Parka 88 ruža (dugo verovao da je Tito tu sahranjen) i radije bih rasterao decu iz Kalmanalanga nego drugove pivopije. Moje simpatije su zauvek osvojili pre jedno godinu dana, kada su kolektivno odvojili od porcija jelena i platili liku da ofarba i vrati stari staj crveno-beloj petokraci, koju su koridaši prethodno usrali, pokušavši da je presprejišu u klupske žuto-plave boje! Najlepše je u sumrak kad pemzjonere polako zamenjuju dileri. Klupe su tada najpraznije, a kartoni na njima još topli. Taman za pepepe mitinge..

Posted
Oh, ostavljam vas detelinarci.
Nemoj! Dodji! :)
Posted

kad sam se prošle godine doselio prvi put u novi sad, živeo sam baš u rumenačkoj. i, sećam se da, kad god bi me neko pitao na kom kraju živim, nikad nisam bio siguran šta da odgovorim :)[btw, ima li ikakve šanse pronaći sada pristojan stan u ns?]

Posted

Doci cem, al' samo gde se pije lav i gde ima pivopija. I da nas je sto vise forumasa.

Posted

Rumenacka je nedosledna, malo Stara, malo Nova... Fuj!

Posted (edited)
mogli bismo nametnuti velikodetelinarski hegemonizam i naterati ostatak da se skupljamo u "Jastrebu" ili "Gonzu" ili "Pilotu".. ili kod petokrake kod Poste u Brace Mogin.. il na nekom atomskom sklonistu.. i tako to.
Hej, pa ja sam svako jutro tamo! :lol: Nekad odem i popodne, ali onda su svi već pijani, bulazne i dovikuju se. Ujutru bude divan vazduh, bebica spava k'o bubica, pa kad sam već kod pentagrama, koristim priliku da se odam svojim ritualnim porocima (pročitam novine i pojedem "O-la-la"). Još kad bi moglo i kafu popiti...Inače, mogu vam reći, wet-wet-wet brothers su idealna okolina za kuliranje... Gledaju ljudi svoja posla, za razliku od mama koje priđu pa gnjave tiradama o detetu, baba punih pitanja itd. A često ispadne i neki geg.
Kakav bi to provod bio... Tetkica u borosanama, limene pepeljare i karirani stoljnaci... Kafa čemeruša... Narodnjaci (ali tihi) iz zvučnika...
Pišite i mene!
edit: Mnogo manje setam kroz grad pa me zanima postoje li jos te kafanice: Tasta na Strandu, Bosna na Grbavici, Cep kod Futoske, SUR Valjevo u Pap Pavla...
živela sam pre kod "Bosne", još nosim traume :lol: Mislim da su tu sad neke zgrade. "Tašta" postoji.
Dakle, kako se provoditi po Staroj Detelinari?
Teško... Nije baš stvarana za provod, više je za mirne penzionerske, roditeljske ili pak narkomanske dane. Edited by LaRicca
Posted

Nisam ni ja mislio nekakav party animal provod.. vec 'nako, na neke fine starodetoshke momente..

Posted

Pa nemam pojma, ja sam tu relativno nova... Samo se šetam, i ponekad popijem kafu u onoj bašti prekoputa "Palme".

Posted

Nesto je mnogo novih nedavno :) Cujem, zapravo, da je ovaj nas kraj postao popularan, od kada se volsebno priblizio centru? Kako se Detelinara kotira sada?

Posted

Ranije sam živela na Grbavici, tačnije- na Katoličkom groblju (može li se taj deo zvati Grobavica?) Moram priznati da sam imala loše predrasude prema Staroj Detelinari. Kako to obično biva, baš takve stvari vam se i dogode... Mene je amo dovela udaja- muž ima stan u zgradi staroj četrdesetak godina.Grad se jako proširio, pa je skočio rejting naseljima koja su nekad bila periferija. Sad se periferijom smatra Veternik, Slana Bara... Mislim da je glavna prednost našeg kraja puno zelenila, prostora i malo saobraćaja. Ne bih nikad menjala ovu komociju i stare, debele zidove za neku ulicu-klisuru u centru, gde ni kola ne mož' parkirati, a kamoli šta drugo...