Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

8.Internacionalni festival uličnih svirača - IFUS 2008 Internacionalni festival uličnih svirača - IFUS 2008. održaće se, po osmi put, u periodu od 9 ? 13. septembra.U pet festivalskih dana, na više lokacija, od Pozorišnog trga do Dunavskog parka, u preko sto programa nastupiće tri stotine umetnika iz Srbije, Italije, Engleske,Portugalije, Argentine, Nemačke i Francuske.Iako odlučno zadržava ono što je bilo najbolje u prethodnim godinama, Festival menja svoj karakter i poprima jednu ili čak više novih dimenzija. Na primer, osim na binama, ulicama i trgovima, učesnici ovogodišnjeg Festivala pojavljivaće se na fasadama zgrada, kamionima i dizalicama.Takođe, publika će po prvi put moći da uživa u velikim spektaklima na otvorenom prostoru. Najveća atrakcija ovogodišnjeg Festivala biće gostovanje grupe Voala iz Argentine, koja izvodi predstavu plesa u vazduhu. Predstava, u okviru koje orkestar prati koreografije desetak plesača, koji su okačeni na dizalicu visine pedeset metara, biće nezaboravan doživljaj za sve prisutne.Kao i svake godine, iz izuzetno bogatog festivalskog programa, svako će pronaći nešto po svom ukusu bilo da je to emotivna muzika virtuoza Trio Cosaco iz Italije, urnebesno smešne obrade grupe Cosmic sausages iz Londona ili ??fado sa ska vibracijama?? portugalske grupe Oquestrada . Na Festivalu će se predstaviti i različite domaće muzičke grupe i orkestari: Zbogom Brus Li ; Rich Bitch sa Tanjom Jovićević, šinobusi zatim dobošari Dragoljuba Đuričića i Stanković Perkussion Ensemble. Meškarke iz Aradca, Bičari iz Mužlje i Narodni orkestar Svirala podsetiće na izvornu muziku i stare običaje dok će deca iz Portugalije i Novog Sada zajednički pokazati da muzika ne poznaje granice.Ovo su samo neki od učesnika... Biće tu još mnogo drugih muzičara, glumaca, plesača, klovnova, ekvilibrista i žonglera, koji će i ove godine centar Novog Sada pretvoriti u pravu pozornicu dobre zabave. Pogledajte najavni spot festivala

backlight%204x3%20manje%20sajt.jpghttp://www.cekans.org.yu/
Posted

proslu subotu sam sa fejkom slusao bend tri kapljice u ck, simpaticne su, pet devojaka, decurlija prakticno, sviraju neki novosadski pank, nije bas skroz tvrdo, ali nije ni premekano. imale su dva basa, to je kao kul. mislim da one rade vec neko vreme, cuo sam im za ime, ali nisam ih video uzivo. sad u sledecu subotu sviraju u nekakvom bunker hillu, u pasazu dunavske 23, nemam pojma sta je to, valjda negde izmedju dunavske i riblje pijace. dakle, dodjite, teresa orlovsky gepruft.

Posted

NOVI SAD BRASS ORCHESTRA-NOVOSADSKI BRASS ORKESTARPonedeljak, 8. septembar PASAZ ZMAJ JOVINE 4 (pivnica Gusan), Novi Sadstart u 20hPop&Jazz Solisti: Svetlana Palada -vokalJelena Buca-vokalGabor Bunford-tenor saxofonSvetlana Jovicevic-alt saksofonAleksandar Banjac- piano;Istvan Madjaric -bass gitaraDirigent Fedor Vrtacnikl_52ad994b0d2e5952312387c401ef1f1d.jpg

Posted

Juce su i Futoska i Hadzi Ruvimova bile zatvorene pa je jedina ulica kojom se sa NN moglo stici u centar bila Kornelija Stankovica gde je naravno bila ogromna guzva. Nikad mi nece biti jasno da li se taj haos stvara namerno ili toliko nemaju pojma ili ih je bas briga (sto je najverovatnija opcija) ? I zasto se sa krpljenjem kralja Petra uvek pocinje tri dana pred pocetak sajma? :blink:

Posted
Juce su i Futoska i Hadzi Ruvimova bile zatvorene pa je jedina ulica kojom se sa NN moglo stici u centar bila Kornelija Stankovica gde je naravno bila ogromna guzva. Nikad mi nece biti jasno da li se taj haos stvara namerno ili toliko nemaju pojma ili ih je bas briga (sto je najverovatnija opcija) ? I zasto se sa krpljenjem kralja Petra uvek pocinje tri dana pred pocetak sajma? :blink:
Proširuje se Hadži Ruvimova za još 2 trake, pa će konačno ta ulica i ličiti na nešto ... do kraja oktobra traju radovi, tako kažu.
Posted

E gde me podseti za Zutu Kucu. Hvala ti. Ja sam poslednji put usao u nju jedno nedelju dve dana pred rusenje. Nije bilo struje ali je telefonska linija bila otvorena. Tada smo pricali sa celim svetom...tada smo bili svet! A tu godinu smo docekali na istom mestu. Ja mislim da je zurka trajala bar 48 sati!!! Kakav je to raspad bio, he he he cool.gif - alternativa Novog Sada je pukla kad su srušili Žutu kućuedit: puj, puj...

Posted

Zna li neko kakva je situacija sa licnim kratama, kad se treba doci, koliko se ceka, da li jos ima onog prijavljivanja na spiskove? Moze li se to odraditi jos negde osim u SUPu u Kralja Petra?

Posted

Interzone 09 - od 16. do 18. oktobra; Studio M; Novi Sad Interzone festival koji ce po 9. put biti održan u Novom Sadu, od 16. do 18. oktobra 2008. nudi program koji osim koncerata sadrži i filmske projekcije (Videozone), kao i predavanja (Theoryzone). Festival ce biti održan u koncertnoj sali i predvorju "STUDIO M", Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad. Cena ulaznice za svako festivalsko veče je 250 din. Otvaranje Festivala je 15. oktobra u 20h u Radio Caffeu, Miletićeva 45. Nastupa Monica Coronado (E) i Interzone DJ/VJ team + koktel and Alisa?s kitchen. Do sada potvrdjeni izvodjači/ce i učesnici /e Festivala su: 16. oktobar / četvrtak 18h - Theory Zone - Miguel Alvarez-Fernandez, istraživač zvuka (E) 19.30h - Video zone 21.30h - Najava festivala + Javno slušanje kompozicija Dimitrija Marjanovića (starog 6 godina) - Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & The Tra-La-La Band (CAN) 17. oktobar / petak 18h - Theory Zone - Dragana Todorović, magistarka rodnih studija (SRB) 19.30h - Video zone 21.30h - Porodica Bistrih potoka (SRB) - Maša Kagao Knez + Damir Mazrek, Emil Hrvatin-perkusije (SLO) -koncert iznenađenja 18. oktobar / subota 18h - Theory Zone - Andrew Whelan, sociolog/Phd. (GB/Ireland) 19.30h - Video zone 21.30h - Milica Paranosić (SRB/USA) - Boris Kovač and Crossing Worlds sextet (SRB

Posted

prolazim danas kroz hadzi ruvimovu i ne mogu da verujem da nisu ostavili nijedan kontejner ljudima koji zive u toj ulici pa sam tako prisustvovao sceni gde stanari jedne zgrade bacaju kese sa smecem u kanal namenjen cevima.

Posted

zna li ko, upalise li grejanje u hotelima grada nsada / ili da ponesemo svoje primuse + tjebenca?

Posted

ovi na periferiji bi mogli da imaju gasno grejanje, a mali i privatni, sa centralnim verujem da ti vec nekako mogu pomoci

Posted (edited)

Rekose danas na vijestima da sutra u NSu pustaju toplane u rad...

POČINJE GREJANJE!18:47 - Polovina Novog Sada će već u petak dobiti grejanje, a ceo grad će na sistem biti priključen u ponedeljak, rekao je za Radio 021 rukovodilac sektora za proizvodnju, prenos i predaju toplotne energije u "Novosadskoj toplani" Goran Trajanovski."Pogoni i vrelovodna mreža su spremni, osim nekih delova grada u kojima se priključuju novi potrošači, jer smo te radove planirali da završimo do 30. septembra. Jedino u tim delovima grada grejanje neće biti uključeno u petak i subotu, nego će biti do ponedeljka, utorka," kaže Trajanovski.Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić doneo je Zaključak kojim predlaže da ''Toplana'' 20 dana ranije počne grejnu sezonu. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović je zauzeo sličan stav. ''Građani ne smeju da budu žrtve nekih odluka i da im stanovi budu hladni zbog njih'', izjavio je Jovanović. On je za Radio 021 rekao da se odluka o početku i završetku grejne sezone mora menjati."Potreban je jedan sistemski pristup kako se ovakve stvari ne bi više dešavale. Te odluke se moraju korigovati na duži rok i građani ne smeju više da budu žrtve u ovom slučaju besmislenih odluka", kaže prvi čovek novosadskog parlamenta.Jovanović je dodao da grejna sezona mora da počinje sa hladnijim danima, a da se završi kada vreme postane toplo, bez obzira na datum.Iz "Toplane" podsećaju da je na samom početku grejne sezobne najviše havarija i kvarova koji bi mogli da onemoguće da svi odmah dobiju grejanje. Takođe, upozoravaju da za objekte koji nisu izmirili svoja dugovanja prema "Toplani" neće početi grejna sezona.Ukupna potraživanja ovog preduzeća su oko 780 miliona dinara, a najveći dužnici su Jugoalat, Jugodent, Dnevnik i Radosno detinjstvo. Na sistemu daljinskog grejanja je trenutno i 280 novosagrađenih zgrada koje nemaju upotrebnu dozvolu, pa je neizvesno hoće li imati grejanje.Iako je u učionicama hladno zbog niskih dnevnih temperatura, časovi u novosadskim školama nisu skraćeni. U Oš "Petefi šandor" učionice greju uz pomoć klima uređaja, kaže za Radio 021 direktor Oš "Petefi šandor" Zoltan Arđelan. "Mi u školi imamo klime, pa na taj način pokušavamo da zagrejemo učionice. U starom delu škole je prijatna temperatura jer su tu debeli zidovi, ali u novom delu je hladno, zbog velikih prozora. Čudno je što Toplana i pored niskih temperatura ne uključi grejanje, bez obzira na datum", kaže Arđelan. Prema njegovim rečima, za sada nije povećan broj izostanaka učenika sa nastave zbog bolesti.Hladno je i u vrtićima, tako da pedijatri imaju pune ruke posla, budući da u jednoj smeni pregledaju i po 40 dece. Najugroženija su deca u jaslenom uzrastu, tako da je savet roditeljima da ih ne šalju u vrtić ukoliko nisu primorani. Klinički centar Vojvodine je trenutno jedina institucija u gradu kojoj je Toplana omogućila poseban sistem grejanja, jer se preko posebne podstanice s Toplane "Zapad" pruža vod, preko kog se cele godine crpe toplotna energija za zagrevanje vode. Dečja bolnica je pre tri dana pustila grejanje, i to sopstveno, koje zadovoljava njihove potrebe. (L. Onodi/M. Jerkov)

Edited by Atreid
Posted

Neka se neko javi da je imao danas grejanje,neću mu ništa.A gradonačelnik bolje da je ćutao nego obećavao koješta!

Posted
Neka se neko javi da je imao danas grejanje,neću mu ništa.A gradonačelnik bolje da je ćutao nego obećavao koješta!
Kod mene na Detelinari jesu sinoc malcice grejali... :o :unsure:
Posted (edited)

Sinoć fino zgrejani... Stara Detelinara.

Edited by LaRicca