Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted (edited)

videh danas i kod nas u bgu reklame na felnama taksija, a mislim da vi novosadjani imate ? za ideju tu /istini za volju, to je pre za neki glupos'-dana topik neg za ns.. al ajdecek da turim i ovo-(at)melankolic, zar i tebe rade te forumaske masovke? / :(

Edited by MaRkOMaN
Posted
cek da turim i ovo-(at)melankolic, zar i tebe rade te forumaske masovke? / :(
otkud ti to? druzim se s pojedinim forumasima nevezano za forum. bilo je i dogovorenih ali nista ne moze da zameni te spontane, jos ako je ekipa prava...
Posted

dogovoreno: spontano cu da pobacim, ako te isto tako ne upoznamili- idi metni se na perspic ako vec nisi, da mogu da te prepoznam

Posted

mozes ljude da prepoznas i bez perspica ako se kreces u odredjenim krugovima. novi sad je selendra, kad ti kazem.

Posted
mozes ljude da prepoznas i bez perspica ako se kreces u odredjenim krugovima. novi sad je selendra, kad ti kazem.
samo ti turi neku seosku na perspik ;)
Posted

polako, ne ga pritisces, budi charming: m, zna se da, ko i svaki drugi meni interesantan konzument filma- volis, 'orore- daj bar nes fotosopirano, npr. di ti je lice zamenjeno licem, zveri? /al da bidne.. transparentno :)primera radi- ugledaj se na :heart:u/oku dragog, sinobusa

Posted

Samo da sa vama podelim najvece novosadisticko smece i djubre do kojeg sam uspeo doci, a koje mi je stiglo na mejl. Lokal-patriotizam izmedju kultur-rasizma i zaslepljene neobavestenosti da jos neko ide u bioskop osim novosadjana. I -djanki.

Miris recne smole, kuvanog kukuruza, pecenog kestenja i vanil šecera. Biti kod kuce pre mraka. Crveneti od stida a ne od besa. Ne stajati na tudu senku i muku. Voziti bicikl. Kupovati cvece. Ulagati više u cerke nego u sinove. Ponositi se svojima kada postanu slavni. Dotle ih više kuditi nego hvaliti. Ne gubiti iz vida da su Beograd, Budimpešta i Bec malo zabaceni. Obožavati akvamarin, boju panonskog pra-mora. Praviti se kao da Venecija nema golubove. Pamtiti dasu najvece poplave bile 1770. i 1965. a najbolje berbe 1900. i 1969. godine. Kladiti se da je osamdeset metara prava mera nadmorske visine za pogled na svet, a dve stotine metara najpogodnija daljina izmedu obala. Sanjati mostove. Pricati o vremenu. Ici u bioskop. šetati se. Ocenaš govoriti u sebi, bez obzira na jezik molitve. Biti bezobrazan samo kad to pristojnost nalaže. Ne zaboraviti nikad ono što se nekom dalo, ali ni ne iskati nazad. Podeliti hladovinu sa drugima. Posle dobrog gutljaja obrisati se rukavom, kao što to rade dole, na jugu. Ne dolaziti nenajavljen u tudu kucu, kao što se to ne radi ni gore, na severu. Imati instinkt za ponavljanje istorije. Ljubiti u ruke, a ne u obraz. Bol u grudima držati za zubima. Biti spor iz otmenosti. I blago uobražen. Zbog tradicije depresiju negovati, melanholiju prenositi u naslede. Nesmejati se grohotom, vec pogledom. Otezati sa vokalima. Odugovlaciti sa odlukama, ali ih se pridržavati. Držati ruke cešce na ledima, nego u džepu. Ne znati za kletvu, zavicajni kompleks i neželjene goste. P.S. Novosadizam nije zarazan i ne prenosi se kontaktom Autorka: Zagorka Radovic
Posted

Ne bi me cudilo da je to neki "Radio 021" nusprodukt.

Posted

Aj dodajemo jos:- Jesti spilhozne- Vratiti se ko rode- Prdnuti ne od gasova vec zbog opustenosti- Uci u neku prostoriju pa malo zastati, pa onda izaci- Postovati tudju muku- Psovati ali ne iz prostakluka vec kao kakav hauzmajstor

Posted

Kao Balaš (kako je nedavno izjavio) što ne psuje da bi vređao već to izgovara više kao molitvu.

Posted

- Sesti na kitu ali ne zato sto si peder nego zato sto si umoran- Jabuke u seceru sa ziletom unutra, za najmladje- Kupiti lubenice posle svih- Slusati magnetofon

Posted (edited)
Samo da sa vama podelim najvece novosadisticko smece i djubre do kojeg sam uspeo doci, a koje mi je stiglo na mejl. Lokal-patriotizam izmedju kultur-rasizma i zaslepljene neobavestenosti da jos neko ide u bioskop osim novosadjana. I -djanki.
kakav kultur-uros-fasizam? ovo je samo prosta glupost u pitanju, inace kruzi netom vec jedno 5 godinanego da se prikljucim empejovljevoj akciji:- Piti mlaku vodu- Pazariti Pan Erotiku u kiosku 1 dan pre ostratka drzave- Imati tavan- Krstiti se u sebi, nebitno sakom ili troprstom- Nositi karirane kosulje Edited by Hustler
Posted

- Lizati markice a ne picku- Ne ugraditi klima-uredjaj- Dobiti proliv od prvih, djurdjevdanskih tresanja sa Salajke

Posted (edited)

- Tudji decu 'Manuel' kaisima- Ne gledati u zube poklonjenim konjima- Mastrubirati na prolaznice u zeleznickom parku i parku pored hotela 'park'- Ustajati pre petla- Imati sliku piramida i planeta uradjenu auto-lakom na linoleum ploci- Biti u gradskom autobusu sa drugim ljudima- Pamtiti da je Steva Rotvaracki imao kitu od tries santima i bio sampion backe- Imati sesir zelena muva-zeleno boje, kao palme koje su nekada bile na ostrvima panonskog mora

Edited by Hustler
Posted
- Imati sliku piramida i planeta uradjenu auto-lakom na linoleum ploci
:rolf: