Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted (edited)

video sam plakat, mislio sam da je nesto staro...rosenbergtrio.jpg

Edited by bup
Posted (edited)

jel zna neko da li na tvrdjavi ima kafe sa hotspotom za internet i ako moze kontakt nekoga ko organizuje turu po katakombama?

Edited by Hustler
Posted
ako moze kontakt nekoga ko organizuje turu po katakombama?
za kad ti treba? moj drug se bavio organizovanjem tih gluposti, tj. on je bio posrednik izmedju ljudi koji hoce da zaginu u tunelima i vodica, samo ne znam da li je dosao sebi posle Guce :D
Posted

podseti me gazin hejt na beograd, na nesto sto hocu vec neko vreme da prokomentarisem. novi sad je postao neprijatan za oko od silnih gradjevinskih podviga u proteklih x godina. verovatno otkrivam toplu vodu, al meni je svaki put zastrasujuce u kojoj je meri izgubio identitet. nove 'fensi' zgrade nikle na mestu lepih starih kuca/zgrada, omalane u zastrasujuce boje, drecavo zuto, drecavo zeleno, tamno plavo, kurvanjsko crveno.... i apsolutno ogavne ogromne neonske reklame za razna preduzeca, kladionice, picerije, kurce i palce...onaj potez tamo na bulevaru gde je nekad bio samo 5+ i par kafica, sad lici na citav cirkus. i tako gde god se okrenes. nisam se, ocigledno, previse motala po gradu vec godinama, a proteklih nekoliko dana sam se sticajem okolnosti malo vise kretala i nekako mi tuga. centar je jos uvek lepuskast, al ovo okolo je agresija na cula.

Posted

Izgubila si osecaj za ravnicu. <_<

Posted
podseti me gazin hejt na beograd, na nesto sto hocu vec neko vreme da prokomentarisem. novi sad je postao neprijatan za oko od silnih gradjevinskih podviga u proteklih x godina. verovatno otkrivam toplu vodu, al meni je svaki put zastrasujuce u kojoj je meri izgubio identitet. nove 'fensi' zgrade nikle na mestu lepih starih kuca/zgrada, omalane u zastrasujuce boje, drecavo zuto, drecavo zeleno, tamno plavo, kurvanjsko crveno.... i apsolutno ogavne ogromne neonske reklame za razna preduzeca, kladionice, picerije, kurce i palce...onaj potez tamo na bulevaru gde je nekad bio samo 5+ i par kafica, sad lici na citav cirkus. i tako gde god se okrenes. nisam se, ocigledno, previse motala po gradu vec godinama, a proteklih nekoliko dana sam se sticajem okolnosti malo vise kretala i nekako mi tuga. centar je jos uvek lepuskast, al ovo okolo je agresija na cula.
a ni centar nije nesto jer kad zadjes malo u sporedne ulicice pa kad vidis koliko je propalih kuca kojima bi se ponosio svaki srednjoevropski grad i renovirao ih, muka te spopadne. da ne pricam o ovim "turska pijaca" trgovinskim centrima... uzas...dobro si primetila onaj deo kod bulevara. losa stvar je sto kad prolazim tuda ne znam gde da se okrenem. tada najcesce gledam u pod dok hodam.
Posted

eeeh, gde je nestao stari Novi Sad?Kad se samo setim kad nas je ovde zivelo troje originalnih novosadjana: Ja, Vasa Ladacki i stari Nestorov...Onda je dosao jedan izbeglica i ofarbao kucu u boju koja nije bila siva i sve otislo u kurac. Sufnudle sa falusom su mi presele, sve mi mast klizila niz bradu...Kad se samo setim kako smo nekad jeli kaldrmu sa makom a ne ko danas. Svuda asfalt bez duse.eeeh, gde je nestao stari Novi Sad?

Posted
dobro si primetila onaj deo kod bulevara. losa stvar je sto kad prolazim tuda ne znam gde da se okrenem. tada najcesce gledam u pod dok hodam.
Ja jos nisam preboleo sto su u Laze Kostica srusili one divne montazne barake i tu sagradili trzni centar ili sta je vec 'bem li ga, a mesto trafike gde smo se kolektivno trovali u srednjoj skoli, sad sagradili banku, 'bem ti zivot. Barem je tu jos uvek Gaja prepuna dima i neravnih bilijarskih stolova...
Posted
Ja jos nisam preboleo sto su u Laze Kostica srusili one divne montazne barake i tu sagradili trzni centar ili sta je vec 'bem li ga, a mesto trafike gde smo se kolektivno trovali u srednjoj skoli, sad sagradili banku, 'bem ti zivot. Barem je tu jos uvek Gaja prepuna dima i neravnih bilijarskih stolova...
Ali ne zadugo...Slika1.jpg
Posted

Novi S(mr)ad postaje sve gori, kičerastiji i prenatrpaniji. mi smo 1 jako glup narod generalno, koji ne ume ništa staro valjano da očuva, a novo gradi kako se kome...da ne psujem ovde. nemam ništa protiv nove gradnje, al dalje od centra i ne gradnje tipa okruženje futoške pijace, grbavica, neki delovi limana 4...

Posted
eeeh, gde je nestao stari Novi Sad?Kad se samo setim kad nas je ovde zivelo troje originalnih novosadjana: Ja, Vasa Ladacki i stari Nestorov...Onda je dosao jedan izbeglica i ofarbao kucu u boju koja nije bila siva i sve otislo u kurac. Sufnudle sa falusom su mi presele, sve mi mast klizila niz bradu...Kad se samo setim kako smo nekad jeli kaldrmu sa makom a ne ko danas. Svuda asfalt bez duse.eeeh, gde je nestao stari Novi Sad?
brat, nemo srat. i ti i stari nestorov i njegov korov i lipa i zlatni lanac od vase ladackog. ne pricam ja o tom kobajagi novom sadu. nemam nis protiv progresa (a ni norka) i izgradnje, nego mi se cini da je taj urbanizam sproveden bez ikakvog plana. o kvalitetu da ne pricam. obilazih zimus razne novogradnje s kevom u nadi da se moze kupit pristojan i kvalitetan stan, za pristojnu cenu. uglavnom su cene pristojne, a novi stanovi imaju pukotine, smrdi im kanalizacija, nakrivo im ovo, a naero ono. sve je nekako prebrzo niklo i uglavnom je budz. pa jos i ruzno. i spolja i iznutra gladac. od cara dusana su napravili najstrasniju nakaradu od ulice. prozor mog stana gledao je na dvoriste nekih kuca koje su tu stajale pitaj boga koliko. istini za volju ni te kuce nisu bog zna kako lepe bile, al na njinom mestu sada stoje neke zgrade, tacnije kule - od po 4 - 5 spratova, a taman tolko siroke da stanu udvoriste u kom je nekad bila omanja porodicna kuca. ru=zno. moze novo, al moze brate i lepo. sto je to tesko? seljana i tacka. jos ce sremski karlovci ispasti mega kulturno mesto. uredio drug gradonacelnik, bar onaj centar, sad milina videti.
Posted (edited)
eeeh da gde je nesto? i ja se pitam. kad me nostalgija uhvati uzmem sliku tebe, Vase Ladačkog i starog Nestorova još od onomad kad vas je Nestorov učio da skačete ne glavu, u Dunav, na Štrandu u starom Novom Sadu. Da da...post-958-1218722281.jpg Edited by KristinaS
Posted
post-958-1218722281.jpg
isuse, cak ni most niste imali... <_<
Posted
isuse, cak ni most niste imali... <_<
naravno da nismo, išlo se čamcima i sve je bilo mnogo sigurnije.post-958-1218722919.jpg