Mp40 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 meni pricali skroz suprotne utiske od sinoc. Ne znam, nisam bio... ali ni ne palim se, svejedno.
Buck Naked Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Zezanje utorkom uvece. Bolje od klime!Ih, MP40, pa najavni ceo EnterUK programcek!
Atreid Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Kakve su sanse da to vide sire narodne mase koje ne mogu da docekaju nedelju.. ? Realno slabe, ali vidjet cemo...
Mp40 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ih, MP40, pa najavni ceo EnterUK programcek!PA kad ga ne znadem...
Buck Naked Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 PA kad ga ne znadem...Pa jel to lepo?Sad ja tu moram da samoreklamiram.. Dakle: ENTER UK 2008:Uticaji britanske kulture i subkulture na srpsku kulturnu scenu i društveni život8, 9 i 10 jul 2008.Prostor Omladinskog centra CK13 / ulaz na sve događaje je slobodan--------------------------------------Utorak, 8.JulIdentitet savremene Britanije17h Diskusija: Identitet savremene BritanijeGovore: Marko Macura, Dušan Ristić i Petar Atanacković19h Projekcija filma: Istok je istok (1999, UK, režija: Damien O? Donnell)21h Music party: britanska alternativna muzička scenaSreda, 9.JulBritanska pop kultura i njeni uticaji17h Diskusija: Britanska pop kultura i njeni uticajiGovore: Teofil Pančić, Igor Todorović ?Zgro i Stevan Gojkov Goja19h Projekcija filma: Two tone Britain (2004, TV dokumentarac, režija Jason Collier)21h Music party: DJ (ska, reggae, brit-pop, electro)Četvrtak, 10. JulBritanski humor kao brend16h Diskusija i projekcije britanskih humorističkih serijaGovore: Aleksej Kišjuhas i David MyersOnly fools and horses (jedna epizoda)Monthy Python (jedna epizoda)Fawlty Towers (jedna epizoda)Black Adder (jedna epizoda)After: local DJ support zabavlja goste------------------------------Moderna društva, kakva su ona evropska, nisu zasnovana isključivo na tradicionalizmu i nacionalizmu, već upravo na vrednostima multikulturalizma, na jedinstvu različitosti i poštovanju drugačijeg. Savremena Britanija predstavlja upravo takav tip društva: britanski identitet danas ne čine samo tradicionalni anglosaksonski elementi, već njegove sastavne delove predstavljaju i karipski, indijski, pakistanski i afrički uticaji. Savremena Britanija nezamisliva je bez kriketa, čaja u pet, fudbala i dabl-deker autobusa jednako kao i bez karipskih i afričkih muzičkih uticaja ili pakistanske i indijske hrane.Međutim, britansko društvo imalo je teške trenutke u svom razvitku dok nije došlo do današnjeg nivoa. Ali, njegovo iskustvo nesumnjivo dokazuje da je jedinstvo različitosti moguće bez sukoba velikih razmera, građanskih ratova i nasilja.Najvažniji produkt britanskog identiteta, ali i njegov sastavni deo, predstavlja britanska popularna kultura. Ujedno, to je najznačajniji izvozni proizvod britanskog društva. Od teddy boysa, modova i rokera, do ska, reggae i punk kulture, britanskog popa i electro scene, naši svakodnevni životi bili bi nezamislivi bez pozitivnog uticaja britanske kulture. Muzika, moda, filmska umetnost? veličina jedne imperije ne meri se brojem kolonija, već snagom kulturnog uticaja. Zato je Britanija uvek bila i jeste istinska imperija. Od Novog Sada do Tokija i Njujorka, britanska kultura predstavlja sintagmu koja ima izuzetnu težinu i čiji je uticaj na svetsku kulturu nemerljiv.Jedan od najpoznatijih momenata britanske kulture jeste britanski humor: serije i filmovi koje odlikuje specifična doza humora i koji uživaju popularnost na svim meridijanima.šta je toliko specifično u britanskom humoru, postoji li posebno britanska vrsta humora i koji je razlog njegovog dobrog prijema kako u Srbiji, tako i drugim zemljama južnih Slovena?U toku tri dana, 8, 9 i 10 jula, na ova i brojna druga pitanja pokušaćemo da pronađemo odgovor kroz diskusije, izlaganja, filmske projekcije i muzički program, ali najviše kroz nesputan međusobni dijalog.Produkcija:Omladinski centar CK13Alternativna kulturna organizacija AKOProjekat podržala:Ambasada Velike Britanije u Beogradu
Quizmaster Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Dragi forumaši sugrađani i ostali koji sutra budete u Novom Sadu, predlažem da navratite oko 18:00 u "Izbu", gde ću upriličiti malu čast povodom uspešnog nastupa na "Slagalici". :) Kasnije možemo da odemo grupno na Egzit.
batticuore Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 ...veličina jedne imperije ne meri se brojem kolonija, već snagom kulturnog uticaja. Zato je Britanija uvek bila i jeste istinska imperija. Od Novog Sada do Tokija i Njujorka, britanska kultura predstavlja sintagmu koja ima izuzetnu težinu i čiji je uticaj na svetsku kulturu nemerljiv...hehe, kako da ne...preko krvi do kulture...no, dobro, hvala imperiji na svim dobrim stvarima kojima je obogatila civilizaciju.
korindjar Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Dragi forumaši sugrađani i ostali koji sutra budete u Novom Sadu, predlažem da navratite oko 18:00 u "Izbu", gde ću upriličiti malu čast povodom uspešnog nastupa na "Slagalici". :) Kasnije možemo da odemo grupno na Egzit.Najradije, al u BGu sam, a najranije mogu krenuti iz ovog sela u 18h :(
BOOGIEMAN Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Dragi forumaši sugrađani i ostali koji sutra budete u Novom Sadu, predlažem da navratite oko 18:00 u "Izbu", gde ću upriličiti malu čast povodom uspešnog nastupa na "Slagalici". :) Kasnije možemo da odemo grupno na Egzit.Jel 'rana i pice dzabe ? Ako da, meni bi vise odgovaralo oko 19:30
Quizmaster Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Računajte da ćemo verovatno biti tamo do 20:00, ako ne i malo duže. Pretpostavljam da nema neke egzibicije na Egzitu zbog koje bi se rasturili ranije? Piće ću ja platiti, doneću i neku hranu kad ste baš gladni ;)
slepa živana Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Računajte da ćemo verovatno biti tamo do 20:00, ako ne i malo duže. Pretpostavljam da nema neke egzibicije na Egzitu zbog koje bi se rasturili ranije?ja nastupam u 21:00, pa požurite
KristinaS Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 ja bila sad do grada i prepuno je ima mnogije ljudi i domaćijeh i stranijehsvi su neštto užurbani i veseli i kao pevaju i kao super im jea ujutro moram na poso
BOOGIEMAN Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 @Kvisko (i ostali) - PM-ni mi mob, javim ti se u tvrdjavi ako budem imao lufta ... (s obzirom na lajnap, verovatno cu ga imati na pretek). Mozes da poneses i sahovsku tablu i sat, pa da opicimo na cinema stejdzu (ako ga nisu ukinuli ove godine) gde cenim da cu biti most of the time.(eto sta se desava kad kupis kartu u pretprodaji )Btw, ako nekom treba karta za nedelju vece --> isto PM ... Cena ? Sitnica !
Atreid Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Jel' zna neko neki dobar servis za lap-top? Izgleda da mu je RAM vrisnuo, ali ja bih ipak da ga odnesem a ne sam da mjenjam...
Recommended Posts