jorma shparga Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 19 hours ago, renne said: uopste nije lose ali dizajnera treba uhapsiti i pokazivati deci za primer...
pacey defender Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Meni je dizajn ok. Verovatno zbog toga što mi nije bitan Na etiketi stoji da pivo sadrži pšenični slad i ječmeni slad. Hajde par pitanja za iskusne. Je li ovakav sadržaj uobičajen za piva koja se oglašavaju kao pšenična? Dalje, ovakva deklaracija ništa ne govori o proporciji ječma i pšenice. Treće, šta je u pšeničnom pivu skuplje od ječmenog?
scab Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 10 hours ago, pacey defender said: Na etiketi stoji da pivo sadrži pšenični slad i ječmeni slad. Hajde par pitanja za iskusne. Je li ovakav sadržaj uobičajen za piva koja se oglašavaju kao pšenična? Dalje, ovakva deklaracija ništa ne govori o proporciji ječma i pšenice. Treće, šta je u pšeničnom pivu skuplje od ječmenog? jeste, to je potpuno normalno. pšenična piva se inače prave sa ječmenim sladom u odnosu od oko 50:50. kod bavarskih to ide i do 70:30 u koristi pšenice. što se tiče cena sirovina, pšenični slad nije nešto skuplji od ječmenog, a ta mala razlika u ceni piva (kod mene je pšenični zaječarac samo 8 din skuplji) je verovatno zbog drugih razloga (manje količine, ne gađa se šira publika...).
pacey defender Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 38 minutes ago, scab said: jeste, to je potpuno normalno. pšenična piva se inače prave sa ječmenim sladom u odnosu od oko 50:50. kod bavarskih to ide i do 70:30 u koristi pšenice. što se tiče cena sirovina, pšenični slad nije nešto skuplji od ječmenog, a ta mala razlika u ceni piva (kod mene je pšenični zaječarac samo 8 din skuplji) je verovatno zbog drugih razloga (manje količine, ne gađa se šira publika...). Ok, tenks. U sustini proporcija me je najvise zanimala. Sa ovakvom deklaracijom odnos moze da ide i u korist psenice, i na drugu stranu. Bilo bi lepo napisati na etiketi malo vise informacija. Ali to je standardni problem sa (nasim?) pivima.
Haralampije Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Pijem prvo ZA psenicno iz cana,vrlo,vrlo solidno,cenim da ce iz flajke biti jos bolje
Haralampije Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 On 3/19/2018 at 2:37 PM, jorma shparga said: uopste nije lose ali dizajnera treba uhapsiti i pokazivati deci za primer... +1
vladavsnarod Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 11 hours ago, Haralampije said: Pijem prvo ZA psenicno iz cana To bi trebalo da se kuva u Novom Sadu, cekaj staklo
Duci Simonovic Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 Odlican zajecarac, za sesetnesto dindzi ihaj
Plavimost Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 dobar je odličan naleteo na konzervu treba flaše da probam flaše xe xe xe
Recommended Posts