banatjanin Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 a cega treba da se drze? svako ko misli da ima objektivan ukus, debelo sere. aha. dakle, ako kažeš da je parmska pršuta kvalitetnija od gudi parizera, onda je to samo tvoj subjektivni ukus?
Frank Pembleton Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Vidim da su malo udarili u guranje Kapuzinera. Pozdravljam mada mi je gotovo isti kao Paulaner.Gde?
namenski Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Naravno. Osim ako ne stavljas znak jednakosti izmedju kvaliteta (inace uvek upitnog, cak i kad su parmske prsute u pitanju) i subjektivnog ukusa. Obaska sto je i kvalitet, onako kako ga ti ovde tretirastm subjektivan.
*edited by mod Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Gde? Ona nova Sava Mala oko Skadarlije a bilo ga i u Djura baru. Secam se da su tako ispitivali trziste i za Paulaner i za Grimbergen svojevremeno.
Cure Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Kapuzinera gura Heineken, zajedno sa Newcastle Brown Ale-om i Krusovicama,
Cure Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 a cega treba da se drze? svako ko misli da ima objektivan ukus, debelo sere. Svakom je bolje da se drzi svog ukusa, ali da ostane svestan da to nije objektivna ocena kvaliteta. Moze da ti se svidja ili ne svidja neko pivo/stil, ali ne moze neko da kaze da je Thornbridge, Brewdog, Schneider, Rochefort los, ili da je Jelen ili Lav dobar. A ako se ne probaju i dobra i losa piva, kako napraviti razliku. Ako ne probas stil koji ti se ne dopada, kako da otkrijes nesto novo. Mnogi stilovi mi ne leze, ali nikad nisam uzeo odlicno pivo i pozeleo da ga prospem samo jer mi ne lezi.
Zverilla Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 (edited) aha. dakle, ako kažeš da je parmska pršuta kvalitetnija od gudi parizera, onda je to samo tvoj subjektivni ukus? ne. rekao sam da je ukus subjektivna kategorija, ne kvalitet. mada, mogao bih reci da mi je gudi parizer ukusniji, sto (iako je besmisleno) ne bi mogla da promeni ni molekularna spektografija koja bi mi eksplicitno pokazala da je ukus prsute beskonacno bogatiji, da nema kojekakve hemije, da je zaista od mesa... ali ono sto sam zapravo hteo reci je da, ljudi koji pretenduju da budu jako objektivni i autoritet za piva/vina/sunke/cigare/stagod, to zapravo nikada ne mogu biti. pritom ne mislim na detekciju ociglednih gresaka (da se prepozna sladak i negaziran "pils" kao los), vec za ocenjivanje kvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju ono sto taj tip proizvoda propisuje kao standard. tipa, da li je bolji budweiser budvar ili jever, zavisice na kraju iskljucivo od toga sta sudija subjektivno vise voli Edited April 28, 2016 by Zverilla
Miralem Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 zapravo i nije lose. ali posto sam dosao u posed flase, ne pada mi na pamet da opet dam 2,5 evra za njega.
precog Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Prodam ti ja piva sa slicicama bendova za 1.5 eur, vrijedi?
*edited by mod Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 uzeo da probam grimbergen double amber. šta znam, nije mi legao ni u 0.33 varijanti, originalni je ipak bolji, mada cu probati i ovaj blond
Frank Pembleton Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 uzeo da probam grimbergen double amber. šta znam, nije mi legao ni u 0.33 varijanti, originalni je ipak bolji, mada cu probati i ovaj blondSlično i meni, nije da nikad više ne bih uzeo, ali...Inače mi grimbergen legne... Ipak od tih iz maksija lefe favorit...
Jean-Luc Picard Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Probah malopre Gulden Draak, točeno . Skupo ko sam đavo za naše uslove ali vredi poslednje pare. Fenomenalno...
Recommended Posts