colonelo Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 (edited) Udarna ekipa zadužena za sinhronizaciju crtaća na TVB bili su Mića Tatić (Slavko je njegov sin), Nikola Simić, Ljubiša (Baja) Bačić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Miroslav Bijelić Bjanki, Dobrila Matić... Od glumica bile su tu i Žiža Stojanović i Tatjana Lukjanova. Vera Čukić je bila Oliva. Nada Blam se prikljuučila kasnije, pa je i ona povremeno bila Oliva. Nešto malo radili su i Branko Milićević Kockica i Božidar Bole Stošić, čak i Boro Stjepanović. Neki primjeri: Mića Tatić: Popaj, Vitez Koja, Brzi Gonzales, Paja Patak, najčešći narator u Mikijevoj radionici, ali i drugim crtaćima, par puta je bio čak i Duško Dugouško Nikola Simič: nezaboravan kao Duško Dugouško Ljubiša Bačić: petao Sofronije, Riđobrki Sima, Mlata Zamlata... Đuza Stojiljković: Patak Dača, Pepe le Tvor Dobrila Matić: Snebivljiva aždaja i svi oni piskutavi ženski glasovi... Nindže Kornjače su rađene posle smrti Miće Tatića, pa su tu bili Simić, Đuza, Baja, Bjanki i Nada Blam. Edited November 10, 2014 by colonelo
Arkadija Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Сад сам гледао мало - имао је импресиван низ улога- Кад се сетим тих златних година и тих глумачких громада од којих многи више нису ту, тек онда. Играо је у епохалним серијама и драмама, Дипломци, 500 када, Леваци.. Слава му Kada sam gledala Srbljanovićkine Skakavce, tada sam prvi put shvatila kakav je on, zapravo, glumac. Posle sam dobila monografiju izdatu povodom 65 godina JDP-a i tada sam otkrila kakav je impresivan klasičan repertoar odigrao u karijeri. Impresivan je mala reč.
ToniAdams Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 umro verovatno najgori reziser sa ovih prostora. RIP Zoran Calic
ToniAdams Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 kakve pare je dobio za suzu i sestre? nadam se ogromne
kobni zelaya Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Tu je izgubio touch. Pouka - pare prolaze, treš ostaje.
Ravanelli Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 83. još je dobre filmove uspeo da napravi posle šezdesete
Sludge Factory Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 RIP Bas sam skoro ponovo gledao Diplomca. Mnogo mi se vise svideo sada nego kad sam ga gledao prvih par puta davno.
aram Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Manuel de Sika, kompozitor (Vrt Finci Kontinijevih, Folies bourgeoises, Caro papà, ...) i naravno sin Vitoria de Sike.
Jimmy Kowalski Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Joseph Sargent (1925-2014) Najbolji radovi iz 70-ih: White Lightning, MacArthur i naravno The Taking of Pelham 123..
Recommended Posts