Remi Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Преминуо оскаровац Бенђелул Аутор документарца „У потрази за Шугарменом“, шведски оскаровац Малик Бенђелул преминуо је ноћас у Стокхолму. Имао је 36 година. Портпаролка полиције није желела да каже шта је био узрок смрти 36-годишњег оскаровца, али је додала да се режисерова смрт не третира као злочин. У потрази за Шугарменом је документарни филм о животу америчког певача Сикста Родригеза и 2013. добио је Оскара за најбоље документарно остварење. Бенђелул је одрастао у централној и јужној Шведској и играо је као дете у шведској ТВ серији Еба и Дидрик. Студирао је новинарство и медијску продукцију на Линеус универзитету у Калмару и радио је као репортер за шведски јавни сервис СВТ. Напустио је тај посао како би путовао по свету и тада је дошао на идеју да сними филм о Родригезу. Режирао је и телевизијске документарце о музичарима Елтону Џону, Роду Стјуарту, Бјорк и пионирима електронске музике - групи „Крафтверк“. rts
General Ripper Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Baš sam se pitao da li je živ pre 2 nedelje i pronašao da je je živ.Bio sam ubedjen da će da prebaci stotku. R.I.P. Eli Valah
Arkadija Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Neverovatno, ali i ja sam nedavno razmisljala o Valahu i pronasla da je ziv. RIP Послато са U8815 користећи Тапаток 2
salerokada Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Sećam se da sam ga video u ulogama za The Ghost Writer (2010) i da sam se tada iznenadio što je još živ. Legenda
kobni zelaya Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Tarantino njegovu ulogu Tuka smatra jednom od tri najveće komičarske uloge u Holivudu. RIP, veliki glumac.
Recommended Posts