Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted

pa jeste jebiga i star wars, realno, odma tu iza.

Posted

Преминуо оскаровац Бенђелул

Аутор документарца „У потрази за Шугарменом“, шведски оскаровац Малик Бенђелул преминуо је ноћас у Стокхолму. Имао је 36 година.

Портпаролка полиције није желела да каже шта је био узрок смрти 36-годишњег оскаровца, али је додала да се режисерова смрт не третира као злочин.

Malik-Bendjelul,-foto-2.jpg
Malik-Bendjelul,-foto-1.jpg

У потрази за Шугарменом је документарни филм о животу америчког певача Сикста Родригеза и 2013. добио је Оскара за најбоље документарно остварење.

Бенђелул је одрастао у централној и јужној Шведској и играо је као дете у шведској ТВ серији Еба и Дидрик.

Студирао је новинарство и медијску продукцију на Линеус универзитету у Калмару и радио је као репортер за шведски јавни сервис СВТ.

Напустио је тај посао како би путовао по свету и тада је дошао на идеју да сними филм о Родригезу.

Режирао је и телевизијске документарце о музичарима Елтону Џону, Роду Стјуарту, Бјорк и пионирима електронске музике - групи „Крафтверк“.

rts

• 4 weeks later...
Posted

Being dead is absolutely brilliant!

• 2 weeks later...
Posted

Eli Valah (1915-2014)

Dug i dobar život.

eli-wallach-as-calvera-in-the-magnificen

Posted

Baš sam se pitao da li je živ pre 2 nedelje i pronašao da je  je živ.Bio sam ubedjen da će da prebaci stotku.

R.I.P. Eli Valah

Posted

Neverovatno, ali i ja sam nedavno razmisljala o Valahu i pronasla da je ziv.

RIP

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Posted

Valah se naziveo

jedna od poslednjih uloga

Posted

Sećam se da sam ga video u ulogama za The Ghost Writer (2010) i da sam se tada iznenadio što je još živ.

Legenda

Eli_Wallach_Dobar_Los_Zao.png

Posted

Tarantino njegovu ulogu Tuka smatra jednom od tri najveće komičarske uloge u Holivudu. RIP, veliki glumac.